Nordic Nomads: met een 4×4 en daktent door Noorwegen

Met een 4×4 Jeep dwars door de Noorse wildernis, dat kan met Nordic Nomads! Een spectaculaire roadtrip van 7 dagen voor iedereen die van natuur en avontuur houdt. Een tocht langs de meest mooie plekken van het land, die je dagelijks afsluit met slapen in een daktent midden in de natuur. In een week tijd leg je zo’n 1500 kilometer af dwars door Noorwegen en maak je kennis met de adembenemende rauwe natuur van Scandinavië. 

Roadtrip met 4×4 Jeep

Een roadtrip dwars door Noorwegen! Met Nordic Nomads ga je van de gebaande paden en ontdek je het echte, rauwe Scandinavië. Met een 4×4 Jeep met daktent rijd je in zeven dagen over de mooiste wegen van Scandinavië. Nordic Nomads heeft een prachtige route voor je uitgestippeld en vastgelegd in een gedetailleerd roadbook voor onderweg. Ze loodsen je langs machtige fjorden, via de Atlantische weg en over de iconische Trollstigen. Je bezoekt een aantal toeristische hoogtepunten maar je slaat ook regelmatig af waar de rest rechtdoor gaat. Op deze manier ontdek je de meest ongerepte plekjes en slaap je op de mooiste plekken van Noorwegen. 

Voertuig en overnachtingen

Je legt de route af in een 4×4 Jeep. Een extreem wendbare auto die geschikt is voor elke bestuurder. Op het dak van deze auto is een tent gemonteerd waarin je dagelijks zal overnachten op de mooiste plekken van Noorwegen. In de daktent lig je op een tweepersoonsmatras of luchtbed met lakens en dekens en er zijn ook twee kussens aanwezig. Dat hoef je dus niet zelf mee te nemen! 

Nordic Nomads heeft speciaal voor deze roadtrip de mooiste overnachtingsplekjes van Noorwegen geselecteerd. Op al deze plekken is sanitair, elektriciteit en een wateraansluiting aanwezig. Wil je het liever iets avontuurlijker, dan kun je echt into the wild gaan. Er zijn namelijk ook overnachtingsplaatsen midden in de natuur waar je iedere ochtend wakker wordt met een adembenemend uitzicht in the middle of nowhere. 

Eten en drinken

Iedere Jeep is uitgerust met kookmateriaal waarmee je kunt koken. Je kunt je eigen eten kopen in lokale supermarkten of een ‘adventure food’ maaltijdpakket van Nordic Nomads kopen. In dit pakket zit eten voor de hele week. In het roadbook krijg je ook suggesties voor leuke restaurantjes op de route, dus lekker uit eten gaan kan ook. 

De Nordic Nomads route

Dag 1: start in de stad Bergen waar je de auto ophaalt, en na wat instructies gaat je avontuur beginnen. De eerste stop is Hardangerfjord. Dit is een plek waar je direct gaat genieten van de schoonheid van Noorwegen en een adembenemend panorama uitzicht.

Dag 2: leg je bijna 300 kilometer af over een aantal spectaculaire wegen. De eindbestemming is de afgelegen plaats Kvamme, maar onderweg heb je nog de mogelijkheid om te stoppen bij Hardangervidda. Dit is het grootste bergplateau van Noord-Europa en ook het grootste Nationale Park van Noorwegen.

Dag 3: vanuit Kvamme rijd je de volgende dag over de schilderachtige Route 27 en onderweg maak je een aantal tussenstops. De eerste stop is bij de Sohlbergplassen, een prachtig uitzichtpunt op het Antsjøen-meer. Ook de Eltunsfossen waterval in Øye en de kerk van Høre Stave zijn tussenstops op je route van 329 kilometer die dag.

Dag 4: na drie dagen rijden in de 4×4 Jeep heb je goed kunnen wennen aan de auto en ben je voorbereid op de bergachtige weg van Aursjøvegen. Je rijdt van Folldal naar Langfjorden. Deze fantastische route heeft veel kronkelende wegen en kent een prachtige wildernis. De helft van de route gaat door de bergen en onderweg staan er ook weer een aantal tussenstops op het programma.

Dag 5: vanuit het Langfjorden gebied start je op de vijfde dag aan weer een prachtige rit van 268 kilometer. Op deze dag rijd je onder andere over de wereldberoemde Atlanterhavsveien weg. Dit is een spectaculaire route langs de Atlantische kust die is uitgeroepen tot één van de meest pittoreske autoroutes ter wereld. Je maakt een overtocht met een veerboot en vervolgt dan je weg via de Trollstigen bergweg bij het Geirangerfjord.

Dag 6: vanuit Valldal neem je Route 60 en deze route biedt één van de mooiste panorama uitzichten op de fjorden. Via deze route kom je ook langs het schilderachtige Flydalsjuvet, Geiranger en de Geirangerfjorden. Je eindigt de dag in het stadje Sande.

Dag 7: na een week is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. In ongeveer vier uur tijd rijd je een deel van de beroemde Route 57, langs meren, watervallen, steile bergen, valleien en fjorden. De eindbestemming is het kleurrijke Bergen, waar je de middag vrij kunt besteden. De volgende ochtend is het tijd om terug naar de luchthaven te rijden en je auto weer in te leveren. 

Prijzen en data

De Nordic Nomads roadtrip door Noorwegen kun je boeken van juni t/m september 2022. De basisprijs start vanaf €650 per persoon, op basis van een jeep voor twee personen en exclusief vluchten. Inbegrepen in deze prijs is de huur van de jeep, een daktent met matras, slaapzak, bedlinnen en kussens, alle overnachtingsplekken, een roadbook en gps met de route en  kookmateriaal.

Schrijf je in voor Nordic Nomads en stap in die 4×4 Jeep voor een onvergetelijke ervaring in de Noorse wildernis!