Kosten en budget reizen in Nicaragua

Wanneer je gaat reizen door Nicaragua dan ben je vast benieuwd naar de kosten en aan wat voor budget je moet denken. We hebben goed nieuws want reizen in Nicaragua is bijna net zo goedkoop als reizen in Zuidoost-Azië. Dat is best bijzonder want de kosten voor reizen in andere landen in Midden-Amerika liggen een heel stuk hoger. Gelukkig is Nicaragua een lekker goedkoop land en in dit artikel geven we een indicatie van de kosten tijdens je reis. We delen alles over de kosten voor vervoer, accommodaties, eten en activiteiten. Zo kan je makkelijk een schatting maken van de gemiddelde kosten voor je reis naar Nicaragua. Voor het gemak vermelden we hier alle bedragen in euro’s zodat je niet alles hoeft om te rekenen. 

Munteenheid in Nicaragua: Je betaalt in Nicaragua met de córdoba maar ook Amerikaanse dollars worden geaccepteerd.

Kosten voor vervoer in Nicaragua

Één van de redenen dat reizen in Nicaragua zo goedkoop is, is omdat het openbaar vervoer bijna niets kost. Je kunt op het busstation vaak kiezen om met de lokale minivan of de chickenbus te reizen. Die laatste is vaak nog net wat goedkoper dan de minivan, maar rijdt ook wat langzamer en stopt onderweg vaker. Tussen de bekende bestemmingen rijden ook toeristen minivans, maar die zijn een heel stuk duurder dan de lokale bussen. De lokale bussen zijn een stuk minder comfortabel maar omdat de afstanden in Nicaragua niet groot zijn, is dit goed te doen.

De ferry naar Ometepe duurt één uur en kost ongeveer €1. Voor de bus tussen Managua en Leon betaal je rond de €2 en deze rit duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. Heb je een keer geen zin in een busrit dan kan je ook een taxi nemen. Zo namen wij in Granada de taxi naar het vliegveld in Managua. Dit was een rit van één uur en daar betaalde we €25 voor.

Kosten voor eten en drinken in Nicaragua

De kosten voor eten en drinken zijn afhankelijk van waar je gaat eten. Voor al zo’n €5 kan je een maaltijd bestellen in een lokaal restaurant. De prijzen in populaire restaurants, liggen wat hoger en daar moet je rekenen op ongeveer €8 tot €10 voor een hoofdgerecht. Een gezond ontbijt in een hip cafeetje kost rond de €5 en een cappuccino zo’n €1,70. Voor €3 tot €5 bestel je een cocktail, een lokaal biertje kost €1, Corona €2 en voor een glas wijn moet je rekenen op €3 tot €4. De ene tent is natuurlijk duurder dan de andere, maar dit zijn de gemiddelde prijzen.

Tip: Street food is erg goedkoop in Nicaragua. In steden kan je op iedere hoek van de straat fruit, snacks, taco’s of empanada’s kopen.

Kosten voor excursies en activiteiten

Het huren van een scooter op Isla de Ometepe kost €20 tot €25 per dag en een fiets €5 per dag. Wil je gaan vulkaanboarden in Leon, dan ben je €30 tot €35 kwijt. Het kajakken bij Isla de Ometepe kost €25 en de prijzen voor paardrijden in San Juan del Sur beginnen vanaf €50.

Kosten voor hostels en hotels in Nicaragua

De kosten voor hotels heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand want je kan het zo luxe of goedkoop maken als je zelf wil. Ben je van plan om in slaapzalen in hostels te slapen? Reken dan op €9 tot €15 per nacht. Een tweepersoonskamer in een leuk hostel kost tussen de €20 en €30 per nacht. Heb je een wat ruimer budget dan kan je in de meest prachtige accommodaties slapen, die nog steeds relatief goedkoop zijn. Voor een luxe accommodatie betaal je ongeveer tussen de €40 en €65. Om een idee te krijgen van de prijzen voor accommodaties kan je onze hostel en hotel tips in Nicaragua bekijken.

Gemiddeld dagbudget in Nicaragua

Ben je een lowbudget reiziger? Dan kan je al reizen in Nicaragua vanaf zo’n €35 per dag. Zoek je meer luxe en wil je graag verblijven in de leuke hostels of hotels en eten bij goede restaurants? Reken dan op ongeveer €50 tot €60 per dag. Slaap je voornamelijk in de wat duurdere hotels met zwembad en ga je veel tours en activiteiten doen? Dan zal je ongeveer €60 tot €80 per dag kwijt zijn.