Maak de Nevis Bungee Jump in Nieuw Zeeland

Dit artikel is geschreven door Matthijs Hilboezen en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers.

Nieuw-Zeeland het land van de mooie bergen, stranden en niet te vergeten de extreme outdoor activiteiten. Bungeejumpen is één van de meest bekende buitenactiviteiten die de Kiwis je kan bieden. Hou je van adrenaline? Dan ben je in Queenstown op de juiste plek voor de onvergetelijke 134 meter hoge Nevis Bungee.

AJ Hacket Bungy Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is het commerciële bungeejumpen allemaal begonnen. Al meer dan 25 jaar biedt het bedrijf AJ Hacket de adrenaline junk verschillende mogelijkheden, waaronder de Nevis Bungy Jump.
De 134 meter hoge Nevis Bungy Jump is jarenlang de hoogste bungy jump in de wereld geweest. Een 8 seconden durende vrije val boven de Nevis rivier! Je springt vanuit een gondola met glazen vloer in het ravijn. Wie wil nou niet kunnen zeggen ‘I DID IT’? Voor zo’n €170 word je vanaf Queenstown met een 4×4-bus naar het bungeeterrein gebracht.

Je hebt jezelf overtuigd. Wat nu?

Je hebt jezelf overtuigd om de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland te springen. Voordat je gaat springen, krijg je in Queenstown alle nodige veiligheidsinstructies. Daarna word je, met mede adrenaline–junkies, naar het wilde bergachtige terrein gereden. Vanaf Queenstown is dit ongeveer 45 minuten rijden. Wees niet bang dat je in slaap zult vallen tijdens deze wat ruige rit; je bloed zal door je lijf pompen. Aangekomen op het terrein word je ontvangen door de vrolijk en alsmaar enthousiaste medewerkers. Zij zullen zorgen dat je een passend harnas krijgt waarna je verdere instructies krijgt. Nu je wel erg dicht bij het ravijn begint te komen, wil je niks anders dan die 134 meter springen! In groepen van zes personen stap je de gondola in, waar de laatste dingen aan je harnas bevestigd zullen worden. Je zult nog een paar keer door de glazen vloer heen kijken en afvragen waar je aan begonnen bent.