Naast Reisjunk.nl zijn er natuurlijk nog enkele honderden reisblogs in Nederland en het is begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de 10 leukste, mooiste en handigste Nederlandse reisblogs van dit moment. Waarom 10? Omdat we niet konden kiezen! Dit is een selectie van de reisblogs die wij kennen. Vergeef het ons als we jouw prachtige blog over het hoofd hebben gezien. Overigens staan ze op willekeurige volgorde omdat wij de één niet per se beter vinden dan de ander. Ze zijn allemaal op hun eigen manier erg goed. Klinken we nu als een stel hippies die voor wereldvrede strijden? Mooi, dat horen we graag.

Mohsin op wereldreis

Mohsin besloot dat na zijn studie om een een wereldreis te maken van een jaar. Hij had 16.500 euro gespaard en was klaar om de wereld te ontdekken. Hij wilde zijn reizen graag delen met anderen en maakte daarom een facebookpagina aan. Voor zijn vertrek had hij al 7.000 volgers en 13 maanden later waren dat er al 32.000. Nu is Mohsin nog steeds aan het reizen en is zijn following alleen maar groter geworden. Hij heeft geen reisblog maar deelt al zijn avonturen op social media.

Travelvalley.nl

Een van de meest complete reisblogs van Nederland. Verschillende bloggers schrijven op Travelvalley.nl en je vind er ook ontzettend veel leuke video’s. Ze hebben sinds kort een prachtige nieuwe en kleurrijke website met regelmatig leuke winacties.

Reismeisje.nl

Het blog van de 30-jarige Wendy die samen met haar vriend de wereld over reist en overal verslag van doet. Heeft al heel wat landen gezien en nog meer geschreven. Naast de handige tips, leuke verhalen en mooie foto’s schrijft ze ook regelmatig over sport en dan met name over hardlopen. Een blog waarop je niet snel bent uitgekeken.

Reisdoc.nl

Chantal, een Gooische meid van 29 geeft op haar reisblog advies over hoe je voor, tijdens en na je vakantie geld kunt besparen zonder dat het afdoet aan je reiservaring. Nog zo’n super handig reisblog dus, want wie wil er nou niet geld besparen om nog langer of vaker te reizen? Ondertussen heeft ze al over meer dan 25 landen geschreven dus er is een dikke kans dat jouw toekomstige reisbestemming daarbij zit!

Whatabouther.nl

Laura is een echte pro en dat zie je aan alles wanneer je op haar reisblog surft. Ze is op zes van de zeven continenten geweest en schrijft daarnaast ook over mind- en lifestyle. Wij verdenken haar ervan dat ze een relatie heeft met een professioneel fotograaf want die plaatjes zijn om bij weg te dromen!

Girlslove2travel.com

‘For girls with an adventurous mind!’ Op dit reisblog kun je iedere dag verhalen lezen over de mooiste droomplekken en leuke reisverhalen. Oprichters Fiek, Manon en Vi willen vrouwen motiveren om hun koffer te pakken, het avontuur op te zoeken en de wereld te gaan verkennen. Dat lukt ze aardig goed als je het ons vraagt.

Watzijzegt.com

En meteen nog zo’n goede reisblog. Natasja heeft een zeer complete blog waarop ze schrijft over onder andere food, hotspots, persoonlijke dingen en entertainment. Ze begon met dit blog in 2012 en sindsdien is reist ze meerdere keren per jaar naar de mooiste plekjes.

Stopandstare.nl

Aan dit blog werken de twee fanatieke reizgers Naline en Endira. Zij worden versterkt door wel 19 andere reizigers die regelmatig voor dit blog schrijven. Het leuke van dit blog is dat ze hun werk ook in thema’s hebben verdeeld als actief, duurzaam en winter.

Ikwilmeerreizen.nl

Dit reisblog is van Mirjam en Annemarie, twee enthousiaste reizigers met een grote passie voor schrijven. Ze zijn vaak onderweg en nemen jou mee in hun verhalen op hun reisblog. Daarnaast hebben ze nog een team van bloggers die ook regelmatig leuke blogs schrijven. Kijk ook even naar hun webshop, waar ze leuke travel producten verkopen.

Wearetravellers.nl

Een digitale reisgids met alle ins and outs van een heleboel landen. Roëll raakte na haar eerste backpackavontuur door Brazilië en Argentinië al snel verslaafd aan verre reizen. Deze liefde voor reizen zie je overal op de site terug en samen met nog vier andere bloggers creëren ze hier een blog die iedereen voor zijn of haar reis even zou moeten bezoeken.

Weet je nog niet wie wij zijn? kijk dan even op de over ons pagina.