Hoe houd je jouw foto’s veilig tijdens het reizen? 6 Back-up tips!

Foto’s nemen tijdens je reis is iets wat we natuurlijk allemaal doen. Ken je het gevoel dat wanneer je de foto’s opnieuw bekijk, je het moment herbeleeft en diezelfde kriebels krijgt? Dat is geweldig toch? Stel je nu eens voor dat je al deze foto’s kwijt raakt, dit zou een hoop herinneringen voor later doen vervagen. We zijn allemaal geconcentreerd op het niet verliezen van onze telefoon of portemonnee, maar eigenlijk zijn de herinneringen in een foto of video van veel grotere waarde.

Regelmatig een back-up maken van je foto’s tijdens het reizen is daarom super belangrijk. Al helemaal wanneer je voor lange tijd op reis bent want als na 3 maanden reizen je telefoon of camera ineens weg is, dan is dat extra zuur. Het behouden van je dierbare herinneringen draait om één basisregel: Backup je foto’s altijd tweemaal en regelmatig. Ons advies is om minimaal twee van de onderstaande manieren te gebruiken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je de back-ups in twee verschillende rugzakken of koffers stopt zodat wanneer de één is gestolen je altijd nog de andere back-up hebt.

nederland

Manieren om een back-up te maken zonder een laptop

Op onze eerste trip hadden we geen laptop meegenomen vanwege het gewicht, de veiligheid en omdat onze backpacks al tjokvol zaten met andere dingen. De meeste mensen reizen met een iPad of enkel met hun telefoon. Daarom hier een aantal tips voor het maken van een back-up zonder laptop.

Je foto’s bewaren op geheugenkaarten
Hoeveel je van deze jongens mee moet nemen hangt af van de lengte van je trip en de grootte van je foto’s. Zorg er in ieder geval voor dat je er genoeg bij je hebt. Wij vinden het zelf altijd fijn om rond de 250GB bij te hebben (4 x 64GB). Maar wij nemen waarschijnlijk een stuk meer foto’s en video’s dan de gemiddelde reiziger. Bewaar ze in een waterbestendige sd-kaart houder en je bent helemaal safe.


41qrmqnvxel-_sl160_

SanDisk Extreme 64GB

Wij raden je aan minimaal 2 SD kaarten mee te nemen. Zo heb je altijd één reserve bij voor het geval er eentje kapot gaat.

 Prijs: €19,99

 Meer informatie


51emglya4gl-_sl160_

Memory Card Case

Een must have wanneer je op reis gaat met meerdere SD kaarten. Zo bescherm je jouw SD kaarten tegen water, stof en een stootje.

Prijs: €9,95 

 Meer informatie 

Sla je foto’s op in de cloud met je telefoon
Wanneer je een hoop foto’s met je telefoon schiet, activeer dan zeker een cloud oplossing. Google Photos of iCloud zal dan automatisch je foto’s en video’s uploaden wanneer je verbonden bent met een WiFi spot. Online je foto’s backuppen is niet de beste optie aangezien snelle WiFi niet overal ter wereld te vinden is.

Sla ze op op je iPad
Je kunt je foto’s ook importeren van je SD kaart naar je iPad met gebruik van een Apple Lightning To Sd Card Camera Reader. Dan kan je ze daarna ook meteen naar de cloud te uploaden.

tips-backup-maken-fotos-op-reis

Manieren om een backup te maken met een laptop

Mocht je toch een laptop meenemen op reis, dan raden we je alsnog aan om je foto’s op twee locaties op te slaan. Dus op je laptop en nog ergens anders.

Sla ze op in de cloud
Klap je laptop open en je foto’s worden automatisch geüpload naar de cloud. Niets makkelijkers dan dat wanneer je ergens bent waar een normale WiFi verbinding is.

Gebruik externe harde schijven
Opslaan op externe harde schijven is waarschijnlijk je beste, makkelijkste en veiligste optie. Zorg dat je laptop en externe harde schijf altijd van elkaar gescheiden zijn. Mocht er iets mis gaan met een van de twee tassen dan heb je altijd nog een back-up. Schaf een harde schijf aan van 250GB tot 1TB, afhankelijk van de lengte van de trip en de grootte van je foto’s. Op bijvoorbeeld Bol.com of Cameranu.nl vind je er een boel is verschillende prijsklasse.