10 Redenen waarom Thailand het ideale backpackland is

10 Redenen waarom Thailand het ideale backpackland is

Als er één woord is dat vaak geassocieerd wordt met backpacken dan is het wel ‘vrijheid’. Tijdens het backpacken ervaar je vrijheid in de puurste vorm. Dit geldt zelfs al tijdens de voorbereidingen van je reis wanneer je de bestemming kiest. Het bekendste en populairste backpackland is Thailand en dat is natuurlijk niet zonder reden. Wij zijn al heel wat keren in Thailand geweest en snappen wel waarom het zo populair is. 

#1 Thailand is cheap, cheaper, cheapest!

Het zal geen geheim zijn, maar reizen door Thailand is goedkoop. Natuurlijk is het niet meer zo goedkoop als 10 jaar geleden, maar als backpacker kun je voor zo’n €25 per dag prima rond komen. Je kan soms al een bed op een slaapzaal vinden voor €2 per nacht! In een tof hostel liggen de prijzen vaak wel wat hoger, reken dan op €7 tot €12 per nacht. Een dagje een scooter huren kost zo’n €5 per dag en een goed bord eten begint al bij €1,60 bij een kraampje op straat. Let wel op, want doordat het zo goedkoop is ben je geneigd om meer te kopen en voor je het weet ga je over dat gestelde budget heen.

#2 De backpack cultuur

De meeste mensen die door Thailand reizen doen dat met een backpack en bij het reizen hoort een bepaalde subcultuur. Alles gaat op zijn tijd en je moet vooral genieten van alles wat je tegenkomt. Waar je ook kijkt, backpackers vind je overal in Thailand. Je zult je in Thailand dan ook zelden alleen voelen en daarom is het zo’n fijn land op alleen te gaan backpacken. Er zijn veel backpackers die alleen naar Thailand vertrekken en uiteindelijk de ene week met de één meereizen en de volgende week weer met de ander. Wil je een indruk krijgen van deze backpack cultuur? Lees dan over de 40 dingen waar backpackers gek op zijn.

#3 De gouden combinatie van cultuur, natuur en feesten

Thailand is niet voor niets al tientallen jaren zo populair onder backpackers en andere reizigers. Dit komt doordat Thailand alles heeft wat je zoekt tijdens een mooie reis. Ten eerste natuurlijk de prachtige eilanden met witte stranden en helderblauwe zee. Daarnaast kan je er toffe jungletrekkingen maken of ziplinend de jungle door. De cultuur is totaal anders dan die van Nederland en de oude tempels van Ayutthaya vertellen je de rijke geschiedenis van het land. Als laatste heb je in Thailand natuurlijk de leukste en gekste feestjes.

#4 Ideaal te combineren

Ben je wat langer op reis en wil je wat meer zien van Zuidoost Azië? Dan is Thailand erg makkelijk te combineren met bijvoorbeeld Laos, Cambodja of Myanmar. Deze landen zijn weer totaal verschillend van Thailand en zeker een bezoek waard als je de tijd hebt.

#5 Alles is ingesteld op backpackers

Thailand is erg ingesteld op toerisme. Je hoeft van te voren dus niets te regelen want overal kun je bustickets of excursies regelen. Ook kan vind je op iedere hoek van de straat wel een hostel of hotel, zeker op de toeristische plekken. Je hebt dus alle vrijheid om elke dag te beslissen wat je wilt gaan doen of waar je naartoe wilt.

#6 Het is veiliger dan de meeste landen

Deze is vooral voor de ouders van de jonge backpackers altijd belangrijk. Wist je dat Thailand één van de meest veilige landen ter wereld is om alleen rond te gaan trekken? Ook als vrouw hoef jij je in Thailand nergens zorgen over te maken. Natuurlijk zijn er altijd mensen die je proberen op te lichten voor een paar euro maar voor echt gevaar hoef je niet te vrezen.

#7  Het land van de glimlach

Niet voor niets heeft Thailand de bijnaam ‘het land van de glimlach’. De mensen zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en zeker op de minder toeristische plekken zul je een positieve boost krijgen van de vrolijke omgang met elkaar. Natuurlijk zijn er wel heel wat cultuurverschillen tussen de Thai en de westerse toeristen. Wist je bijvoorbeeld dat het in de Thaise cultuur niet netjes is om ‘nee’ te zeggen wanneer iemand iets vraagt? Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat iemand je de verkeerde kant opstuurt wanneer je de weg vraagt. Hij weet dus simpelweg de weg niet maar zegt uit beleefdheid geen ‘nee’. Ook is het ontzettend onbeleefd om boos te worden. Dus als iemand je de verkeerde kant op wijst, blijf altijd beleefd. En als laatste is het belangrijk om te weten dat het écht not done is om met de onderkant van je voeten naar iemand of naar boeddha te wijzen. 

#8 Thailand is ontzettend groot

Omdat Thailand een ontzettend groot land is zijn er, ondanks de vele toeristen, nog steeds plekjes waar nog maar weinig reizigers komen. Zo zou je naar het oosten van Thailand kunnen gaan en ook het diepe zuiden is een streek waar weinig reizigers komen. Hier zijn nog enkele tientallen bijna onbewoonde eilanden te vinden.

#9 De geweldige keuken

Vind je Aziatisch eten lekker? Dan ben je in Thailand aan het juiste adres! Ga de straat op en loop langs een aantal kraampjes om van alles te proberen. Van heerlijke kip van de BBQ tot gebakken noedels, het lokale eten zal je nooit veel kosten en is super lekker. Als je het Thaise eten even zat bent, zijn er ook genoeg westerse restaurants in Thailand. Check wel van te voren even Tripadvisor want lang niet alle restaurants serveren lekker westers eten.

#10 Tosti’s van de 7-Eleven!

Net wakker na een strandfeestje? Begin de dag goed bij de eerste de beste 7-Eleven waar je voor een paar cent kunt kiezen uit minimaal 10 verschillende anti-katertosti’s!

Scroll naar top