Een nep doorreis ticket maken doe je zo

Go with the flow is natuurlijk het beste reismotto, maar in sommige landen moet je helaas aantonen dat je binnen afzienbare tijd het land weer verlaat. Dat moet je meestal bewijzen door een vliegticket te laten zien waarop af te lezen is dat je binnen de visum termijn naar een ander land vliegt. Het kan voorkomen dat je geen visa on arrival krijgt wanneer je niet zo’n doorreis ticket kan laten zien. De kans is groot dat de vliegtuigmaatschappij bij het inchecken van je vlucht om een doorreis ticket vraagt. Wanneer je deze niet hebt, weigert de vliegtuigmaatschappij je mee te nemen omdat zij verplicht zijn je op het vliegtuig terug te zetten wanneer het land je er niet in laat. Een busticket is vaak niet voldoende en sommige douaniers sturen je met alle liefde weg om alsnog een vliegticket te boeken. Wees dit soort situaties voor en maak in een paar simpele stappen een nep doorreis ticket, ook wel bekend als het fake onward ticket.

1. Download hier ons nepticket

Via deze link kan je ons nepticket downloaden. Dit is een Word-bestand waarin je zelf alles kan aanpassen. In Word ziet het bestand er wellicht rommelig uit maar dit ga je later exporteren als PDF bestand en dat zorgt ervoor dat het er precies hetzelfde uitziet als een echt vliegticket.

2. Zoek een vlucht en alle details daarvan

Zoek op een vliegticket website een vliegticket met 1 overstap vanaf het land dat je moet verlaten en selecteer een volgende bestemming of wellicht gewoon naar Nederland. Op het nepticket dat je net hebt gedownload staan 2 vluchten dus vandaar dat jij ook een vlucht moet zoeken met 1 overstap. Kies een datum binnen het visumtermijn dat in het land van bestemming geldt. Vul vervolgens alle gegevens van deze vlucht in, in het Word-bestand. Check goed dat je alles aanpast hebt en niets vergeet. Mocht je niet alle gegevens vinden op de vliegticket website, zoek dan even goed want vaak kan je ergens op ‘details’ klikken waardoor je alle gegevens van de vlucht moet kunnen zien. Het type vliegtuig is niet zo belangrijk maar neem wel de datum, tijden, vluchtnummer en vliegmaatschappij over.

Tip: Het is slim om een vlucht te zoeken van een andere maatschappij dan de maatschappij waarmee je heen vliegt.

3. Exporteer je bestand naar PDF

Wanneer je klaar bent, klik je op Bestand>Opslaan als of wanneer je de Engelse versie gebruikt File>Save as. Vervolgens kies je dat je het bestand wil opslaan als PDF en kies je een locatie waar je het wil opslaan.

4. Klaar!

Print je ticket uit of sla hem op, op je telefoon en je bent klaar. Wees niet bang dat iemand dit gaat checken en dat je in de problemen komt. Duizenden reizigers hebben ons bestand de afgelopen jaren gebruikt en we hebben nog geen negatieve feedback ontvangen. Niemand gaat echt checken of je wel een echt vliegticket hebt, maar ze zijn simpelweg verplicht om het te vragen en aan te vinken dat ze een retourticket gezien hebben.

Ben je nog op zoek voor een goedkoop vliegticket? Check dan hier eens onze trucjes om zo goedkoop mogelijk te zoeken en te boeken!