Tips voor reizen met de bus in Mexico

Reizen met het openbaar vervoer is in Mexico super goed geregeld. Mexico is natuurlijk een gigantisch land dus de afstanden die je aflegt kunnen groot zijn maar de bussen zijn gelukkig erg comfortabel. Er is een toilet aan boord, er worden films afgespeeld, er is airco en de stoelen zitten vaak super fijn. De busstations zijn schoon en het wordt erg duidelijk aangegeven waar en hoe laat je welke bus moet nemen. Daarnaast rijden de bussen over het algemeen stipt op tijd. Medewerkers achter de loketten spreken engels en voordat je de bus instapt wordt je naam en ticket gecontroleerd. In dit artikel hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet wat je moet weten voordat je een bus in stapt.

#1 Check de busverbindingen

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om met de bus door Mexico te gaan reizen dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Allereerst is het handig om je route te bepalen en te checken of er tussen twee plaatsen een acceptabele busverbinding is. Vaak kun je overal wel komen maar als je eerst 4x moet overstappen om op een bestemming te komen, is het misschien handig om je route een klein beetje aan te passen. Een ritje van 2,5 uur kost zo’n 10 euro en een rit van 5-6 uur ongeveer 20 euro.

Extra tip: Twijfel je nog of het reizen met de bus voor jou de beste (en misschien goedkoopste) keuze is, dan kun je op Bookaway.com direct prijzen van de ritten zien. Wil je iets meer vrijheid en heb je wat meer budget dan kan je er ook voor kiezen om een auto huren. Bekijk in dat geval onze tips voor een auto huren in Mexico.

#2 Tickets vooraf reserveren

Zelf boeken we onze bustickets altijd via Bookaway.com en ook in Mexico gaat dat super makkelijk. Alle verbindingen zijn hier makkelijk te boeken in het Nederlands. Je kan ook bij de website van lokale busmaatschappijen boeken maar deze websites zijn vaak geheel in het Spaans en via Bookaway kan je makkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Als je de bustickets online boekt dan gaat betalen met een creditcard. Heb je nog geen credit card? Dan raden we je deze credit card aan als je regelmatig op reis gaat.

#3 Met ons reisgids krijg je 5% korting op al je busreizen

In onze Reisgids voor Zuid-Mexico lees je alles wat je moet weten vóór en tijdens je reis naar Zuid-Mexico. Ook staat er een 5% kortingscode in van Bookaway. Je krijgt daarmee korting op alle bustickets die je vooraf online reserveert. Zo ga je niet alleen goed voorbereid op reis maar ben je ook nog eens goedkoper uit.

 

 

#4 Neem genoeg warme kleding mee in de bus

Dit soort tips lijken altijd een beetje overbodig, maar geloof ons: het kan echt heel erg koud zijn in de bus. Als het 30 graden is en je met je zware backpack hebt gesjouwd geniet je in eerste instantie van de airco die in je nek blaast. Na een half uurtje ga je het al iets minder waarderen en na 4 uur zit je rillend in de bus. Neem dus altijd warme kleding mee in je handbagage en ook sokken zijn fijn als je slippers draagt.

#5 Waardevolle spullen in je handbagage

Op de busstations van ADO, de grootste busmaatschappij van Mexico, hangen posters met instructies om op de veiligste manier te reizen met de bus. Ook dit klinkt weer vrij vanzelfsprekend, maar tijdens het reizen moet je vaak op zoveel dingen tegelijk letten dat dit je misschien even ontglipt. Stop al je waardevolle spullen in je handbagage en neem die mee de bus in. De rest van je bagage gaat in het bagageruim en eenmaal in de bus heb je geen zicht meer op die spullen. Mocht er dan iets met je bagage gebeuren, dan ben je in ieder geval je belangrijkste en waardevolle spullen niet kwijt.