Wie zit er achter de reisorganisatie Travelbase?

De kans is groot dat je één of meerdere reizen van Travelbase kent zonder dat je ooit van de avontuurlijke reisorganisatie zelf gehoord hebt. Ze organiseren vele verschillende actieve reizen en hebben daarom gekozen om alle reizen los van elkaar te promoten. Iedere reis heeft een eigen website en eigen social media kanalen. Zelf zijn we meerdere keren met ze op reis geweest en dat was altijd een te gekke reis. Ben je benieuwd wie er achter Travelbase zitten en bij wie je die vette reis nou eigenlijk precies boekt? Hier lees je het bijzondere verhaal achter Travelbase!

Travelbase: van liftwedstrijd naar grote reisorganisatie

Het begon allemaal met een groep studenten uit België die na een tripje naar Zuid-Frankrijk hun vlucht terug naar huis hadden gemist. Er zat niets anders op dan terug naar Gent te liften. Om het liften leuker te maken, besloten ze er een wedstrijd van te maken. Terug thuis hadden ze de smaak goed te pakken en organiseerde ze een liftwedstrijd naar Barcelona. Dit werd een jaarlijks evenement met meer dan 1000 deelnemers. Na het studentenleven zijn ze even de zakenwereld in gedoken maar al snel begon het te kriebelen om meer avontuurlijk reizen te organiseren. Dat begon met een surfkamp in Frankrijk en al snel kwam daar een rondreis door Italië met een Vespa bij. Ondertussen ontmoetten ze ook Taco en Gido van Enter the Wave waarmee ze een gemeenschappelijke lange termijn visie deelden. Het organiseren van avontuurlijke reizen met een focus op natuur. Travelbase was geboren en in een paar jaar werden samen een aantal wilde ideeën ontwikkeld waar meer dan 10 unieke reizen uit vloeiden . Vaak met bijzonder vervoer en altijd vol avontuur. Er gaan mensen mee uit Nederland, België, Frankrijk en sinds kort zelfs uit Duitsland. Jaarlijks gaan er tegenwoordig meer dan 50.000 mensen met Travelbase op reis in 10 verschillende landen.

Wat kenmerkt de reizen van Travelbase?

De meeste reizen van Travelbase kan je het beste beschrijven als een avontuurlijke short break. Vaak binnen de grenzen van Europa, met speciaal vervoer en altijd actief. Bij de reizen van Travelbase gaat het echt om de beleving van de reis. Denk aan een kano tocht door Zweden, zeilen in Kroatië, hiken in IJsland of zelfs met de tuktuk door Sri Lanka scheuren. Wij zijn zelf mee geweest naar Frankrijk en hebben sindsdien ook over  andere projecten geschreven omdat ze perfect aansluiten bij wat wij zoeken in het reizen.

Alle reizen van Travelbase op een rijtje

Benieuwd naar alle verschillende reizen van Travelbase? Hieronder staan ze allemaal onder elkaar.

Lapland Travel in Finland
Lapland Travel is een week lang bucketlist activiteiten afvinken. Zo ga je op zoek naar het noorderlicht, geniet je van een husky safari en maak je een sneeuwscooter tocht door de wilde natuur. Beleef het adembenemende Lapland op een zevendaagse reis in deze wondermooie regio.

The Canoe Trip In Zweden
Ontdek de ongerepte Zweedse natuur vanuit je eigen kano tijdens de zevendaagse Canoe Trip in het adembenemende Värmland.

The Vespa Trip In Italië & België
Ontsnap aan de realiteit en geniet van de pure vrijheid wanneer je door de Italiaanse landschappen cruiset met je eigen authentieke Vespa tijdens één van onze meerdaagse Vespa Trips in Toscane, Amalfi & Sicilië.

Enter The Wave in Nederland, Frankrijk & Spanje
Op de surfkampen van Enter The Wave in Spanje, Frankrijk of Bloemendaal kom je voor een week vol sfeer, surfen en live muziek.

The Sail Trip in Kroatië
The Sail Trip is een once-in-a-lifetime avontuur waarbij je met je eigen zeilboot de prachtige wateren van de Adriatische Zee bij Kroatië bevaart. Je trekt van eiland naar eiland, meert aan in gezellige baaitjes en ontdekt elke dag unieke eilanden.

The Scotland Rally in Schotland
The Scotland Rally is zonder enige twijfel de mooiste roadtrip ter wereld die in 6 etappes over de meest spectaculaire wegen van Engeland en Wales tot in Schotland trekt. Na een rit langs de iconische NC 500 kom je over de finish op Isle of Skye.

The Balkan Trail in Albanië, Kosovo & Montenegro
Ontdek deze verborgen parel in het adembenemende Albanië, Kosovo en Montenegro en wandel langs de mooiste trajecten van de “Peaks of the Balkans”. The Balkan Trail is een reis om nooit meer te vergeten.

The Kayak Trip in Noorwegen
Ontdek de Noorse Fjorden vanaf het water tijdens dit zevendaagse avontuur genaamd The Kayak Trip.

The Iceland Trail in IJsland
The Iceland Trail is een adembenemende meerdaagse tocht door IJsland. Hike van shelter naar shelter langs vulkanen, warmwaterbronnen en geisers op één van de mooiste wandelroutes ter wereld en eindig de reis op de groene vlaktes van Thorsmork.

The Budapest Rally
De Budapest Rally is een kleurrijke roadtrip met originele vierwielers die in 7 etappes over de meest spectaculaire en adembenemende wegen van 10 verschillende landen cruisen tot in Budapest. 

Nordic Nomads In IJsland & Noorwegen
Nordic Nomads is een 7-daagse roadtrip rond heel IJsland. Rij langs vulkanen, watervallen, geisers en kliffen op één van de mooiste routes ter wereld, en eindig de reis in het bruisende Reykjavik. Tegenwoordig bieden ze dit concept ook aan in Noorwegen.

The Norway Trail in Noorwegen
The Norway Trail is een meerdaagse tocht dwars door de Hardangervidda, een hoogplateau in het hartje van Scandinavië dat je laat kennismaken met de rauwe pracht die de natuur er te bieden heeft. Je trekt van shelter naar shelter terwijl je van de wondermooie uitzichten en een absolute vrijheid geniet.

The Packraft Trail in de Ardennen
The Packraft Trail is een meerdaags zelfstandig avontuur dat je dwars door prachtige natuurgebieden brengt en die steeds een combinatie is tussen kanovaren met een opblaasbare boot (je packraft) en wandelingen doorheen rauwe natuur.

Jordan Nomads
Ga een week lang op avontuur met je 4×4, dwars door het adembenemende woestijnlandschap van Jordanië met Jordan Nomads.

The Atlas Trail in Marokko
Ontdek Marokko en de Hoge Atlas op een meerdaags hike avontuur met The Atlas Trail. Je wandelt door buitengewone landschappen, aanschouwt hoe schapen door nomaden worden gehoed en je komt alles te weten over de eeuwenoude Berbercultuur.

Arctic Travel in IJsland
Verblijf in unieke lodges, ontspan in natuurlijke hotsprings en doorkruis de waanzinnige landschappen van IJsland op je eigen tempo. Arctic Travel neemt je mee naar alle hoogtepunten van IJsland.

Balkan Nomads
Dwars door de Balkan scheuren met je eigen jeep? Met Balkan Nomads ontdek je in zeven dagen één van de mooiste regio’s van Europa!

Lapland Trail
Tijdens deze zevendaagse expeditie van de Lapland Trail doorkuis je Lapland op sneeuwschoenen, langlauflatten en een pulka. Je kunt er ook voor kiezen om met een husky, rendier of sneeuwscooter het avontuur aan te gaan.

Bikepack Trail
The Bikepack Trail is een tweedaags zelfstandig fietsavontuur langs de mooiste gravel- en fietsroutes van de Champagne Ardennen.

The Mont Blanc Trail
Tijdens The Mont Blanc Trail hike je langs de mooiste gletsjers en bergmeren terwijl je Frankrijk, Italië en Zwitserland doorkruist.