Goedkoop vliegtickets Zuid-Afrika boeken? 4 tips! 

Een reis door Zuid-Afrika staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Als jij hebt besloten dat je Zuid-Afrika ook met eigen ogen wilt gaan zien dan ga je vast op zoek naar een goedkoop vliegticket. Er zijn tegenwoordig heel veel vliegmaatschappijen met allemaal verschillende prijzen en het is daarom heel handig om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Naast zo’n website zijn er nog een paar tips die je kunt gebruiken als je op zoek gaat naar een goedkoop vliegticket naar Zuid-Afrika. Wat is bijvoorbeeld de beste maand om je ticket te kopen en wanneer vlieg je het goedkoopst? Wij delen 4 tips met je! 

Hoeveel maanden van tevoren vliegtickets naar Zuid-Afrika boeken?

Misschien wist je het al, maar misschien ook niet: je hebt meer kans op een goedkoop vliegticket als je rond de juiste periode gaat zoeken en boeken. Vaak is het niet gunstig om extreem ver van tevoren je vliegticket al te boeken. De prijzen zijn dan nog hoog omdat niet alle vliegmaatschappijen hun prijzen al delen en je betaalt dan meestal te veel voor je ticket. Als je zorgt dat je tussen de 11 en 16 weken (3 tot 4 maanden) voor vertrek een vliegticket boekt dan heb je de meeste kans op een goedkoop ticket naar Zuid-Afrika. Wacht ook zeker niet te lang met boeken. Last-minute zijn vliegtickets over het algemeen ook een stuk duurder.

Goedkoopste maanden om te vliegen naar Zuid-Afrika

Je kunt Zuid-Afrika het hele jaar door goed bezoeken al zijn het voor- en najaar wel het meest aangenaam. De prijzen van vliegtickets hangen niet perse af van een beste reistijd. De goedkoopste maanden om te vliegen zijn vaak januari t/m mei. April en mei zijn goede maanden om wild te spotten, want het is dan erg droog en het wild verzamelt zich dan rond de drinkplaatsen. Juli en december zijn de twee duurste maanden om naar Zuid-Afrika te vliegen, dus als je zo goedkoop mogelijk die kant op wilt dan kun je deze maanden beter vermijden. 

Goedkoopste bestemmingen om op te vliegen in Zuid-Afrika

Wat kost een ticket naar Zuid-Afrika dan ongeveer? Zuid-Afrika is natuurlijk een groot land met een hoop steden waarop je kunt vliegen. Johannesburg en Kaapstad zijn de meest bekende bestemmingen met de grootste vliegvelden, maar er zijn nog meer bestemmingen waar je heen kunt vliegen. Die andere bestemmingen zijn overigens meestal niet goedkoper. Kaapstad en Johannesburg zijn de beste steden om goedkoop heen te vliegen. Johannesburg is vaak veel goedkoper dan Kaapstad, maar het kan lastig zijn om je hele reis zo te plannen dat je heen en terug vliegt vanaf dit vliegveld. Daar is het land te groot voor en je tijd misschien te kort. Om het dan toch zo goedkoop mogelijk te maken kun je bijvoorbeeld heen vliegen naar Johannesburg en terug vanaf Kaapstad. Dan kun je er een mooie rondreis van maken. 

Wat kost een vliegticket naar Zuid-Afrika?

De kosten van een vliegticket naar Zuid-Afrika is afhankelijk van naar welke bestemming je vliegt en of je kiest voor een directe vlucht of een vlucht met een overstap. Van Amsterdam naar Johannesburg is vaak wat goedkoper dan van Amsterdam naar Kaapstad. Op zowel Kaapstad als Johannesburg kan je rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol Airport en daar betaal je altijd meer voor dan wanneer je kiest voor een vlucht met een overstap. Een directe vlucht kost tussen de €700 en €1000 en de prijs voor een vlucht met één overstap begint vanaf €500.

Gebruik een vergelijkingswebsite

Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen zijn, is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Zo kan je precies zien wat de beste vluchttijden zijn, wie het goedkoopst is en of het een overdag of nachtvlucht is. Wij gebruiken zelf altijd Cheaptickets.nl. Hier zijn de prijzen altijd goed en het is een overzichtelijke website met een goed bereikbare klantenservice voor als er problemen zijn.