Waar te verblijven op Bali: 7 Leuke opties

Wanneer je voor de eerste keer naar Bali gaat, vraag je je waarschijnlijk af waar het leuk is om te verblijven. Bali is stiekem een behoorlijk groot eiland en het is slim om vooraf even te kijken welke plaatsen het beste bij jou passen. Het is zeker aan te raden om op meerdere plekken in Bali te verblijven om zo veel van het eiland te kunnen zien. In dit artikel vind je de leukste plaatsen om te verblijven op Bali en wat de verschillen zijn tussen deze plekken. Ook vind je hier tips voor onze favoriete adresjes om te verblijven, van bijzondere resorts en hotels tot gezellige budget hostels en homestays. Wij komen al jaren op Bali en delen daarom graag onze beste tips om zo nog meer uit je reis naar Bali te halen.

Verblijven in het midden van Bali

In het midden van Bali vind je een super groene omgeving met veel mooie rijstvelden, watervallen en jungle. Een van de meest populaire plekken is Ubud. Vanaf hier kan je makkelijk een brommer huren of taxi nemen naar de verschillende bezienswaardigheden. Ubud is het culturele hart van Bali en je zal hier dan ook veel kunst vinden. Daarbij zijn er wel 300 hippe lunchtentjes waar je heerlijk kan eten. Verblijf een stukje uit het centrum zodat je kan genieten van de prachtige omgeving.

Onze favoriete adresjes in Ubud

bali

Verblijven in het zuiden van Bali

Verreweg de meeste mensen verblijven ergens in het zuiden van Bali bij Kuta, Seminyak, Canggu of Uluwatu. Wij raden je aan om Kuta over te slaan. Dit is zo toeristisch dat het beter is om te vermijden. Een goed alternatief is Seminyak. Ook dit is erg toeristisch, maar er zijn wel veel goede restaurants, je kan er leuk shoppen en het nachtleven is erg leuk. Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van Bali en ligt op een uurtje rijden vanaf het vliegveld. Hier vind je de mooiste stranden van Bali en er hangt een fijne vibe. Op 20 kilometer van het vliegveld ligt Canggu, wat ook een leuke bestemming is. Hier vind je vele hippe restaurants en bars en er hangt een leuke sfeer. In Canggu wordt er veel gesurft, al is de zee wel erg ruig voor beginners. Hierdoor vind je er veel mensen tussen de 20 en 30 jaar.

Onze favoriete adresjes in Uluwatu

Onze favoriete adresjes in Canggu

Onze favoriete adresjes in Seminyak

Verblijven in het noorden van Bali

In het noorden van Bali kan je onder andere Lovina vinden. Dit is een heerlijk rustig plaatsje aan zee waar je komt om te ontsnappen aan de drukte van het zuiden van Bali. Je kan hier dolfijnen spotten, lekker op het strand hangen of een tour nemen en een van de watervallen bezoeken.

Onze favoriete adresjes in Lovina

Verblijven in het oosten van Bali

Amed is een plaatsje in het oosten van Bali met een bijzonder zwart strand. In het oosten van Bali vind je rustige kustplaatsjes waar je het echte Balinese leven nog kunt meemaken. Ook vind je in het oosten Mount Agung, de hoogste vulkaan van Bali die je kan beklimmen om vanaf daar de zonsopkomst te zien.

Onze favoriete adresjes in Amed