Dit artikel is geschreven door Matthijs Hilboezen en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers.

Nieuw-Zeeland het land van de mooie bergen, stranden en niet te vergeten de extreme outdoor activiteiten. Bungeejumpen is één van de meest bekende buitenactiviteiten die de Kiwis je kan bieden. Hou je van adrenaline? Dan ben je in Queenstown op de juiste plek voor de onvergetelijke 134 meter hoge Nevis Bungee.

AJ Hacket Bungy Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is het commerciële bungeejumpen allemaal begonnen. Al meer dan 25 jaar biedt het bedrijf AJ Hacket de adrenaline junk verschillende mogelijkheden, waaronder de Nevis Bungy Jump.
De 134 meter hoge Nevis Bungy Jump is jarenlang de hoogste bungy jump in de wereld geweest. Een 8 seconden durende vrije val boven de Nevis rivier! Je springt vanuit een gondola met glazen vloer in het ravijn. Wie wil nou niet kunnen zeggen ‘I DID IT’? Voor zo’n €170 word je vanaf Queenstown met een 4×4-bus naar het bungeeterrein gebracht.

Je hebt jezelf overtuigd. Wat nu ?

Je hebt jezelf overtuigd om de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland te springen. Voordat je gaat springen, krijg je in Queenstown alle nodige veiligheidsinstructies. Daarna word je, met mede adrenaline–junkies, naar het wilde bergachtige terrein gereden. Vanaf Queenstown is dit ongeveer 45 minuten rijden. Wees niet bang dat je in slaap zult vallen tijdens deze wat ruige rit; je bloed zal door je lijf pompen. Aangekomen op het terrein word je ontvangen door de vrolijk en alsmaar enthousiaste medewerkers. Zij zullen zorgen dat je een passend harnas krijgt waarna je verdere instructies krijgt. Nu je wel erg dicht bij het ravijn begint te komen, wil je niks anders dan die 134 meter springen! In groepen van zes personen stap je de gondola in, waar de laatste dingen aan je harnas bevestigd zullen worden. Je zult nog een paar keer door de glazen vloer heen kijken en afvragen waar je aan begonnen bent.

De kosten

Je kan de sprong hier boeken en voor ongeveer €160 krijg je de 134 meter hoge Nevis Bungy Jump met een vrije val van 8 seconden en een geweldige ervaring. Wil je foto’s en video’s van je ervaring? Gedurende je hele ervaring filmt en fotografeert AJ Hacket. Mocht je er nog niet zeker van zijn dat je deze foto’s en video er bij wilt kopen dan kun je dit altijd nog achteraf bepalen. Nadat iedereen zijn of haar activiteit heeft gedaan word je weer met de 4×4 bus teruggebracht naar Queenstown. In Queenstown kun je op zoek gaan naar meer outdoor activiteiten of genieten van de heerlijke FERG-burger. Deze FERG-burger heb je dan wel verdiend toch?

Andere mogelijkheden

Kun je na deze 134 meter niet genoeg krijgen? Of hou je niet zo van bungeejumpen? Geen zorgen! Er zijn ook andere opties aan waaronder de Nevis Swing. De Nevis Swing is de grootste van de wereld! Deze 160 meter hoge schommel swingt je zo’n 300 meter met 120 km/u door het prachtige landschap. Of vind je de Nevis Bungy jump net iets te hoog? Dan is de Kawarau Bridge Bungy misschien iets voor jou. Deze bungeejump is 47 meter hoog en kan tandem gesprongen worden. Leuk om samen met een vriend of vriendin te doen. Naast deze mogelijkheden heeft AJ Hacket nog een aantal sprongen waar je de ultieme adrenalinekick van krijgt.