De beroemde Maeklong trein markt in Thailand

Waarschijnlijk heb je op Facebook vast wel eens die video gezien van een trein die dwars door een lokale markt in Azië rijdt. Dit is de Maeklong markt in Thailand die zeker een bezoek waard is tijdens je rondreis. Een paar keer per dag komt er midden door deze markt een trein voorbij rijden. Zodra de mensen de trein horen aankomen, ruimen ze vlug hun kraampje op en nadat de trein voorbij is duurt het nog geen minuut of je staat weer midden op deze lokale markt. Mocht je niet weten waar we het over hebben kijk dan zeker even de video onderaan dit artikel.

De Maeklong markt

Maeklong ligt 70 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Op de markt vind je bijna alleen maar lokale producten als vis, groenten, fruit en stoffen. Zo’n 8 keer per dag trekken de marktkoop mannen en vrouwen snel al hun producten terug en klappen ze hun kraampje in om de trein er door te laten. Het is een hilarisch gezicht. De tijden waarop de trein langskomt wisselen en vaak komt de trein ook te laat. Trek dus genoeg tijd uit voor een bezoekje aan deze markt.

meaklong trein

De beste plek

Voordat de trein komt, hoor je hem van verre al toeteren en heb je nog even tijd om een goede plek te vinden. Wij stonden bij het treinstation wat achteraf niet de beste plek bleek te zijn. Samen met ons stonden hier nog zo’n 50 mensen met hun iPhone of camera. Van de andere kant was het juist ook wel weer erg grappig om te zien hoe fanatiek iedereen is. Wil je een betere plek dan is ergens op de markt zelf misschien een beter idee. Zorg dat je vooraan staat en als je een beetje lef hebt blijf je als langste op de rails staan voor de beste foto.

tijden

Hoe kom je er?

Je kunt vanaf Bangkok een dagtrip maken gezien het redelijk dichtbij is. Ook kun je er zelf met lokaal vervoer naartoe. Op deze manier kun je met de trein reizen die door de markt gaat en daarna wachten op de volgende trein. Mocht je dit willen doen dan ziet je reisschema er zo uit:

In Bangkok neem je eerst de skytrain naar het Wong Wian Station. In het Wong Wian Station neem je de trein naar Mahachai (ook wel gekend onder de naam Samut Sakhon). Deze rit duur ongeveer een uurtje. Daarna neem je de ferry naar de andere kant van de rivier Ban Laem. In het Ban Laem station neem je de volgende trein naar Maeklong.

markt thailand

meaklong markt thailand

Andere bijzondere markten in Thailand

Naast deze markt heb je in Thailand nog een aantal andere mooie en bijzonder markten. Zo kun je bijvoorbeeld naar de drijvende markt Damnoen Saduak met een dagtrip vanaf Bangkok of naar de grote nachtmarkt in Chiang Mai. In Bangkok heb je ook nog eens de grootste markt ter wereld met meer dan 15.000 kraampjes. Dit is de Chatuckak Weekend markt waar ze werkelijk waar alles verkopen van soep tot speelgoed en natuurlijk veel namaak producten.