Reizen door Amerika is niet bijzonder goedkoop maar in ieder geval wel bijzonder mooi! Je bent gegarandeerd van ruige natuur en de meest waanzinnige uitzichten. Amerika telt namelijk wel 58 nationale parken. Om de kosten laag te houden, is het aan te raden om veel te kamperen. Denk aan roadtrippen met een kleine camper of gewoon met je tentje de wildernis in. Op die manier slaap je op de mooiste plekken van Amerika en bespaar je ook nog eens een boel dollars. Maar hoe vind je die mooie plekken?

o1sundfowblpvbmnek5o

Een website met alle kampeerplekken in Amerika

Hoe makkelijk zou het zijn als alle openbare kampeerplekken van Amerika op één website stonden? Dat was precies de geachte van Alyssa Ravasio, de oprichtster van Hipcamp.com. Via deze website kan je voor elk deel van Amerika de openbare kampeerplekken vinden. Vaak staan er zelfs foto’s bij zodat je kan kijken of de plek je bevalt. Daarnaast staat er vaak ook bij wat voor voorzieningen er te vinden zijn zoals een picknicktafel, toilet of douche en ook kan je zien wat voor activiteiten er in de buurt te doen zijn. Ideaal toch?

kamperen amerika

ic1o5ldei45zzq5mdv6v

Uniek kamperen bij particulieren

Veel grote stukken grond in Amerika zijn privé eigendom waardoor je er niet zomaar je tentje of camper kan opzetten. Met de komst van Hipcamp.com zijn veel mensen hun land tijdelijk gaan aanbieden aan kampeerders. Hierdoor kan jij op bijzondere locaties kamperen en verdienen zij een extra zakcentje. Zo is dat soms bij iemand in de achtertuin of pal naast een gigantisch mooi meer. Ook verhuren mensen ingerichte caravans of tenten die permanent op een hun land staan. Er is voor iedereen wel wat leuks te vinden. Of je nu met je eigen tentje back to basis wil in de wildernis of dat je toch liever wat meer luxe hebt en een ingerichte tipi tent wil huren!

ex6apynfveqg554mcy7esm5wx2y6413ochtscolz

Lees verder