20 redenen waarom je door Amerika moet gaan reizen

Vraag een gemiddelde Nederlander wat hij van Amerika vindt en de vooroordelen zullen je om de oren vliegen. Nu ik een aantal keer in Amerika ben geweest ben ik met hele andere ogen naar dit geweldige land gaan kijken en vertel ik jullie waarom je wél naar Amerika moet gaan!

#1 Ik heb nog nooit zulke gastvrije mensen ontmoet als in Amerika, zowel in winkels als bij mensen thuis. Echt hoor, waar het vooroordeel vandaan komt dat Amerikanen niet aardig zouden zijn…? Ik weet het niet.

#2 Je kunt hier lekker ongegeneerd in een veel te grote auto rondrijden omdat het hier een way of life is. Huur dus ook een fullsize SUV om volop te genieten van het Amerikaanse leven.

#3 Nergens anders vind je zoveel verschillende smaken chips, cola en popcorn. Popcorn met kaas, cola met limoen, chips met citroen en sambal… Je vindt het in Amerika.

#4 De wegen zijn eindeloos en lijken nooit op te houden…. Het ultieme gevoel van vrijheid!

Eindeloze wegen Amerika

#5 De brandstof is hier zo goedkoop dat een rit van 300 kilometer helemaal niet duur is.

#6 Uit eten gaan is veel goedkoper dan in Nederland en is ook veel normaler dan in Nederland. Drie keer per buiten de deur eten? Heel normaal!

#7 Alles is groot. De auto’s zijn groot, de gebouwen zijn groot, maar vooral: de natuur is groot. Adembenemende vergezichten, prachtige bergen, sneeuw in de zomer… Je vindt het allemaal in Amerika!

#8 In tegenstelling tot veel horecagelegenheden in Nederland word je hier wél behandeld als gast. Men zorgt dat je niets tekort komt en ja, natuurlijk zijn ze uit op een goede tip, maar in ruil daarvoor word je wel behandeld als een lid van het Koninklijk Huis (Oké, overdrijven is ook een vak, maar toch!)

#9 Het ‘Build-Your-Own’ principe is hier zo ingebakken dat je dus je eigen burger en eigen pizza kan samenstellen. Erg fijn voor mensen die bepaalde producten niet lusten of ergens allergisch voor zijn.

#10 Het is het ultieme rondreisland. Huur een camper of een auto en ga kilometers maken! Onderweg zijn in Amerika is gewoon al heel erg leuk.

#11 Iedereen rijdt in een automaat. Het is echt een verademing. Er slaan geen motoren meer af bij het stoplicht, je hoeft geen hellingproef te doen en het rijdt gewoon heel lekker.

#12 Kleding is echt heel veel goedkoper in Amerika. Ben je op zoek naar een leuke outfit? Of naar nieuwe Nikes? Voor 50 euro neem je ze mee!

#13 Voor de vrouwen: ook cosmetica is héél veel goedkoper in Amerika. Een mascara van Maybelline kost maar een paar dollar terwijl je hier soms wel 16 euro betaalt voor een mascara.

#14 Amerika kent enorme steden. Denk aan New York, Los Angeles en Houston. Steden waar miljoenen mensen wonen en toch kun je je hier heel eenzaam voelen. New York is zo’n stad waar je geweest moet zijn, dat moet je ervaren, meemaken!

#15 Sommige dingen kunnen alleen in Amerika. Wat te denken van een M&M shop, of een Coca Cola shop? Of hamburgers van minimaal 10.000 kcal. Bizar, maar waar!

Bryce Canyon

#16 Waar vind je nou nog meer een enorme grote gokstad midden in de woestijn? En waar krijg je nog meer gratis drinken als je achter een gokautomaat zit? In Las Vegas wel!

#17 Je komt Amerika relatief makkelijk in als je niets te verbergen hebt. Het aanvragen van een visum (ESTA) kun je online doen en kost vaak maar een paar minuten werk. Mocht je wel iets op je kerfstok hebben, tja, dan kan de toegang je ontzegd worden…

#18 Het spotten van beroemdheden. Amerika kent veel bekende mensen en zeker in Californië is het helemaal niet ondenkbaar dat je een beroemdheid tegen het lijf loopt.

#19 De vele nationale parken. Ook als je in Nederland niet zo van de natuur bent, zeker weten dat je het in Amerika fantastisch vindt. De ene dag bezoek je geisers en vulkanen, de dag erna beklim je hoge zandduinen en geniet je van de onderwaterwereld… Amerika heeft een fantastische afwisseling in haar nationale parken (en vergeet de state parken niet!).

#20 Last but not least: het weer…. Het weer is vaak beter dan in Nederland, echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van de plek waar je bent. In Californië is het bijvoorbeeld altijd lekker weer. Het wordt er bijna nooit warmer dan dertig graden en nooit kouder dan 15 graden. Uitzonderingen daargelaten.

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Visum: ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com