6 Handige tips voor reizen door Myanmar

Reizen naar Myanmar is booming en toch zijn er nog niet zo heel veel tips te vinden op het internet. Vandaar deze 6 tips die handig kunnen zijn wanneer je hebt besloten om een reis door het magische Myanmar te maken. Sommige tips zijn alleen handig wanneer je gaat backpacken, andere kan iedereen gebruiken. Hoe je ook gaat reizen, Myanmar zal je verrassen. De mensen zijn er nog erg puur, de meeste bezienswaardigheden heb je helemaal voor jezelf en het is prima te betalen. Wij raden je aan om minimaal 2 weken te gaan. Reizen door Myanmar is best vermoeiend en het gaat allemaal wat trager dan reizen door de buurlanden. Geniet van de voorpret en alvast een goede reis!

tips reizen myanmar

#1 Vergeet geen warme kleren mee te nemen

Deze tip staat niet voor niets op nummer 1. Zeker in de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden in Myanmar. Iets wat je misschien niet verwacht wanneer je eerder naar landen als Thailand of Cambodja bent geweest. Overdag is het eigenlijk altijd heerlijk weer maar zodra de zon onder is, kun je echt een lekker dik vest en een lange broek gebruiken!

myanmar tips

#2 Neem genoeg ‘crispy’ dollars mee

Hopelijk wist je dit al maar voor de zekerheid zetten we deze tip er toch even bij. Pinnen in Myanmar is tegenwoordig mogelijk in de meest bekende plekken maar in heel veel plekken ook nog niet. Daarbij werken de ATM’s vaak niet. Daarbij is het zo dat de ING Bank helemaal niet samenwerkt met Myanmar dus je pinpas en creditcard van ING werken hier niet. Neem dus voldoende dollars mee en zorg dat deze ‘crispy’ en dus nieuw zijn. Zodra er in het biljet een scheurtje of vouwtje zit, kun je er niet meer mee betalen bij de meeste plekken. Bewaar je geld dus ook niet in je portemonnee maar bijvoorbeeld in een klein rond blik of doosje. Je kunt in Myanmar je dollars wisselen voor ‘kyat’ en daar overal mee betalen. Daarbij is het goed om te weten dat je meer kyat krijgt voor grote biljetten.

IMG_4169

#3 Boek je hotels/hostels een paar dagen voor aankomst

Nee dit hoeft zeker niet, maar als je het betaalbaar wil houden en in de gezelligere ho(s)tels wil verblijven dan is het een echte must. Je hoeft heus niet thuis al alles te regelen maar als je bijvoorbeeld in Bagan zit en je weet dat je over een paar dagen naar Inle Lake gaat, dan is het slim om alvast wat te boeken.

#4 Koop een Instax camera voor je reis

Met een Instax camera ben je echt een tovenaar in Myanmar. En ja, wie wil er nou geen tovenaar zijn? Je maakt mensen echt ontzettend blij maken met een simpele foto. Voor je het weet staat het hele dorp om je heen en staat er een rij aan mensen die er ook een willen. Zie hier onze ‘Instax momenten’ in Myanmar.

IMG_4647-001

IMG_4658-001

#5 Reis met de trein

Reis minimaal 1 keer met de trein, al is het maar twee uurtjes!

#6 Ga van de gebaande paden!

Oké, deze tip is vrij standaard maar toch wel een hele belangrijke. Het is in Myanmar super gemakkelijk om dorpjes te bezoeken waar nog bijna niemand komt of is geweest. Je voelt je al snel een ontdekkingsreiziger in Myanmar maar zeker wanneer je op plekken komt waar je echt een van weinige toeristen bent, zul je de meest bijzondere momenten beleven!

IMG_4816-001

Reis info Myanmar

Beste reistijd: November t/m februari.
Visum: Visum Myanmar benodigd en online aan te vragen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com