Goedkoop vliegtickets Colombia boeken? 4 tips!

Als je hebt besloten om een reis naar Colombia te maken, dan is de eerste stap vaak het boeken van vliegtickets. Weet je al naar welke bestemming je wilt vliegen en in welke maand je naar Colombia wilt? Afhankelijk van de stad en maand kunnen de prijzen van tickets naar Colombia flink van elkaar verschillen. Wij zetten 4 tips voor je op een rij, zodat jij zo goedkoop mogelijk richting Colombia kunt!

Hoeveel maanden van tevoren vliegtickets naar Colombia boeken?

Je kunt besparen op je vliegticket door op het juiste moment je ticket te kopen. De prijzen zijn namelijk sterk afhankelijk van de periode waarin je boekt. Als je te vroeg boekt dan zijn de prijzen van de tickets vaak nog erg hoog. Ook last minutes zijn over het algemeen vaak niet goedkoop. Voor reizen naar Colombia wordt aangeraden om ongeveer 24 weken (6 maanden) van tevoren je ticket te kopen. Als je dus zo goedkoop mogelijk naar Colombia wilt vliegen dan is het verstandig om je reis redelijk ver vooruit te plannen. 

Goedkoopste maanden om te vliegen naar Colombia

Nu je weet hoe ver van tevoren je een ticket moet kopen om zo goedkoop mogelijk te vliegen, is het ook goed om te weten dat de prijs ook afhangt van de maand waarin je naar Colombia vliegt. Onze zomermaanden zijn duur om te vliegen. Als je in juli of augustus naar Colombia wilt gaan dan betaal je in deze maanden over het algemeen het meeste voor je ticket. Februari, maart, april en mei zijn de goedkoopste maanden om te vliegen. Als je plannen hebt om in een van deze maanden naar Colombia te reizen ben je dus waarschijnlijk het goedkoopst uit voor je vliegticket. 

Goedkoopste bestemmingen om op te vliegen in Colombia

Nog een belangrijke factor voor een goedkoop vliegticket is je bestemming in Colombia. De drie grootste luchthavens in Colombia liggen in Medellín, Cartagena en Bogota. Deze laatste is de hoofdstad van het land en vliegen richting deze stad is vaak het goedkoopst. Je kunt rechtstreeks naar Bogota en Cartagena vliegen vanuit Amsterdam en naar Medellin heb je altijd minimaal één tussenstop. Een directe vlucht is vaak duurder dan een vlucht met overstap, dus om een goedkoop vliegticket naar Colombia te boeken kun je altijd overwegen om toch een overstap te nemen. 

Tip: Als je een rondreis door Colombia gaat maken dan kun je bekijken hoe gunstig het is om bijvoorbeeld te vliegen op Bogota en terug te vliegen vanaf Cartagena of andersom.

Hoe duur is een goedkoop vliegticket voor Colombia?

Hoe goedkoop is nou eigenlijk zo’n goedkoop vliegticket naar Colombia? Je kunt ongeveer uitgaan van €600,- voor een ticket tussen februari en mei, de goedkoopste maanden om te vliegen. In de zomermaanden kost een ticket al snel meer dan €800,-. Natuurlijk zijn deze prijzen ook weer afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt, de vliegtijden en de eindbestemming. Als je geluk hebt, is het vast mogelijk om een ticket onder de €600,- te vinden, maar dan ben je misschien wel 30 uur onderweg. 

Tip: Gebruik een vergelijkingswebsite!

Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen zijn, is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Zo kan je precies zien wat de beste vluchttijden zijn, wie het goedkoopst is en of het een overdag of nachtvlucht is. Wij gebruiken zelf altijd Cheaptickets.nl. Hier zijn de prijzen altijd goed en het is een overzichtelijke website met een goed bereikbare klantenservice voor als er problemen zijn.