Go Extreme in Brixental, Oostenrijk!

Voor wie denkt dat de Oostenrijkse Alpen enkel en alleen een winterbestemming zijn, zit er compleet naast! In Brixental, gelegen in de Kitzbüheler Alpen geniet je namelijk volop van de natuur onder het motto ‘do as the locals do’. Met een eindeloze reeks aan wandeltochten, mountainbike trails, en extreme sporten halen de lokale bewoners het beste uit hun omgeving. Wij zetten de tofste activiteiten voor je op een rijtje!  

brixental

E-Biken

Dacht jij dat e-biken niet meer was dan een moderne hobby voor vijftigplussers? Dan heb je het helemaal mis! Wanneer je een e-bike huurt in Brixental krijg je niet zomaar een suf motorisch-aangestuurde tweewieler toegereikt. Denk eerder aan een super strakke mountainbike. En ja, je moet wel degelijk fietsen! De standen van de fiets zijn verstelbaar, waardoor je precies de uitdaging op kan zoeken die jij nodig hebt. Zin in om je uithoudingsvermogen te testen? Dan zet je simpelweg het ‘steuntje in de rug’ uit. Ben je moe, of heb je gewoon zin om lekker door de bergen de scheuren? Go for it! Tevens, ook perfect voor een groep vrienden waarin niet iedereen exact de zelfde conditie heeft – zo houd je het gezellig!

e-bike

fietstocht

fietsroute

Wanneer je in Brixental gaat fietsen, heb je een fantastisch scala aan fietsroutes. De regio kent namelijk meer dan 1000 km aan fietsroutes! Daarnaast is het voordeel van de e-bike, dat je niet alleen lekker hard gaat, maar het voertuig bied je hierdoor ook de kans om veel meer te zien. Zo haal je absoluut het mooiste uit je verblijf in het gebied. Fiets richting de regio’s rondom Kirchberg, Westendorf en Brixen voor langgerekte heuvelruggen, prachtig groene velden en dichte stukken bos. Af en toe maak je een stop bij een van de talloze schattige restaurantjes die je onderweg tegenkomt. Hoe hoger je de bergen in trekt, hoe beter het uitzicht. Je vindt hier ook een aantal meertjes. Na al het geploeter om de berg überhaupt op te komen, komt een frisse duik zeker niet ongelegen! Zo vind je bijvoorbeeld op 1300 meter hoog de Filzalmsee, een onwijs mooi, turquoise bergmeer gelegen nabij Hochbrixen.

 filzhalmsee

hochbrixen

Paragliden

Wil je de natuur van Brixental beschouwen vanuit een ander perspectief? Dan is ook daar aan gedacht! En waar kun je zoiets nou beter doen, dan vanuit de lucht? Precies om die reden is het paragliden hier uitgegroeid tot een ware sport. Wij probeerden het uit in Westendorf onder begeleiding van de familie Kahn. Wat een belevenis! Allereerst moet je uiteraard wel de berg opkomen. Gelukkig draait de (ski)lift het gehele jaar door, en krijg je in het zomerseizoen zelfs korting! Hierna is het nog een stukje lopen naar een geschikte startplaats, afhankelijk van de windrichting en het weer. Tip: trek je bergschoenen aan, je hebt namelijk wel wat grip nodig voor bij de afzet en de landing.

wandeling

Eenmaal boven op de berg hijs je jezelf in je harnas, en word je bevestigd aan de bizar grote vlieger. Het blijft maar een spannend idee dat zo’n dun stukje zeil, jou tien minuten later tussen de Alpen door doet vliegen. Dat gevoel draagt natuurlijk ook een beetje bij aan de vibe van het totaalpakketje. Zodra je eenmaal afzet, begint met rennen en door de wind wordt opgetild… Man, man, man. Wat een gevoel is dat, zeg! Ongetwijfeld heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het leven zou zijn als je een vogel was. Dit gevoel komt vast aardig in de buurt, en ik kan je alvast vertellen: it’s pretty damn good! Je kunt zelf bepalen wat voor pakket je kiest en hoelang de vlucht duren zal. Wie smaak echt te pakken heeft, kan er zelfs voor kiezen om een cursus te volgen en een brevet te halen. Hoe dan ook, het is zonder meer een onvergetelijke ervaring! Bewaar de vlucht voor het einde van je vakantie, zo kun je nog eens nagenieten van alle landschappen en plaatsen die je bezocht hebt. Ditmaal, vanuit een totaal ander beeld. 

paragliding

uitzicht

kitzalp

westendorf

Check www.brixental.com voor meer info over deze bestemming!