Zo vind je de mooiste kampeerplekken in Amerika

Amerika is een perfect land om te kamperen. Het kent ontzettend gave natuur en je kan tijdens het kamperen op de meest briljante plekken wakker worden. Maar hoe vind je die toffe plekken nou? Amerika is zo’n groot land dat het soms lastig kan zijn om de toffe plekjes te vinden. Of je nou met een tent de natuur in wilt of aan het roadtrippen bent met een camper; slapen op een mooie plek willen we allemaal. Wij hebben voor je uitgezocht hoe je gemakkelijk een mooie kampeerplek vindt in Amerika!

o1sundfowblpvbmnek5o

Een website met alle kampeerplekken in Amerika

Hoe makkelijk zou het zijn als alle openbare kampeerplekken van Amerika op één website stonden? Dat was precies de geachte van Alyssa Ravasio, de oprichtster van Hipcamp.com. Via deze website kan je voor elk deel van Amerika de openbare kampeerplekken vinden. Vaak staan er zelfs foto’s bij zodat je kan kijken of de plek je bevalt. Daarnaast staat er vaak ook bij wat voor voorzieningen er te vinden zijn zoals een picknicktafel, toilet of douche en ook kan je zien wat voor activiteiten er in de buurt te doen zijn. Ideaal toch?

kamperen amerika

ic1o5ldei45zzq5mdv6v

Uniek kamperen bij particulieren

Veel grote stukken grond in Amerika zijn privé eigendom waardoor je er niet zomaar je tentje of camper kan opzetten. Met de komst van Hipcamp.com zijn veel mensen hun land tijdelijk gaan aanbieden aan kampeerders. Hierdoor kan je op bijzondere locaties kamperen en verdienen zij een extra zakcentje. Ook verhuren mensen ingerichte caravans of tenten die permanent op een hun land staan. Er is voor iedereen wel wat leuks te vinden. Of je nu met je eigen tentje in de wildernis wilt kamperen of dat je toch liever wat meer luxe hebt en in een ingerichte tipi tent wilt slapen.

ex6apynfveqg554mcy7e sm5wx2y6413ochtscolz