Één van de meest bijzondere dingen die je kan doen in Jordanië is het overnachten in de Wadi Rum woestijn. De zonsondergang en zonsopkomst zijn magisch en in de nacht verschijnt de meest heldere sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Overdag kan je de rotsen beklimmen, met een jeep door de woestijn scheuren of een tochtje maken op een kameel. In de Wadi Rum woestijn vind je op de meest unieke locaties bedoeïenen kampen waar je kan verblijven. Sommige erg basic en daardoor juist lekker authentiek en andere weer heel luxe. Wij zochten uit welke verschillende opties er zijn en waar je op moet letten als je een tentenkamp uitkiest. Hieronder vind je 3 unieke opties en tips voor het boeken van deze bijzondere ervaring.

54686548658

Pure luxe in een unieke tent

Wil je in stijl verblijven in de Wadi Rum woestijn dan is Sun City Camp de allerbeste optie. Niet alleen hebben ze traditionele tenten met luxe bedden maar ook een unieke ronde tent met een waanzinnig uitzicht over Wadi Rum. Waarschijnlijk ben je nog nooit wakker geworden met zo’n bijzondere uitzicht. De tenten hebben zelfs airco waardoor je na zonsopkomst nog prima even in bed kan blijven liggen genieten. Goedkoop is het niet maar uniek en luxe zeker wel. Een overnachting in de ronde ‘Martiaanse Tent’ kost €250 en een overnachting in de luxe traditionele tent €170.

458658

Slaap onder de sterren in een transparante tent

Naast het prachtige landschap is de Wadi Rum woestijn zo bijzonde door de spectaculaire sterrenhemel in de nacht. Natuurlijk moet je ’s nachts even een wandeling maken door de Wadi Rum maar wat nou als je de sterrenhemel ook vanuit je bed zou kunnen zien? Dat kan in de bijzondere tenten van Wadi Rum Night Luxury Camp. Deze hebben een transparant dak waardoor je vanuit je bed zo naar de sterren kan kijken. Veel romantischer gaat het niet worden! Je slaapt hier vanaf €230.

Of kies voor een traditionele bedoeïenen tent

Heb je een kleiner budget dan is dat ook geen enkel probleem. Slapen in de Wadi Rum woestijn kan je namelijk al doen vanaf €12. Natuurlijk geldt over het algemeen de regel ‘hoe meer een overnachting kost, hoe comfortabeler het zal zijn.’ Slapen in de traditionele bedoeïenen tenten is net zo goed een unieke ervaring door de bijzondere locatie.

568568

Tips voor het uitkiezen van een bedoeïenen kamp in de Wadi Rum woestijn

Er zitten enorme verschillen tussen de kampen dus daarom delen we hier ook onze tips voor het uitkiezen van een kamp. Hier vind je alle kampen in de Wadi Rum waardoor je ze makkelijk met elkaar kan vergelijken.

Kijk goed naar de locatie van het kamp

Slapen in de Wadi Rum is altijd bijzonder maar het maakt een groot verschil waar je kamp staat. Staat deze op een mooie locatie tussen de rotsen of misschien op een wat minder mooie plek. Sommige kampen hebben echt mooiere locaties dan de andere dus kijk niet alleen naar de tent maar vooral ook naar waar deze staat.

Boek op tijd als je iets leuks hebt gezien

De beste plekjes zijn vaak snel vol. Heb je een mooie kapot gevonden dat past bij jouw budget? Wacht dan niet te lang met boeken. Wanneer je via Booking.com boekt, kan je vaak namelijk toch nog tot een paar dagen voor aankomst kosteloos annuleren. De voorwaarde staan er altijd bij wanneer je een prijs selecteert.

48586548547547