Met Nordic Woods op ontdekking in de Zweedse wildernis

Diep in de ongerepte natuur van Zweden ligt de “wilderness camping” van Nordic Woods. Een plek in de Zweedse wildernis op een idyllische locatie vlakbij één van de mooiste meren van Scandinavië. Trek samen met je vrienden tussen juni en september de natuur in en ga 7 dagen back to basic – maar wel met hottub, sauna on the lake, gave activiteiten zoals een kano expeditie en een elandsafari. Dit is Nordic Woods!

Waar ligt Nordic Woods?

National Parc Åsnen in Zweden is één van de meest ongerepte plekken van Europa en dit is waar Nordic Woods kamp gevestigd is. Een kamp in de uitgestrekte natuur, waar je wandeltochten kunt maken en wilde dieren kunt spotten in het bos. Het nationaal park ligt in het zuiden van Zweden, vlakbij het dorpje Ryd aan de Hönshyltefjorden. Met de auto kun je er (met stops) in ongeveer 12 à 13 uur heen rijden en met de nachtbus van Nordic Woods doe je er ongeveer 14 uur over. Ook het vliegtuig is natuurlijk een optie. 

De accommodaties van Nordic Woods

Overnachten doe je in een tipi of een yurt, geschikt voor maximaal 5 personen. Vanuit je tipi of yurt kijk je uit op bossen en een het meer. Alle accommodaties zijn ruim opgezet en de tenten zijn hoog genoeg opgezet om comfortabel in rond te lopen. Omdat je veel buiten bent op deze trip staat er voor de tipi of yurt ook een picknicktafel, vuurschaal en een driepoot om boven het kampvuur mee te koken. Visualiseer daarbij dus even dat uitzicht op het bos en een verlaten meer … do we need to say more?

De activiteiten op Nordic Woods

Tijdens je week in de wildernis is er heel veel inbegrepen. Er staat een grote tipi op het terrein waar allerlei workshops worden gegeven zoals je eigen brood bakken, yoga en meditatie. ‘s Avonds wordt er een groot kampvuur gemaakt en kan je nieuwe vrienden maken, verhalen delen of een potje weerwolven spelen. 

Na een lange dag hiken in het bos (met of zonder een gids) is er niks lekkerder dan ontspannen in een warme hottub of sauna. En dat weten ze bij Nordic Woods natuurlijk maar al te goed, dus staat er een verwarmde hottub verstopt tussen de bomen en in de lake sauna kun je helemaal bijkomen van je dag. 

Zin in wat actie? Ga dan op pad met een van de Canadese Long Canoes en ontdek het meer, de riviertjes en eilanden rondom het kamp. Een survival night is ook inbegrepen bij je verblijf en misschien nog net een tikkeltje spannender. Je krijgt een kano en survival pakket met tent, slaapmat en slaapzak mee en je gaat de nacht in het bos doorbrengen. Wild kamperen en een nacht even helemaal back to basic. 

Als dat iets te avontuurlijk voor je is dan is de elandsafari misschien een leuk alternatief (maar je mag het natuurlijk ook allemaal doen!) Met een gids ga je de bossen in op zoek naar een wilde eland.

En er is nog meer! Check hier alle activiteiten van Nordic Woods. Er is meer dan genoeg te doen en te beleven op het camp.

Wat kost een week in de wildernis?

Nordic Woods regelt een complete trip voor je, alleen het vervoer naar en van Zweden is niet inbegrepen. De reis vindt plaats tussen juni en september en duurt 7 dagen, van zaterdag t/m zaterdag. De prijs van een volledig ingerichte yurt voor 2 personen is €799,- per persoon en de tipi kost €619,- per persoon. Je kunt met maximaal 5 personen in de yurt en de tipi verblijven en als je dat doet dan gaat de prijs per persoon ook omlaag. 

Je krijgt er natuurlijk een hele hoop voor terug, want je kunt begeleide hikes doen, onbeperkt gebruikmaken van de kano’s en in de hottub en sauna. Ook yoga, meditatie en workshops (zoals broodbakken, eland safari en micro-hiking) zijn dagelijks inbegrepen en op een gezamenlijk terrein kun je ontspannen en spelletjes spelen. Je krijgt een zak hout voor het kampvuur en op het terras bij de tent staat een BBQ, vuurkorf en kookset tot je beschikking. 

Zie jij jezelf al helemaal zitten op een terras voor een yurt tussen de bomen? Je kunt boeken via de website van Nordic Woods. Beleef een actieve vakantie ver weg van de bewoonde wereld en midden in de natuur!