Goedkoop vliegtickets Sri Lanka boeken? 4 tips!

Ben je van plan om binnenkort een rondreis door Sri Lanka te maken? Dan kun je misschien nog wel wat tips gebruiken om een zo goedkoop mogelijk vliegticket te boeken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je op zoek gaat naar een goedkoop vliegticket. Hoe ver van tevoren moet je boeken bijvoorbeeld? Wat zijn normale prijzen voor vliegtickets naar Sri Lanka en in welke periode kun je het beste een goedkoop vliegticket Sri Lanka boeken? We geven je 4 handige tips!

Hoeveel maanden van tevoren vliegtickets naar Sri Lanka boeken?

Als je hebt besloten dat Sri Lanka je volgende bestemming gaat worden, dan is de eerstvolgende stap het boeken van een vliegticket. Het loont om even de tijd te nemen om je te oriënteren wanneer je je vliegticket moet kopen. Volgens onderzoek is gebleken dat je het beste ongeveer 2 tot 3 maanden vooraf een vliegticket kan scoren naar Sri Lanka, met uitzondering van het hoogseizoen natuurlijk (juli, augustus en december).  Dan zitten vliegtuigen over het algemeen vol en stijgen de prijzen alleen maar. Als je vliegtickets ver van te voren boekt, zijn de prijzen ook nog erg hoog. Last minute kan soms goedkoop zijn en goed uitpakken, maar de prijzen kunnen dan juist ook nog omhoog gaan. Dat is een gokje dus die je veel geld kan kosten. Kijk je al eerder en zie je een goede prijs dan zouden we je aanraden om die gewoon te boeken en niet te gaan gokken voor een paar tientjes.

Goedkoopste maanden om te vliegen naar Sri Lanka

Welke maanden zijn het goedkoopst om naar Sri Lanka te vliegen? Dat hebben we even voor je uitgezocht. Januari t/m juni zijn de goedkoopste maanden. Juli, augustus en december zijn erg duur om naar Sri Lanka te vliegen. Dit heeft simpelweg te maken met de vakantieperiodes in de zomer en tijdens kerst en oud en nieuw. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het tijdens de periode januari t/m juni geen goed weer is in Sri Lanka, want het is het hele jaar door zo rond de 30 graden in dit land. Wel moet je rekening houden met de regenperiodes, maar er is altijd wel een deel op het eiland waar het prima weer is. De duurste maanden hebben echt te maken met de vakantieperiodes.  

Wat is een goedkoop vliegticket voor Sri Lanka?

Vanuit Amsterdam vlieg je naar de hoofdstad Colombo. Deze stad heeft twee vliegvelden, maar je vliegt normaal gesproken op Colombo Bandaranaike. De gemiddelde prijs van een vliegticket naar Sri Lanka is €600,- en dat is dan meestal met een overstap. Je kunt rechtstreeks naar Colombo vliegen, maar dan zal je vliegticket ook een stuk duurder zijn. Een goedkoop ticket heb je voor ongeveer €500,- en in het hoogseizoen betaal je al snel zo’n €700,- of meer. Als het je dus niet perse uitmaakt wanneer je naar Sri Lanka gaat dan kan de prijs doorslaggevend zijn! 

Gebruik een vergelijkingswebsite

Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen zijn, is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Zo kan je precies zien wat de beste vluchttijden zijn, wie het goedkoopst is en of het een overdag of nachtvlucht is. Wij gebruiken zelf altijd Cheaptickets.nl. Hier zijn de prijzen altijd goed en het is een overzichtelijke website met een goed bereikbare klantenservice voor als er problemen zijn.