Alternatieven voor de full moon party op Koh Phangan

Koh Phangan, de party hotspot van Thailand en een eiland dat je als backpacker zeker niet mag overslaan! Het begon allemaal in de jaren 80 met een afscheidsfeestje voor een aantal reizigers. Dit feestje viel gelijk met de volle maan en sindsdien is het elke maand raak. Ondertussen komen er op de full moon party gemiddeld 20.000 backpackers om zichzelf onder de lichtgevende verf te smeren, te drinken uit buckets en te feesten onder de volle maan. Naast de nogal commerciële full moon party zijn er nog groot aantal andere feestjes met elke hun eigen muziek, locatie en sfeer. Dus is de full moon party je net iets te groot of wil je ervoor en erna gewoon nog meer feesten dan zijn dit je opties.

The Eden Garden Party

Hier worden regelmatig feestjes gegeven waar wat meer alternatieve bezoekers op afkomen. Vaak zijn de feesten op donderdag en zaterdag en tijdens de full moon party. Je komt hier door vanaf Haar Rin een boot taxi te nemen en je doet er ongeveer 15 minuten over. Een heerlijk feestje wat vaak start met lounge muziek en doorgaat met techhouse. Verwacht mensen die er goed alternatief uitzien en niet vies zijn van wat drugs. Samen met de afterparty van de Backyard Pub vind je hier het meest energieke sfeertje. Bij deze bar kun je overigens ook bijna alles krijgen wat je zoekt.

Half moon party

Ondertussen het meest bekende feestje naast de full moon met vergelijkbaar publiek. Het is midden in de jungle en ze draaien er voornamelijk techno. Er zijn veel lichtgevende doeken, vuurshows en iedereen zit onder de verf. Een prima feestje voor wie de sfeer van de full moon wilt proeven.

The Jungle Experience

Dit is de pre party van de full moon party en vindt dus altijd plaats de avond voor de full moon party. De entree kost 300 bath en daarvoor krijg je twee gratis drankjes. Een drukbezocht feest wat veel lijkt op de half moon. Ze draaien ook hier techno en wat house.

Sramanora Waterfall Party

Gehouden in de jungle op een plek waar vroeger een waterval was. Iedereen verwacht hier een waterval maar helaas is dit niet het geval. Een leuk feestje maar niets speciaals. Een van de andere feestjes zijn een betere keuze. Het feest kost 300 bath entree en wordt gehouden twee dagen voor de full moon.

Afterparty Backyard Pub

Samen met The Eden Garden Party mijn favoriete feestje op Koh Phangan! Gehouden de dag na de full moon. Een geweldige sfeer op een nog betere locatie. Boven op een berg met uitzicht op het prachtige Leela Beach. Hier komen veel van de mensen die ooit hebben besloten voor altijd op Koh Phangan te blijven. Heerlijke techhouse met een zonsondergang maken het feestje compleet.

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com