Tens: Retro zonnebrillen met ‘Instagram’ filter!

Wat is het eerste dat je doet met een leuke foto? Bewerken natuurlijk! Met apps als Instagram of VSCO knal je er in nog geen 1 minuut een filter overheen en meteen ziet je toch al gave foto er ineens nog beter uit. Maar wat nu als je alles wat je in real life ziet, zou kunnen zien door zo’n filter? Iets waardoor de hele wereld er zonniger uitziet en het voelt alsof jij de hoofdrolspeler bent in een ouderwetse film. Met dat idee ging een viertal fotografen en filmmakers uit Schotland aan de slag en jaren later kwamen ze met Tens, de zonnebril met zomerse filter!

6 Heerlijke modellen

Hoewel het idee simpel is, was het toch nog een uitdaging om een zonnebril op de markt te brengen met die perfecte filter. Het duurde 3 jaar voordat de eerste bril werd gemaakt en verkocht. Als start-up begonnen ze met één uniseks model maar al snel ging het concept viral en hebben ze besloten om een complete lijn uit te brengen van 6 verschillende uniseks modellen. Stuk voor stuk lekker eigenwijs en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Tens2015Lookbook_35-001

Tens2015Lookbook_23-001

Tens2015Lookbook_33-001

Tens2015Lookbook_19-001

Meer dan alleen een filter

De ambitie van Tens is dus duidelijk: je dag er tien keer beter uit laten zien. Een normale zonnebril filtert het licht in koude kleuren. De lenzen van Tens geven de kleuren een boost waardoor een filter effect ontstaat. De kleuren groen en blauw worden extra verzadigd, terwijl geel en oranje prominenter in beeld komen. De bril is niet alleen een toffe gadget wat betreft de vormgeving maar beschermt je ogen ook voor 100% tegen uv-straling. Het zijn geen wegwerp brillen, ze zijn gemaakt om jaren plezier van te hebben en kunnen tegen een stootje.

Kortom, een toffe must have voor iedereen gek is op filters! Je kunt hem hier bestellen.