Stel het je even voor: jij, samen met vrienden, acht dagen op een zeilboot op de Adriatische Zee bij Kroatië. De zon schijnt, je vaart van eiland naar eiland en meert aan in de mooiste baaitjes van Dalmatië. Je hebt totale vrijheid en je kunt gaan en staan waar je maar wil. Als je ervaring hebt mag je de boot zelf besturen, anders gaat er een kapitein met je mee die je naar de meest bijzondere plekken vaart. Ontdek strandjes, bezoek authentieke dorpen en geniet iedere dag van de mooiste zonsondergang. The Sail Trip is een once-in-a-lifetime avontuur dat je niet wilt missen! 

Wat is het concept?

Acht dagen eilandhoppen met je eigen zeilboot op de Adriatische Zee! Reis deze zomer af naar Kroatië voor een bijzondere week op het water. Wanneer? Van 29 juni t/m 6 juli 2019. Op zaterdagavond stap je aan boord van een modern zeilboot waar je met zes, acht of tien vrienden op kunt verblijven. De volgende dag vertrek je uit de jachthaven en gaat het eilandhoppen langs de kust van Dalmatië beginnen. Je leeft acht dagen op een prachtige boot, die uitgerust is met drie, vier of vijf tweepersoons privé-cabines en een gemeenschappelijke leefruimte. Er is een hele coole route samengesteld, maar je bent vrij om van die route af te wijken als je dat zou willen. Wanneer je de juiste vaarbewijzen hebt dan mag je zonder kapitein op pad, en als dat niet zo is dan gaat er een kapitein met jullie mee. Onderweg is het dan alleen nog maar genieten. Van idyllische eilanden, mooie stranden, kraakhelder water, feestjes op bijzondere locaties en de vrijheid op het water. En als je het leuk vindt kan de kapitein je ook nog de basisregels van het zeilen leren. 

De route van The Sail Trip

The Sail Trip gaat dwars door één van de mooiste stukjes van het Kroatisch schiereiland: Dalmatië. Hier vind je honderden prachtige eilandjes, omringd door kristalhelder water en mooie stranden. Je zeilt van eiland naar eiland en je start vanuit de haven van Trogir. Je wordt opgehaald op het vliegveld van Zadar of Split en met een shuttle-service naar de haven gebracht. Dan kan de reis echt beginnen! De eerste stop is het eiland Vis, waar je de mooiste stranden van Europa kunt bezoeken en een duik kunt nemen in de blauwe grotten. En ‘s avonds? Dan feest je tot diep in de nacht in de openluchtdiscotheek van het eiland. Of niet, want je bepaalt alles tijdens deze vakantie helemaal zelf. De dagen erop bezoek je Plakeni, Hvar, Stari Grad, Bol en Milna. Allemaal authentieke dorpen en stadjes, waar je cultuur kunt snuiven tussen het relaxen door. Zo staat het bruisende stadje Hvar bekend als het Saint-Tropez van Kroatië, en voor rust ga je naar Stari Grad – het oudste stadje van het land met een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bol en Milna liggen op het eiland Brač, het laatste eiland dat je bezoekt voordat je weer terugvaart naar de haven van Trogir. 

Het leuke aan dit concept is dat je mag afwijken van de route. Als jullie andere eilanden willen bezoeken dan kan dat gewoon. Je organiseert de dagen zoals je dat zelf wilt en de kapitein zal je wensen volgen. Er moet wel rekening gehouden worden met het weer en de kapitein vaart alleen overdag, maar verder kan jij je ideale route bepalen. 

Wat kost een week op zo’n zeilboot?

De prijs voor een verblijf van een week (acht dagen, zeven nachten) is €690 per persoon met ervaren kapitein. Wanneer je zelf kan zeilen dus geen kapitein mee wilt op de boot is de prijs €630. De luchthavenshuttle en de huur van de boot zit hierbij inbegrepen. Ook het gebruik van een speedboot om naar de kust te komen is inclusief. Verder kan je natuurlijk gebruik maken van de snorkelsets en flippers en krijg je een welkomstdrankje bij aankomst in Trogir. Aan boord zijn lakens en handdoeken beschikbaar en ook de eindschoonmaak is inbegrepen in de prijs. Je ontvangt een logboek met aanbevolen routes en op een geheim strand ga je een avond genieten van gegrilde langoustine. 

Niet inbegrepen is een retourticket naar Split of Zadar. Ook de kosten van de ligplaats in jachthavens, brandstof en eten en drinken zijn exclusief. Reken ongeveer €100 per persoon extra voor kosten die zijn verbonden aan de boot. Dit kan iets meer of minder zijn, afhankelijk van het feit of je in een jachthaven overnacht of voor anker ligt in een baai. 

Waar kan ik me inschrijven?

Bel je vrienden en zeg dat ze 29 juni t/m 6 juli vrij moeten houden in hun agenda! Op de website van The Sail Trip vind je meer informatie en kun je je meteen inschrijven. Ga jij met je vrienden een week ultiem genieten op een zeilboot in Kroatië?