Must do: Een traditioneel Thaise kookcursus in Bangkok

De keuken van Thailand is wereldberoemd om zijn uitstekende combinaties en bijzondere smaken. Tijdens een bezoek aan Thailand mag je een traditioneel Thaise kookcursus dan ook zeker niet overslaan. Het klinkt misschien in eerste instantie niet meteen heel spannend, maar het is toch een echte aanrader. Wij deden een cursus in Bangkok en waren verrast door deze geweldige ochtend.

Baipai Thai Cooking School

Wij brachten een bezoek aan de Baipai Thai Cooking School in Bangkok en namen de proef op de som. Bij deze professionele kookschool kun je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je kunt ervoor kiezen om in een groep deel te nemen of je kan gaan voor een privé cursus. Voor een cursus van een halve dag betaal je 2.000 bath en daar zit het vervoer vanaf de meeste wijken in Bangkok bij inbegrepen. Deze kookschool bestaat sinds 2002 en de leraren hebben allemaal minimaal 10 jaar professionele kookervaring. Met humor en een persoonlijke touch leer je in één ochtend of middag drie traditioneel Thaise gerechten klaarmaken en natuurlijk krijg je de recepten mee naar huis.

koken in bangkok

Hoe ziet de cursus eruit?

Bij aankomst krijg je eerst de tuin te zien met uitleg over de verschillende ingrediënten die je gaat gebruiken tijdens de cursus. Vervolgens krijg je een schort en laten ze zien hoe je kokos raspt. Hierbij maken ze een foto van je die je aan het einde van de dag mee naar huis krijgt. Vervolgens begin je met het klaarmaken van je gerechten. Stap voor stap krijg je uitleg over de ingrediënten en hoe deze klaar te maken. In ons geval aten we de gemaakte papaja salade en kip in pandan bladeren eerst op om vervolgens te starten met het maken van een red curry. Aan het einde van de cursus kun je met de groep nog lekker wat natafelen.

bangkok

De opties

De gerechten wisselen van tijd tot tijd dus mocht je deze cursus willen volgen kijk dan op de website voor het actuele menu. Je kunt het altijd aangeven als je iets niet kunt of wilt eten en dan zorgen zij voor een alternatief. Naast de standaard kookcursus biedt deze kookschool ook professionele kookcursussen aan. Ook voor grotere groepen is het mogelijk om hier een kookcursus te doen. Zoals al eerder geschreven kun je er ook voor kiezen om een privé cursus te volgen. De prijzen liggen in dit geval wel een stukje hoger. Daarnaast is het belangrijk dat je 24 uur voor de betreffende cursus een boeking maakt.

workshop thais koken

Combineren van activiteiten

De meeste cursussen zijn één dagdeel en dus ideaal te combineren met een van de vele andere activiteiten die je in Bangkok kunt doen. Mocht je zin hebben om het rustig aan te doen dan kun je in de avond een Skybar opzoeken zoals de Sirocco Skybar of het Lumpini park in de ochtend. De skybar is open vanaf 6 uur en het is aan te raden om er dan ook te zijn, omdat de zon dan bijna onder gaat en je een fantastisch uitzicht hebt. Ga wel met gepaste kleding en dichte schoenen anders kom je niet binnen. In de ochtend kun je in het Lumpini park tegen een kleine vergoeding meedoen met een van de vele yoga of tai chi lessen.

Thailand

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com