9 Handige musthaves voor op reis

Op reis heb je niet zo gek veel spullen nodig en bijna iedereen neemt meer mee dan hij of zij eigenlijk nodig heeft. Zo kan je op reis op veel plekken je kleding laten wassen dus je hoeft geen 25 shirts mee te nemen en waarschijnlijk loop je weken lang op dezelfde slippers. In dit artikel staan 10 dingen die wél heel handig zijn op reis en bijna onmisbaar. Deze items nemen wij altijd standaard mee op onze reizen en gaan nooit ongebruikt mee terug naar huis. 

Tip: Check dit artikel als je op zoek bent naar een volledige inpaklijst voor je reis.

#1 Een hamamdoek

Een hamamdoek is super handig om mee te nemen op reis. Normale standlakens zijn vaak zwaar en erg groot om mee te nemen in je koffer of backpack. Een hamamdoek is licht, droogt super snel en is compact en toch lekker groot. Ideaal dus.

#2 Draagbaar boxje

Een draagbaar boxje is fijn voor momenten op je hotelkamer of om een klein feestje mee te bouwen met locals die je net hebt leren kennen. Je hebt tegenwoordig de meest compacte speakers waar heel goed geluid uitkomt. Het is dus niet heel groot om mee te nemen maar je hebt er wel groot plezier van.

#3 Packing cubes

Wij hebben het heel wat jaren niet gebruikt tijdens onze reizen, maar sinds we ze zijn gebruiken, kunnen we niet meer zonder. Packing Cubes zijn super handig om je kleding geordend te houden in je koffer of backpack. Ze kreukelen niet snel in packing cubes en kan je tas snel in- en uitpakken. Een schoenenzak is ook ideaal. Vaak zijn je schoenen toch wat vies en als je ze in een schoenenzak stopt, blijft je backpack en de rest van je spullen schoon.

#4 Een splitter

Wanneer je tijdens een lange bus- of vliegreis samen met je medereiziger een podcast wilt luisteren of een serie wilt kijken, is een splitter echt een uitkomst. Met een splitter kun je gewoon allebei twee oordopjes in je oor doen in plaats van dat je er twee moet delen.

#5 De Mizu Waterfles

Een waterfles is per definitie onmisbaar op reis maar de Mizu Waterfles is echt een aanwinst. Het water blijft maar liefst 48 uur koud en 24 uur warm. Zelfs toen wij de waterfles mee naar het strand namen en een hele middag vol in de zon lag, was het water nog steeds ijskoud. Let wel even op: alleen de dure Mizu Waterfles waar wij naar linken is zo goed. Koop je de goedkopere, dan zal het water een stuk sneller warm worden.

#6 Alles voor een goede nachtrust

Reizen betekent vaak veel uren doorbrengen in het vliegtuig, bus of trein. Met een paar dingen kan je deze reizen net wat relaxter maken. Neem bijvoorbeeld altijd goede oordoppen mee voor als er een baby 5 uur lang gilt en koop een goed nekkussen om een stijve nek te voorkomen. Ook een slaapmasker is handig wanneer je met daglicht wilt slapen en vergeet ook zeker geen dikke trui en sokken voor wanneer de airco op standje 100 staat.

#7 Een powerbank

Je komt altijd wel op een punt tijdens het reizen dat de batterij van je telefoon leeg is, net wanneer dat helemaal niet goed uitkomt. Een powerbank is de oplossing. Zeker wanneer je een roadtrip gaat maken of een meerdaagje boottrip is een powerbank onmisbaar.

#8 Één of meerdere reisspellen

Tijdens het reizen is het altijd een goed idee om één of meerdere spelletjes mee te nemen. Stel dat het de hele dag regent, je vlucht een paar uur vertraging heeft of je hebt net een paar nieuwe toffe mensen ontmoet waar je een gezellige avond spelletjes mee kan gaan doen. Dan is een leuk spel onmisbaar! Als je een grote groep hebt is het super leuk om te ezelen. Bedenk vooraf een opdracht voor de verliezer en bestel allemaal één drankje (en gerust nog een). Dit spel is namelijk een stuk leuker als je niet helemaal meer nuchter bent. Naast ezelen zijn onze favoriete spellen voor op reis: 

#9 Een drybag

Een drybag komt bijna altijd wel een keer van pas wanneer je naar een tropische bestemming afreist. Ga je een dagje kajakken of raften over een rivier? Neem dan een drybag mee om je spullen droog te houden. Maar ook wanneer je een boottrip gaat maken of een dagje naar het strand gaat is een drybag erg fijn om mee te nemen.