De ultieme reisroute voor Nicaragua in 3 tot 4 weken

Reizen door Nicaragua is puur genieten en lekker goedkoop wanneer je het vergelijkt met andere landen in Midden-Amerika. Het is een van de veiligste landen in Midden-Amerika en de meeste afstanden zijn zo kort dat je nooit heel lang hoeft te reizen naar je volgende bestemming. Om je een idee te geven wat je kan verwachten tijdens je reis door Nicaragua vind je hieronder onze reisroute voor Nicaragua in 3 tot 4 weken. Over alle bestemmingen die op deze reisroute staan, hebben we een minireisgids geschreven waarin je al onze tips kan vinden voor leuke activiteiten, goede restaurants en leuke hostels of lowbudget hotels. Zo kan je jouw ideale reisroute samenstellen en krijg je hopelijk een goed beeld van wat iedere bestemming te bieden heeft.

Is het weer veilig om te reizen in Nicaragua?

Ja, reizen door Nicaragua is weer veilig. De protesten van 2018 zijn gestopt en de rust is wedergekeerd. We horen van reizigers die er recent geweest zijn dat ze zonder enige problemen door het land reizen en dat de populaire hotels en hostels zelfs alweer vaak vol zitten. Natuurlijk is door de eerdere onrust wat minder druk qua toerisme maar dat is juist een groot voordeel. Alles is nu iets goedkoper en je hoeft de mooiste plekken met minder mensen te delen dan voorheen. Nu is dus het ideale moment om een reis door Nicaragua te maken!

Waarom kiezen voor een reis door Nicaragua?

Denk je aan Nicaragua dan denk je aan kleurrijke koloniale steden, relaxte stranden en natuurlijk vulkanen. Niet voor niets is dit een bestemming die in razend tempo populair aan het worden is onder backpackers en reizigers die graag voor niet al te veel geld het echte Midden-Amerika gevoel willen krijgen. Je struikelt er bijna over de vulkanen die je kan beklimmen, de mensen zijn heel vriendelijk en ook de strandliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Je hoeft zeker geen rondreis te boeken want Nicaragua is enorm makkelijk zelf te bereizen. Boek dus vooral gewoon een vliegticket en stel je eigen reis samen door te kiezen uit bestemmingen en accommodaties die jou leuk lijken.

Onze reisroute door Nicaragua

Wij brachten 4 weken door in Nicaragua en hebben op ons gemak genoten van de leuke steden als Leon, Granada en San Juan del Sur. Ook bezochten we de populairste eilanden: Isla Ometepe en de Corn Islands. Heb je wat minder tijd dan is deze route ook makkelijk af te leggen in 3 weken. Heb je maar 2 weken de tijd dan zouden wij of Granada of Leon overslaan omdat deze twee steden veel op elkaar lijken.

Reisjunk Reisroutes Nicaragua
Reisjunk Reisroutes Nicaragua

Managua

Wanneer je naar Nicaragua vliegt, dan start je reisroute in de hoofdstad Managua. Dit is geen plek waar je lang wil blijven want er is niet veel te beleven. Na je vlucht wil je vast niet meteen doorreizen dus is het slim om voor de eerste nacht een hotel of hostel te boeken in Managua. Een leuk hostel is La Bicicleta. Hier ervaar je een oase van rust in een deze drukke stad. Er is een mooie tuin waar je voor je gevoel weg bent uit de stad. Het ligt in een rustige buurt en vlakbij het busstation.

Leon

Volgens vele reizigers is Leon de leukste stad van Nicaragua en daar zijn wij het helemaal mee eens. Deze voormalige hoofdstad mag dus niet ontbreken op je reisroute. Er hangt een gezellige sfeer en de huizen hebben er allemaal een vrolijk kleurtje. De meest populaire activiteit in Leon is het vulkaanboarden waarbij je met een plank van de vulkaan afglijdt. Ben je wat minder avontuurlijk ingesteld dan valt er hier ook genoeg te ontdekken zoals bijvoorbeeld de grootste kathedraal van Midden-Amerika. Meer tips & info vind je in onze mini reisgids voor Leon.

Reistijd Managua naar Leon: Ongeveer 2 uur met de bus

Granada

Granada is de grote concurrent van Leon. Ook hier vind je de kleurrijke straten, mooie kathedraals en vele leuke tentjes om een drankje te doen. Vanaf Granada kan een uitstapje maken naar Laguna de Apoyo, een gigantisch kratermeer waarin je een verfrissende duik kan nemen. Dit kan je goed combineren met een bezoek aan de Masaya vulkaan. Daar kan je een blik werpen in de krater van deze active vulkaan en het lava zien borrelen. Meer tips & info vind je in onze mini reisgids voor Granada.

Reistijd Leon naar Granada: Ongeveer 3 uur met de bus

Isla Ometepe

Dit eiland ligt in het enorme Lake Nicaragua en is ontstaan door twee vulkanen. Het lokale leven op Ometepe is erg basic en de meeste mensen hebben het niet heel ruim. Je gaat hier voor je gevoel dus echt terug in de tijd en kan met de fiets of scooter het eiland verkennen. Bezoek een van de hoogste watervallen van Nicaragua of huur een kajak en ga op zoek naar kaaimannen en tropische vogels. Meer tips & info vind je in onze mini reisgids voor Ometepe.

Reistijd Granada naar Isla Ometepe: Pak de bus naar Rivas, dit duurt 1 uur. In Rivas stap je over op de bus of fietstaxi naar San Jorge, dit is een ritje van 15 minuten. Vanuit San Jorge stap je op de boot naar Ometepe en de boottrip duurt 1 uur.

San Juan del Sur

Dit kleine stadje aan de Stille Oceaan is heel populair onder backpackers. Elke zondag is het Sunday Funday en barst er een gigantisch feest los. Naast de leuke feestjes kan je er paardrijden op het strand en of gewoon lekker rondhangen in het centrum. Meer tips & info vind je in onze mini reisgids voor San Juan del Sur

Reistijd Isla Ometepe naar San Juan del Sur: Een uur terug met de boot naar San Jorge. Pak vanuit hier de bus naar San Juan del Sur, dit duurt ongeveer 45 minuten.

Corn Islands

De Corn Islands zijn op en top paradijs. Nergens in Nicaragua vind je zulke mooie stranden en blauw water als hier. Doordat het aan de Caribische kant ligt, vind je hier ook hele andere mensen. De cultuur is super laid back en je waant je er bijna in Jamaica. Deze bestemming wil je niet overslaan! Meer tips & info vind je in onze mini reisgids voor de Corn Islands.

Reistijd San Juan del Sur naar Corn Islands: 2,5 uur met de bus naar Managua en vanuit Managua is het 1 uur vliegen naar Big Corn.

Onze favoriete adresjes in Nicaragua

Tijdens onze reizen gaan we altijd op zoek naar de meest leuke en bijzondere hotels en hostels. Van een schitterend boutique hostel tot een schattige bungalow aan het strand, als het maar iets bijzonders heeft wat je reis extra leuk maakt. Ook in Nicaragua vonden we weer een aantal prachtige plekken die we graag met je delen. Voor elke bestemming op deze reisroute hebben we twee unieke tips voor je die je terug kan vinden in dit overzicht van onze favoriete adresjes in Nicaragua. Zo weet je zeker dat je op leuke plekken slaapt tijdens je reis door Nicaragua!