Low budget rondreizen in Amerika

Amerika is een land dat vaak wordt gezien als duur. Mensen met een klein budget of die voor langere tijd willen rondreizen gaan vaak naar Azië. Maar dat hoeft echt niet! Je kunt ook naar Amerika met een klein budget. Waar goedkoop rondreizen in Azië vaak wordt gezien als vanzelfsprekend, heeft rondreizen in Amerika met een klein budget vaak wat voeten in de aarde. Maar het kan wel!

Goedkope vliegtickets

Als je flexibel bent en het maakt je niet uit wanneer je vliegt of hoe lang je over je vliegreis doet kun je vaak heel goedkope tickets op de kop tikken. Deze week was er bijvoorbeeld een aanbieding via We Fly Cheap waarbij je voor maar €374 naar San Francisco vloog met een overstap op Oslo. De dure vliegtickets zijn vaak de rechtstreekse vluchten of vluchten met een korte overstaptijd. De goedkopere vliegtickets hebben vaak een langere overstaptijd, maar wat is nou leuker dan een extra bestemming bezoeken in Amerika? Kijk ook altijd even op Cheaptickets.nl voor de laatste aanbiedingen.

Besparen op je verblijfkosten

Ook in Amerika kun je overnachten in hostels, alhoewel die vaak wat lastiger te vinden zijn. Kijk ook eens op Booking.com. Hier kun je veel betaalbare ho(s)tels vinden! Reis je met meerdere personen dan kan een motel goedkoper uitvallen. Motels vind je vaak langs de doorgaande wegen en vind je soms al voor €30 / €35 per kamer. Als je daar met z’n tweeën slaapt, kost het je maar €15 per persoon! Een goede tip is om vooral buiten het centrum te slapen, dat scheelt vaak de helft. Ben je avontuurlijk ingesteld en niet bang voor een eventueel nachtje in de cel? Denk dan eens aan Stealth Camping! Daarover later meer…

Goedkoop eten en drinken

Het voordeel van Amerika is dat eten en drinken niet duur is. Oké, een maaltijd voor een dollar vind je niet zo snel, maar heel veel duurder hoeft het niet te zijn. Wij kiezen er bijvoorbeeld vaak voor om met twee personen een medium pizza te nemen. Dat kost je ongeveer 10 dollar in totaal. De pizza’s zijn echter zo groot, dat het vaak loont om te vragen om een doggybag. Je krijg een deel van je pizza dan mee naar huis in een doos. Als je van koude pizza houdt is dit een ideale oplossing. Heb je liever warme pizza? Ga dan op zoek naar een hostel waar je in ieder geval je eigen eten kunt opwarmen in de magnetron. Heb je het geluk dat je een keuken hebt? Dan kun je via couponing vaak goedkoop eten en drinken halen in de supermarkten. Amerikanen zijn kampioen couponing en met een beetje speurwerk van te voren (bijvoorbeeld lid worden van de supermarkt of folders doorbladeren) kun je heel goedkoop boodschappen doen.

Eindeloze wegen Amerika

Gratis reizen

In Amerika is liften legaal! Dat betekent dat je, als je de kosten wil drukken, gratis van A naar B kunt komen… Ideaal toch! Natuurlijk zitten er aan liften ook haken en ogen. Zo kun je niet liften in gebieden waar gevangenissen staan. Men mag namelijk geen lifters meenemen in deze gebieden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je op een goed zichtbare plek gaat staan, vriendelijk bent en een plek kiest waar een auto de ruimte heeft om te stoppen. Houd er rekening mee dat liften in het westen van Amerika makkelijker zal gaan dan in het oosten van Amerika. Verder moet je een beetje flexibel zijn, want de kans bestaat dat je toch moet lopen… Zorg altijd voor genoeg gear om te kunnen stealth campen!

Stealth camping

Stealth camping is eigenlijk gewoon wildkamperen. Wildkamperen is in bijna alle delen van Amerika verboden, dus houd er rekening mee dat je de wet hiermee wel ietsjes overtreedt. Stealth camping komt er op neer dat je vooral kampeert op plekken waar je niemand tot last bent en het liefst zo onzichtbaar mogelijk bent. Vaak kun je bij de Walmart goedkoop een tent op de kop tikken. Mocht je gesnapt worden door een agent heb je je niet goed verstopt! Meestal zal een agent je wegsturen of hoogstens een nachtje in de cel gooien. Aan jou de keuze of je het risico neemt.

Al met al moet het mogelijk zijn om voor nog geen duizend euro per persoon een maand door Amerika te reizen. En dan eet je luxe!

Reis info

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Visum: 
ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com