De highlights van Yosemite NP

Het nationale park dat het dichtste bij Los Angeles ligt is Yosemite National Park. Dit park is één van de oudste parken van Amerika en trekt misschien wel de meeste bezoekers van alle nationale parken door de prachtige highlights. Dit heeft onder andere te maken met de ligging. Het ligt in het Sierra Nevada gebergte in Californië. Het park wordt omgeven door meerdere nationale bossen, waardoor er een enorm natuurgebied ontstaat. Yosemite is onder andere bekend om zijn enorme bomen. Sinds half jaren tachtig staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een vermelding waard dus!

Ontstaan

Het meest toegankelijke gedeelte van Yosemite is het middendeel: Yosemite Valley. Dit gedeelte wordt dan ook vaak gefotografeerd. In de ijstijd schoven er gletsjers over het natuurgebied en vormde daardoor een diepe vallei met aan beide kanten enorme rotsen, welke ook een naam hebben gekregen: ‘Half Dome’ en ‘El Capitan’. De laatstgenoemde wordt door ervaren bergbeklimmers beklommen, maar ook zij zien op tegen deze enorme hoogte. De wand is namelijk één steile rotsblok! Misschien de bekendste overlook van Yosemite, Tunnel View op de foto hier rechts.

Yosemite Falls

De grootste waterval van Amerika: Yosemite Falls. De Yosemite Falls is 739 meter hoog en is vooral in de lente op zijn mooist. Dit komt doordat het smeltwater van de sneeuw dan via de Merced naar beneden stort. Er zijn verschillende wandelingen naar deze prachtige waterval, variërend in moeilijkheidsgraad. Echter kun je de waterval al op verre afstand horen, waardoor dit soms een vertekend beeld geeft van de duur van de trail.

De highlights van Yosemite NP-2

Wilde dieren

In Yosemite leven ontzettend veel dieren. Als je geluk hebt dan zie je wolven en beren. Echter is het belangrijk om je te realiseren dat je je in hun gebied bevindt en dat je je te houden hebt aan hen regels. Over het algemeen kun je stellen dat zij banger voor jou zijn dan andersom. Echter bestaat de kans, zeker als je in je eentje wandelt, dat de beer jou als bedreiging ziet en jou aanvalt. Dit gebeurt niet vaak, maar wees je er van bewust dat zij de baas zijn. Ga nooit in je eentje wandelen en volg de tips op die in het informatieboekje staat die je krijgt bij de entree.

Overnachten

Je kunt overnachten in het park zelf of net buiten het park. Overnachten in de buurt van nationale parken is duur. In het park kun je kiezen voor een hotel, cabin of tent. Ook kun je met een camper of eigen tent overnachten. Let er dan wel op dat je dan geen voedsel of doucheproducten bij je mag hebben. Deze moet je in een speciale bearlocker stoppen. Buiten het park kun je overnachten in bijvoorbeeld Oakhurst of Mariposa. Ook in deze dorpen is overnachten duurder dan op andere plekken in Amerika. Voor beide overnachtingsmogelijkheden geldt dat je soms wel tot een half jaar van te voren moet boeken vanwege de populariteit.

Wanneer bezoeken?

Yosemite is in de lente op zijn mooist. Om precies te zijn: van april tot juni. De kans om dieren te zien is in deze periode het grootste. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de beren dan net ontwaken uit hun winterslaap en dan met hun kleintjes er op uit trekken. In de zomer is de temperatuur is aangenamer, maar is de kans om de Yosemite Falls te bekijken erg klein. In de winter is er maar een klein gedeelte van het park geopend vanwege de sneeuwval.  Als je ooit in de buurt bent van dit prachtige park, neem de tijd om dit park te bekijken!

Reis info USA

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Beste reistijd: 
November t/m mei.
Visum: ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com