Dat IJsland booming is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Op deze magische plek, nog geen drie uur vliegen van Nederland, waan je jezelf echt op een andere planeet. Vulkanen, warmwaterbronnen en geisers zijn maar een paar van de natuurfenomenen die je hier gegarandeerd tegenkomt. Wat dacht je van een ultieme wandeltocht, dwars door de ruige natuur van IJsland? Tijdens deze trip ben je een week offline, maak je de meest prachtige wandelingen en kampeer je in een tentje op fantastisch mooie plekken. Ga mee met de Iceland Trail!

Wat is het concept?

In de zomer van 2019 worden er drie Iceland Trails georganiseerd. Deze vijf tochten vinden plaats tussen 8 juli en 11 augustus en gaan dwars door het landschap van IJsland. Er is een volledig weekprogramma uitgestippeld met wandelingen tussen de 11 en 16 kilometer per dag waarbij je de mooiste landschappen van IJsland ziet. Aan het begin van de trip krijg je een ‘trailbook’ mee waar alle routes en bezienswaardigheden in staan. In principe zou je met dit boek alleen op pad kunnen maar per trail gaan er ook één of twee ervaren gidsen mee. Je slaapt vijf nachten in een tentje nabij een shelter met sanitaire faciliteiten en stromend water. Als je geen eigen tent hebt of je wilt deze niet meenemen, kan je ook een tent huren. Dit is een 3-seizoenstent met een warme slaapzak en matje. Hou er rekening mee dat je onderweg geen supermarkten en restaurants tegenkomt, dus je moet voldoende eten en drinken meenemen voor de hele tocht. Lekkere uitdaging toch?

Hoe ziet de week er ongeveer uit?

Vanuit Reykjavik word je met een bus naar je eerste stop gereden. Daar gaat het echte avontuur beginnen! Nadat je tent is opgezet, kan je genieten en ontspannen in een heerlijke warmwaterbron en ‘s avonds krijg je een uitgebreide briefing over de tocht. De vier dagen daarop hike je langs indrukwekkende lavastromen, klim je honderden meters de hoogte in, word je beloond met adembenemende uitzichten, steek je ijsbruggen en rivieren over, aanschouw je geweldige gletsjers en passeer je watervallen. De gekleurde bergen maken tijdens de tocht plaats voor donkere heuvels, vulkanen, gletsjers en kilometerslange donkere lavavlaktes. Er is zoveel indrukwekkends te zien.

Iedere avond zet je opnieuw je eigen tent op – en de kans is groot dat dit de mooiste en meest unieke plekken zijn waar je ooit gekampeerd hebt. Op dag zes zit de wandeltocht er op, maar dan wacht er nog één must-visit op je. Het is toeristischer dan wat je de afgelopen dagen gedaan en gezien hebt, maar het staat vast ook wel op je bucketlist: zwemmen in de De Blue Lagoon. Dé perfecte plek om te ontspannen na een tocht door niemandsland! Op het einde van de dag ga je met een bus terug naar Reykjavik, terug naar de bewoonde wereld. De volgende dag zal je het vliegtuig terug naar huis nemen, tenzij je besluit nog een paar dagen in de hoofdstad te blijven. Dat is helemaal aan jou.

De kosten

De Iceland Trail kost €490 en daar zitten 5 kampeer-overnachtingen, interne transporten per bus, een trailbook, lokale begeleiding en een toegangsticket voor de Blue Lagoon (t.w.v. 50 euro) bij inbegrepen. Let even op dat een retourticket Reykjavik hier dus niet bij inbegrepen is. Ook een hotelovernachting in de hoofdstad moet je apart boeken als je na de 7-daagse tocht nog even bij wil komen en niet direct terug naar huis wil vliegen.

Om het jezelf makkelijk te maken zijn er nog twee extra opties te boeken. Een zogenaamd Survival Foodpack is erg handig om erbij te nemen. In deze foodpack zit eten en drinken in voor de hele week, niet teveel en niet te weinig. Hier zit ook een kookset bij inbegrepen dus dan hoef je die thuis niet aan te schaffen. Deze Survival Foodpack kost €95. Daarnaast kan je kampeermateriaal huren. Je weet dan zeker dat je alles hebt wat nodig is en dat het warm genoeg is. Dit kost €65. Het is uiteraard ook gewoon mogelijk om zelf voor je eigen eten, kookset en kampeermateriaal te zorgen.

Waar kan ik me inschrijven of meer informatie vinden?

Zie jij jezelf al gaan over die bergtoppen en lavavlaktes van IJsland? Schrijf je in met een groep vrienden, met je beste vriend/vriendin of ga lekker in je eentje erop uit om even een week van de radar te verdwijnen. Hoe dan ook gaat deze 7-daagse tocht door de ruige natuur van IJsland een hele bijzondere reis worden vol avontuur. Op The Iceland Trail vind je meer informatie over deze tocht en kan je je meteen inschrijven.