The Sail Trip: 7 dagen eilandhoppen met je eigen zeilboot in Kroatië

Stel het je even voor: jij, samen met vrienden, zeven dagen op een zeilboot op de Adriatische Zee bij Kroatië. De zon schijnt, je vaart van eiland naar eiland en meert aan in de mooiste baaitjes van Dalmatië. Je hebt totale vrijheid en je kunt gaan en staan waar je maar wil. Ontdek strandjes, snorkel in de helderste wateren van Europa, bezoek authentieke dorpen en geniet iedere dag van de mooiste zonsondergang. The Sail Trip is een once-in-a-lifetime avontuur dat je niet wilt missen! 

Wat is het concept?

Tijdens de Sail Trip stap je aan boord van een moderne zeilboot en vaar je zeven dagen lang over de prachtige wateren van de Adriatische Zee. Er is een gave route samengesteld die je langs de mooiste plekjes van Dalmatië brengt. Je zeilt van eiland naar eiland en naast mooie stranden ga je ook sfeervolle dorpjes bezoeken. Ben je een ervaren zeiler en heb je het juiste zeilbrevet dan mag je zonder kapitein op pad. Heb je geen ervaring dan gaat er een Nederlandstalige kapitein mee op de boot. Als je het leuk vindt, kan de kapitein je de basisregels van het zeilen leren en mag je aan het einde van de trip zelf de zeilboot besturen.

De route van The Sail Trip

The Sail Trip gaat dwars door één van de mooiste stukjes van het Kroatisch schiereiland Dalmatië. Hier vind je honderden prachtige eilanden, omringd door kristalhelder water en mooie stranden. De trip start vanuit de haven van Trogir. Je wordt opgehaald op het vliegveld van Zadar of Split en met een shuttle-service naar de haven gebracht. Dan kan de reis echt beginnen! De eerste stop is het eiland Vis, waar je de mooiste stranden van Europa bezoekt en een duik kunt nemen in de bijzondere blauwe grotten. De dagen erop bezoek je de Pakleni Eilanden, Hvar Town, Stari Grad en Milna. De Pakleni eilanden is een eilandengroep met ontelbaar veel mooie baaitjes, vele stranden en leuke beach bars. Hvar Town staat bekend als het Saint-Tropez van Kroatië. Het is hier altijd gezellig, je kunt er goed uitgaan en er zijn tientallen goede restaurants. Voor wat meer rust ga je naar Stari Grad – het oudste stadje van Kroatië en heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Milna ligt op het eiland Brač, het laatste eiland dat je bezoekt voordat je weer terugvaart naar de haven van Trogir. 

Het leuke aan dit concept is dat je lichtjes mag afwijken van de route. Als jullie heel graag een ander eiland willen bezoeken en het ligt enigszins op de route, dan staat de kapitein ervoor open om te kijken of dat aan de route kan worden toegevoegd. Er moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met een aantal dingen zoals het weer, de stroming en de kapitein vaart alleen overdag.

De verschillende boten voor groepen en solo reizigers

Bij The Sail Trip kan je kiezen uit een zeilboot voor zes personen, acht personen of voor tien personen. Alle boten zijn uitgerust met privé cabines en een gemeenschappelijke ruimte. Ben je met een groep dan kan je een hele boot reserveren alleen voor jouw groep. Ben je met een kleinere groep dan 6 personen dan deel je de boot met andere reizigers. Wil je dit avontuur solo aangaan dan is er ook een boot speciaal voor solo reizigers.

Wanneer is The Sail Trip?

The Sail Trip wordt deze zomer georganiseerd en tussen juni en augustus vertrekken 11 weken lang iedere week verschillende boten. Check de website van The Sail Trip voor de exacte datums en kijk wat voor jou het beste uitkomt!

Kosten voor The Sail Trip

De prijs voor een verblijf van een week (acht dagen, zeven nachten) is €590 per persoon inclusief ervaren kapitein. Wanneer je zelf kan zeilen, dus geen kapitein mee wilt op de boot, is de prijs €490 per persoon. De huur van de zeilboot zit bij deze prijs inbegrepen en ook de speedboot om vanaf de zeilboot naar het strand te gaan zit hierbij. Verder kan je gebruik maken van een snorkelset en aan boord zijn lakens en handdoeken beschikbaar.

Niet inbegrepen is een retourticket naar Split of Zadar. Ook de kosten van de ligplaats in jachthavens, brandstof en eten en drinken zijn exclusief. Reken ongeveer €100 per persoon extra voor kosten die zijn verbonden aan de boot. Dit kan iets meer of minder zijn, afhankelijk van het feit of je in een haven overnacht of voor anker ligt in een baai. 

Check de website van The Sail Trip voor meer informatie of om je meteen in te schrijven.