Deze 5 landen mogen niet ontbreken op je bucketlist

Is het weer tijd om je volgende reisbestemming uit te zoeken? De wereld telt zo’n 190 landen en kiezen kan daardoor soms best lastig zijn. Zoek je een land dat nog vrij onontdekt is of geniet je juist graag bij beach clubs op hagelwitte stranden? Iedereen zoekt wat anders maar de 5 landen in dit artikel verdienen in ieder geval zeker een plekje op je bucketlist wat ons betreft. Sommige zijn nog heel puur en perfect om het avontuur op te zoeken zoals Oman en Madagaskar en andere hebben juist weer iets heel anders unieks te bieden!

Colombia

Cocaine, kartels en burgeroorlog. Dat is waar iedereen vroeger aan dacht bij Colombia. Gelukkig is hun imago flink aan het veranderen en zijn veel delen van Colombia nu veilig om te bereizen. Het land is rijk aan prachtig uitgestrekte stranden, steden vol historie en vriendelijke locals die je maar al te graag willen laten zien wat er zolang verborgen lag in hun land. Colombia is hard op weg om de meest geliefde bestemming in Zuid-Amerika te worden en dat is niet voor niets. Het land was nog nooit zo veilig en daarom is nu het perfecte moment om te gaan. Benieuwd geworden naar Colombia? Bekijk dan hier onze tips voor Colombia.

Oman

Een land dat zeker in dit rijtje moet is Oman. Dit bijzonder fijne land in het Midden-Oosten heeft ons enorm verrast. Het bestaat grotendeels uit woestijn maar heeft meer te bieden dan dat. Bij aankomst in de hoofdstad Muscat zie je direct hoe rijk het land is en je kijkt er dan ook je ogen uit. 90% van de bevolking loopt nog in traditionele kleding, er rijden veel dure auto’s en op iedere hoek staat een prachtige moskee. Tijdens je reis door Oman kom je erachter hoe gastvrij de bevolking is, leer je over de cultuur, kom je gegarandeerd nieuwsgierige kamelen tegen en ontdek je de gave natuur van Oman. Benieuwd geworden naar Oman? Bekijk dan hier onze tips voor Oman.

De Filipijnen

Stap in het vliegtuig naar de Filipijnen als je zin hebt in zon- zee en strand. De Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 tropische eilanden en het is dan ook de perfecte bestemming om te gaan eilandhoppen. In de zee zwemmen de mooiste tropische vissen en het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen. De Filipino’s zijn ontzettend gastvrij en verwelkomen je maar al te graag in hun tropische land. Kortom, een reis naar de Filipijnen is pure ontspanning en het is de ultieme ontsnapping van je drukke leven in Nederland. Droom weg bij deze reisroute voor de Filipijnen.

TAO ervaringen
boat trip El Nido

Sri Lanka

Ben je gek op Zuidoost-Azië maar wil je toch een keer wat anders? Kies dan voor Sri Lanka oftewel ‘de parel van de Indische Oceaan’. Het land heeft veel te bieden en is lekker klein waardoor je in een week of twee al ontzettend veel kan zien. Sri Lanka is het land van groene theeplantages, oude tempelsteden en fijne stranden. Ook kan je er op safari gaan om op zoek te gaan naar olifanten, luipaarden of beren. Daarbij heeft het reizen hier nog een avontuurlijk randje en kan je het zien als het India voor beginners. Net zo mooi maar iets minder ‘druk en vies’. Oh en hadden we al geschreven dat je hier voor €1 extreem lekker kan eten? Benieuwd geworden naar Sri Lanka? Bekijk dan hier onze tips voor Sri Lanka.

Costa Rica

Costa Rica beslaat slechts 0,3% van het oppervlak van de aarde en toch vind je er bijna 5% van alle soorten flora en fauna ter wereld. Het is dan ook een van de meest biodiverse landen ter wereld en meer dan 30% van Costa Rica is beschermd natuurgebied. Het is een perfect land om een auto te huren en er lekker op uit te gaan. De afstanden zijn relatief kort en je rijdt over prachtige wegen. Op sommige plekken vliegen de papegaaien je om de oren, je hoort met regelmaat brulapen brullen vanuit de jungle en met een beetje geluk spot je ook nog een luiaard! Naast dat de natuur van Costa Rica spectaculair is, hangt er ook een heerlijk sfeertje in het land. Benieuwd geworden naar Costa Rica? Bekijk dan hier onze tips voor Costa Rica.

Nog meer bijzondere bestemmingen

Benieuwd geworden naar de bestemmingen hierboven of toch nog niet helemaal overtuigd? Check hier al onze reisroutes die wij afgelopen jaren hebben gemaakt en wie weet staat jouw volgende reis er tussen!