Vijf redenen waarom je écht naar Nepal moet

Er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van culturen, de hartelijke locals, de avontuurlijke activiteiten: de lijst is eindeloos. Heb je toch nog wat overredingskracht nodig? Dan zijn dit vijf redenen waarom je echt naar Nepal toe moet.

nepal reizen

Je kunt er trekkings maken op elk niveau

Zou je wel eens een trekking in de bergen willen maken, maar heb je geen topconditie? Of zoek je juist een flinke sportieve uitdaging? Wat voor soort trekking je ook wilt, Nepal heeft het allemaal. Er zijn zware trekkingen die een paar weken duren, zoals het Annapurna Circuit of de Mount Everest Base Camp Trek. Je kunt ervoor kiezen om een relatief makkelijke trekking van een dag of zes te maken, zoals de Jomsom Trek. Of je gaat juist voor kortere dagwandelingen vanuit de Kathmandu Vallei. Wat je niveau ook is en welke trekking je ook kiest, het is het hoogtepunt van je reis door Nepal.

trekking nepal

Logeren bij een Nepalees gezin

Nepalezen zijn zachtaardige, vriendelijke mensen die reizigers met open armen ontvangen. Het is dan ook makkelijk om van dichtbij kennis te maken met de locals. Een mooie manier om het dagelijks leven in Nepal te leren kennen is een homestay. Je reist naar het platteland, waar je logeert bij een lokale familie die je graag laat zien hoe hun leven eruit ziet. Ook een aanrader is het volgen van een kookworkshop, waarbij je zelf de lekkerste Nepalese gerechten leert te maken.

SONY DSC

 Volop cultuur en historie

Nepal is beroemd om haar hoge bergen en overweldigende natuurschoon, maar ook op cultureel gebied heeft het land veel te bieden. Kathmandu is een chaos van smalle straatjes, kleurrijke markten en oude tempels. In de omringende Kathmandu Vallei vind je oude koningssteden als Bhaktapur en Patan, net als Boeddhistische kloosters en Hindoeïstische tempelcomplexen. Net zo de moeite waard als de Himalaya.

kathmandu

De Nepalezen hebben reizigers hard nodig

In april 2015 werd Nepal getroffen door een aardbeving die grote schade aanrichtte. Hoewel het land inmiddels weer probleemloos te bereizen, blijft het aantal toeristen dat Nepal bezoekt nog altijd achter. Heel jammer, want de Nepalezen hebben het toerisme nu hard nodig. Donaties helpen wel, maar hebben niet de directe impact die bestedingen van reizigers wel hebben. Alleen dat is al een reden om nu naar Nepal te gaan.

SONY DSC

Nepal is verslavend

Ben je er eenmaal een keer geweest, dan is de kans groot dat je nog eens terug wilt om meer te zien. Is het de combinatie van adembenemende berglandschappen, Hindoeïstische tempels, Boeddhistische kloosters en traditionele dorpjes? Zijn het de vriendelijke mensen, de prachtige trekkings en de mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten? Wat het ook is, Nepal raakt je. En hoe eerder je gaat, hoe meer tijd je hebt om nog zo vaak terug te keren als je wilt.

SONY DSC

Zo reis je door Nepal

Wil je in korte tijd veel zien van Nepal en ben je op zoek naar een bijzondere reis door het land? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.