Eindelijk is het dan zo ver! Je gaat beginnen met het plannen van je wereldreis. Wanneer je eenmaal weet waar je naartoe wil, dan is de tweede stap natuurlijk het scoren van je vliegtickets. Dat kan stiekem nog best wel lastig zijn als het gaat om een wereldreis. Er zijn namelijk zoveel verschillende wereldtickets en keuzes. Een wereldticket samenstellen kan je ook helemaal zelf doen maar het is dan maar de vraag of je goedkoper uit bent. De prijzen voor wereldtickets variëren van 1300 euro tot 2500 euro of meer. Afhankelijk van de bestemmingen, afstanden en het aantal stops. Ben je student? Geef dit dan altijd aan want vaak krijg je hierdoor korting!

Wereldticket zelf samenstellen of niet?

Je kunt ervoor kiezen om zelf allemaal losse vluchten te boeken en op die manier zelf je wereldticket samen te stellen. Afhankelijk van welke bestemmingen je op wil vliegen kan dit in sommige gevallen goedkoper zijn dan een standaard wereldticket. Toch is het in de meeste gevallen zo dat een standaard wereldticket goedkoper is dan allemaal losse vluchten. Naast wereldtickets bestaan er ook veel ‘combinatie tickets‘. Dit zijn tickets waarbij je een aantal bestemmingen aandoet die redelijk bij elkaar in de buurt liggen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie ticket Bangkok-Sydney-Hong Kong. Wij raden je aan om eerst eens te kijken of er een wereldticket bestaat dat past bij je reisplannen, vergelijk dat met de prijs van dezelfde route met losse vluchten en kies voor de goedkoopste optie. Is er geen wereldticket wat goed aansluit bij je reisplannen? Vraag dan een wereldticket op maat aan en kijk wat voor prijs ze bieden. Zo kan je zelf de route samenstellen.

Wereldticket samenstellen

De route van een wereldticket

Met een wereldticket vlieg je bijna altijd in oostelijke richting. Zo start je reis vaak in Azië om vervolgens door te reizen naar Australië en/of Nieuw-Zeeland en daarna vlieg je door naar Noord en/of Zuid-Amerika en vanaf daar weer naar Amsterdam. Afhankelijk van je plannen en budget kan je ervoor kiezen om te vliegen op meerdere bestemmingen binnen deze continenten. Zo kan je bijvoorbeeld met je wereldticket naar Hong Kong vliegen om daarna weer naar Bangkok te vliegen. Vanaf daar reis je over land naar Singapore vanaf waar je vliegt naar Jakarta. Vanaf Jakarta reis je weer over land naar Bali en dan pas vlieg je door naar Australië. Opties genoeg dus!

De voorwaarden voor het samenstellen van een wereldticket

Hoewel bij elke aanbieder de voorwaarden en prijzen anders zijn, zijn ze vaak ook erg vergelijkbaar. De twee belangrijkste voorwaarden om rekening mee te houden voor het samenstellen van je ticket zijn deze:

– Je blijft maximaal één jaar weg met je wereldticket

– De vluchten zijn later nog te wijzigen tegen een vergoeding tussen de €50 en €200 euro.

– Je vliegt of in oostelijke of in westelijke richting wat continenten betreft. Niet heen er weer dus ;)

Vraag gratis een offerte aan

Wil je kijken wat verschillende routes kosten of heb je een bijzonder plan waardoor een van de standaard wereldtickets voor jou niet aansluiten? Dan kan je altijd gratis een offerte aanvragen bij wtc.nl. Hierbij kan je alle bestemmingen en data zelf invullen en krijg je een voor jou op maat gemaakte aanbieding. Kijk altijd eerst even naar de standaard tickets zodat je ziet op welke bestemmingen ze veel vliegen. Wanneer je een aantal van deze bestemmingen in je reis kan verwerken ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je allerlei andere (meer unieke) bestemmingen uitzoekt.

Check gratis hoe duur jouw route zou zijn!

Lees ook:
– Checklist voor een wereldreis
De ultieme inpaklijst voor backpacken