10 redenen waarom je deze zomer naar Portugal wil

Iedereen wordt gelukkig van een fijne reis in het vooruitzicht toch? Na deze saaie, donkere winter, mogen we weer gaan denken aan een reis voor aankomende zomer. Voor steeds meer landen gaat het reisadvies op code geel waaronder Portugal. Wij hebben afgelopen zomer onder andere een fantastische reis door Portugal gemaakt en kunnen dit echt iedereen aanraden. In dit artikel lees je 10 redenen waarom je deze zomer naar Portugal wil en misschien weet jij over een aantal minuten wel waar jij deze zomer te vinden bent!

#1 De zon schijnt er bijna altijd

In Portugal zie je het overgrote deel van het jaar een strakblauwe lucht als je naar boven kijkt. Zeker in de zomermaanden schijnt vrijwel iedere dag de zon in het zuiden en liggen de temperaturen rond de 33 graden. 

#2  Lissabon staat bekend als één van de leukste steden ter wereld

Ondanks dat Lissabon een miljoenenstad is, voelt het toch heel relaxed aan en hangt er een hele fijne sfeer. Er is zó veel te doen dat je je er met gemak een kleine week kunt vermaken. Dwaal door de schilderachtige straatjes, bezoek eeuwenoude kloosters en stap in de wereldberoemde tram 28. 

#3 Portugal heeft voor iedereen wat in petto

Van kajakken langs de ruige kustlijn tot een portproeverij en van eeuwenoude kastelen bezoeken tot surfen over de beste golven. Reizen in Portugal is een fijne combinatie van stad en natuur. Je kunt er tientallen activiteiten ondernemen maar ook heerlijk relaxen.

#4 Reizen in Portugal is niet duur

Portugal is zelfs het goedkoopste Zuid-Europese land!

#5 Portugezen zijn ontzettend gastvrij en behulpzaam

De taxichauffeur, de ober of een vriendelijke voorbijganger; iedereen is bereid je te helpen en geven je graag tips over hun land.

#6 De 850 km lange kustlijn telt ontzettend veel mooie plekjes

De kustlijn van de Algarve is één van de mooiste kustlijnen van Europa. Tussen de enorme rotsformaties vind je schattige verstopte strandjes met helderblauwe zee, tientallen grotten en gave uitzichtpunten.

#7 Portugal is het op twee na vreedzaamste land ter wereld

Na IJsland en Nieuw-Zeeland is Portugal het meest vreedzame land op aarde. Er hangt dan ook een heel relaxte sfeer in heel Portugal en je zult je er helemaal niet snel onveilig voelen. Ideaal dus voor een onbezorgde reis.

#8 Ze kunnen bijzonder goed koken in Portugal

Uit eten gaan in Portugal is één groot feest. Er zijn zoveel goede restaurants te vinden dat kiezen maar moeilijk is.

#9 Alle wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Portugal

In Portugal wordt bijna alleen maar wijn van eigen bodem gedronken en dat is niet voor niets want de wijnen zijn hier heerlijk. De wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen waardoor ze een eigen karakter hebben. Natuurlijk is port het bekendste exportproduct van Portugal. Een bezoek aan een port proeverij in Porto mag zeker niet ontbreken wanneer je hier bent.

#10 De overheerlijke delicatesse Pasteís de Nata is al reden genoeg om naar Portugal te gaan

Yum! Door deze lekkernij kan je zomaar wat kilootjes zwaarder terug komen van je reis. De Pasteís de Nata heeft een krokant bladerdeeg laagje, is gevuld met room en wordt rijkelijk bestrooid met poedersuiker en kaneel. Je kan deze delicatesse bij vrijwel iedere bakkerij in Portugal kopen, maar de enige echte Pasteís de Nata vind je bij de bakkerij Pastéis de Belém in Lissabon. Deze bakkerij maakt ze al sinds 1837 volgens een geheim recept, dat alleen bekend is bij de eigenaar en de twee hoofdchefs. Deze versie is origineel en zijn het áller lekkerste. Er staat dan ook vaak een lange rij voor de bakkerij maar het is het wachten waard.

Enthousiast geworden? Check dan de ultieme reisroute voor Portugal.