De 5 mooiste (betaalbare) lodges in het Krugerpark, Zuid-Afrika

Je reis door Zuid-Afrika is niet compleet zonder een overnachting in een lodge in het Krugerpark. Je verblijft in een privé reservaat en de lodges hebben vaak een geweldig uitzicht op het Krugerpark. Vanaf je kamer of het zwembad kijk je uit over de savanne of een rivier en met een beetje geluk komt er een olifant uit het zwembad drinken. Dat klinkt als de ultieme Zuid-Afrika ervaring toch? De meeste lodges zijn erg luxe en de prijzen zijn dan ook vaak schrikbarend hoog tot enkele duizenden euro’s per nacht. Gelukkig zijn er ook een aantal prachtige lodges in het Krugerpark die nog wel redelijk betaalbaar zijn. Wij zochten voor je uit welke lodges het allermooiste zijn en waar je echt waar voor je geld krijgt. 

Een lodge in het Krugerpark of Greater Kruger?

Het Krugerpark bestaat uit twee delen, het Krugerpark en het Greater Kruger. Het Greater Kruger zijn alle privé reservaten in het Krugerpark. De dieren kunnen dus vrij rondlopen tussen het Krugerpark en het Greater Kruger. In het Krugerpark (het deel van de overheid) vind je alleen, vaak redelijk basic, kampen van de overheid en in het Greater Kruger vind je alle lodges. In een lodge is het belangrijk dat je het gevoel hebt midden in de bush te slapen want niemand kijkt graag uit op een andere lodge, toch? Hiermee hebben we dan ook rekening gehouden bij het samenstellen van deze tips.

Bushriver Lodge

Locatie, locatie, locatie. Deze lodge is de goedkoopste van dit lijstje en ligt aan de Olifantsrivier waar krokodillen in zwemmen, olifanten komen drinken en de nijlpaarden in de avond aan de wandel gaan. Een adembenemend mooie plek met comfortabele goedkope kamers en betaalbare villa’s. Vanaf het balkon kijk je uit over de rivier dus hier krijg je het echte Afrika gevoel. Goed om te weten is dat de ingang van het Krugerpark op 45 minuten rijden ligt.

Dichtstbijzijnde ingang van het Krugerpark: Phalaborwa Gate & Orpen Gate

 Vanaf €78 per nacht 

Rukiya Safari Camp

Rukiya Safari Camp is een fantastisch lodge om te verblijven in het Krugerpark. Je kan kiezen tussen een luxe safaritent met uitzicht op de rivier of de bush. Beide opties zijn echt fantastisch! Er is een geweldig zwembad om heerlijk om in af te koelen na een ochtend safari. Ook vanuit het zwembad kan je genieten van een mooi uitzicht. Kortom, Rukiya Safari Camp is de perfecte lodge om jezelf te verwennen (of een ander te verrassen) met betaalbare luxe.

Dichtstbijzijnde ingang van het Krugerpark: Phalaborwa Gate & Orpen Gate 

 Vanaf €230 per nacht 

Lion Tree Top Lodge

Deze lodge heeft een heel bijzonder verhaal. De eigenaar West was jarenlang ranger en is altijd al gek op dieren. Toen hij hoorde dat een fokker twee witte baby leeuwen had en deze ging grootbrengen om later te laten afschieten voor veel geld, heeft hij de welpjes gekocht en grootgebracht. Hiermee heeft hij het leven van deze leeuwen gered maar doordat ze vanaf 5 dagen oud door mensen zijn groot gebracht, kunnen ze niet worden uitgezet in het wild. West heeft in de jaren hierna een unieke vriendschap opgebouwd met deze ondertussen 200 kilo wegende leeuwen. Elke dag ging hij twee keer met ze wandelen op een groot stuk grond dat hij heeft gekocht. Tijdens een van deze ochtendwandelingen in 2020 ging het mis en heeft een van de leeuwen West gedood. Een tragische afloop van een bijzondere vriendschap. De familie wil doorzetten wat West is begonnen en je kunt nog steeds verblijven bij de kleinschalige lodge met schitterende boomhutten. In de avond eet je bij het vuur een heerlijke maaltijd en in de ochtend kan je vanuit je bad in de boomhut dieren spotten. Wij vonden dit een ervaring om nooit meer te vergeten en West heeft ons super veel geleerd over Zuid-Afrika en de uitdagingen die het wildlife hier heeft te overwinnen. Hopelijk zal zijn vrouw deze verhalen nu vertellen en zorgen voor die bijzondere ervaring. Wij horen graag je ervaring wanneer je hier recent verbleven hebt!

Let op: De leeuwen zijn na het ongeluk verplaatst naar een opvang elders in Zuid-Afrika en zijn dus niet meer te zien bij Lion Tree Top Lodge.

Dichtstbijzijnde ingang van het Krugerpark: Phabeni Gate & Orpen Gate

 Vanaf €189 per nacht 

Pezulu Tree House Lodge

Heb je altijd al eens in een boomhut willen slapen? Dan is Pezulu Tree House Lodge echt iets voor jou! Bij deze lodge slaap je meters boven de grond in een villa op palen en tussen de toppen van de bomen. Vanuit je boomhut kijk je over de natuur en als je in bed ligt hoor je de dieren onder je grazen. Met deze lodge heb je een unieke ervaring te pakken die je zeker niet snel zal vergeten.

Dichtstbijzijnde ingang van het Krugerpark: Phabeni Gate & Orpen Gate 

 Vanaf €198 per nacht 

Parsons Hilltop Safari Camp

Dit is een kleinschalige lodge waar je kan genieten van ultieme luxe. Je kunt kiezen uit een classic tent of een luxe tent waar je veel privacy hebt en een geweldig uitzicht hebt over de natuur. Je kunt dus wilde dieren spotten vanaf je veranda! De Nederlandse eigenaren en het personeel zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

Dichtstbijzijnde ingang van het Krugerpark: Phalaborwa Gate & Orpen Gate 

 Vanaf €328 per nacht  (Inclusief ontbijt, lunch & diner)

Twijfel niet te lang!

Hoewel er in het Krugerpark ontzettend veel lodges staan, zijn er maar een paar lodges die echt goed en ook nog eens betaalbaar zijn. Meestal zijn deze lodges ook nog eens erg kleinschalig en dat zorgt ervoor dat je echt op tijd moet boeken als je in een goede en betaalbare lodge wil slapen midden in de natuur. Plan je reis naar Zuid-Afrika daarom als het kan minimaal 6 maanden van te voren en zoek als eerste uit hoe je het gaat doen met een bezoek in het Krugerpark. Dan kan je na het boeken van je vliegtickets, in ieder geval zeker zijn van een bijzondere overnachting in het Krugerpark.