De mooiste eilanden van Thailand

Update: dit artikel is ondertussen een paar jaar oud. Ben je benieuwd naar de mooiste plekken van Thailand? Check dan onze up-to-date reisroute voor Thailand.

De koh’s oftewel de eilanden voor de kust van Thailand in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand zijn enkele van de meest populaire plaatsen voor reizigers die Zuidoost-Azië bezoeken. Sommige van deze eilanden zijn beroemd over de hele wereld voor hun mooie stranden of goede party sfeer maar de eilanden bieden ook tal van mogelijkheden voor recreatie, spirituele ontdekking en ontspanning. Toen ik nog nooit op reis was geweest, zag ik op google de plaatjes van deze eilanden. Vanaf dat moment ben ik plannen gaan maken en heb ik het reizen ontdekt. Niets is beter dan een brommer huren en op zoek gaan naar witte baaitjes en leuke barretjes in Thailand! Hieronder een selectie van de meest mooie, leuke en vooral paradijselijke eilanden van Thailand.

Koh Lanta

Koh Lanta bestaat uit een groep eilanden voor de kust van Thailand in de provincie Krabi. Het grootste eiland van de groep heet Koh Lanta Yai ook bekend als gewoon Koh Lanta. Deze regio is een belangrijke bestemming voor snorkel- en duikliefhebbers die naar de eilanden komen voor de koraalriffen inclusief Manta’s roggen en walvissen. Er is ook een overvloed aan tropische planten, waaronder de resten van de oude regenwouden.

Koh Samet

Koh Samet is ideaal om de drukte van Bangkok even te ontvluchten. Het grootste deel van het eiland is een nationaal park. De grootste trekplijsters van Koh Samet zijn de witte zandstranden. Bezoekers kunnen kiezen uit een rustige baai of populaire stranden met tal van activiteiten. Ao Noina, Ao Phutsa, Au Nuan en Ao Wai zijn de wat meer pure stranden en zijn voorzien van gezellige accommodatie met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Hat Sai Kaeo en Ao Hin Khok zijn drukker en bezoekers van deze stranden komen vaak om te zonnen, zwemmen, windsurfen, of genieten van het nachtleven.

Thaise eilanden

Koh Tarutao

Koh Tarutao is een van de 51 eilanden die behoren tot de Tarutao National Marine Park archipel in het zuiden van Thailand. Dit eiland biedt verschillende soorten accommodaties waaronder campings en bungalows die gehuurd kunnen worden. Reizigers kunnen genieten van de ongerepte stranden maar ook van de ruige bergen en de jungle landschappen.

Koh Phangan

Koh Phangan is een eiland in de Golf van Thailand halverwege tussen de eilanden Koh Samui en Koh Tao. Het is een bekende bestemming voor het backpackers die hier vooral komen voor de feesten maar ook om zich onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van Koh Changhet eiland, waaronder regenwouden en stranden. Elke maand vind de beruchte/beroemde Full Moon Party hier plaats.

Koh Chang

Gelegen op de grens met Cambodja, Koh Chang is het derde grootste eiland van Thailand en de grootste van de Koh Chang Marine Park archipel. Het eiland staat bekend om zijn kuuroorden en meditatie retraites, verschillende watervallen, bloeiende koraalriffen, regenwouden en lange witte zandstranden. In minder dan tien jaar is Koh Chang uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming in Thailand, hoewel nog steeds veel rustiger dan eilanden als Phuket of Koh Samui.

eiland

Koh Tao

Koh Tao is de duik hotspot van Thailand maat ook geschrikt voor bergbeklimmers en wandelaars. Op Koh Tao worden jaarlijks rond de 7000 nieuwe duikers gecertificeerd. Ook sportvissers bezoeken ook het eiland in toenemende mate. Het is een eiland dat door veel reizigers wordt bezocht maar je kunt er nog genoeg leuke rustige baaitjes vinden!

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een klein archipel in de provincieKrabi in het zuiden van Thailand. Koh Phi Phi Don is het grootste eiland van de groep en is het enige eiland met permanente bewoners en het kleinere Koh Phi Phi Leh is bekend als de filmlocatie voor de film “The Beach” uit 2000. Koh Phi Phi werd zwaar getroffen door de tsunami van december 2004, toen bijna alle  infrastructuur van het eiland werd verwoest. Herontwikkeling ging echter al snel en diensten zijn terug met bouwvoorschriften die de hoogte van nieuwe hotels en andere gebouwen beperken om het prachtige uitzicht te behouden.

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl  
Beste hotel en hostel deals: Booking.com