Wanneer je voor de eerste keer naar Bali gaat, vraag je je waarschijnlijk af waar het leuk is om te verblijven. Het is een behoorlijk groot eiland en het is slim om vooraf even te kijken naar welke plaatsen het beste bij jou passen. Het is zeker aan te raden om op meerdere plekken in Bali te verblijven om zo veel van het eiland te kunnen zien. In dit artikel vind je de leukste plaatsen om te verblijven op Bali en wat de verschillen zijn tussen deze plekken. Ook vind je hier onze tips voor de allerleukste accomodaties om te verblijven, van mooie resorts en hotels tot budget hostels. 

IMG_6272 kopie

Verblijven in het midden van Bali

In het midden van Bali vind je een super groene omgeving met veel mooie rijstvelden, watervallen en jungle. Een van de meest populaire plekken is Ubud. Vanaf hier kan je makkelijk een brommer huren of taxi nemen naar de verschillende bezienswaardigheden. Ubud is het culturele hart van Bali en je zal hier dan ook veel kunst vinden. Daarbij zijn er wel 300 hippe lunchtentjes waar je heerlijk kan eten. Verblijf een stukje uit het centrum zodat je kan genieten van de prachtige omgeving.

Onze accommodatie tips voor Ubud

bali

Verblijven in het zuiden van Bali

Verreweg de meeste mensen verblijven ergens in het zuiden van Bali bij Kuta, Seminyak, Canggu of Uluwatu. Wij raden je aan om Kuta over te slaan. Dit is zo toeristisch dat het beter is om te vermijden. Een goed alternatief is Seminyak. Ook dit is erg toeristisch, maar er zijn wel veel goede restaurants, je kan er leuk shoppen en het nachtleven is top! Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van Bali en ligt op een uurtje rijden vanaf het vliegveld. Hier vind je de mooiste stranden van Bali en er hangt een fijne vibe. Op 20 kilometer van het vliegveld ligt Canggu, wat ook een leuke bestemming is. Hier vind je vele hippe restaurants en bars en er hangt een leuke sfeer. In Canggu wordt er veel gesurft, al is de zee wel erg ruig voor beginners. Hierdoor vind je er veel jongeren.

Onze accommodatie tips voor Uluwatu

Onze accommodatie tips voor Canggu

Onze accommodatie tips voor Seminyak

hotel

Verblijven in het noorden van Bali

In het noorden van Bali kan je onder andere Lovina vinden. Dit is een heerlijk rustig plaatsje aan zee waar je komt om te ontsnappen aan de drukte van het zuiden van Bali. Je kan hier dolfijnen spotten, lekker op het strand hangen of een tour nemen en een van de watervallen bezoeken.

Onze accommodatie tips voor Lovina

waar verblijven op bali

Verblijven in het oosten van Bali

Amed is een plaatsje in het oosten van Bali met een bijzonder zwart strand. In het oosten van Bali vind je rustige kustplaatsjes waar je het echte Balinese leven nog kunt meemaken. Ook vind je in het oosten Mount Agung, de hoogste vulkaan van Bali die je kan beklimmen om vanaf daar de zonsopkomst te zien.

Onze accommodatie tips voor Amed

indonesië

Verblijven in het westen van Bali

Wil je echt de rust opzoeken? Ga dan naar Pemuteran. Dit dorpje ligt bij een mooi National Park en je kan vanaf hier het Menjangan-eiland bezoeken wat populair is onder duikers. Ook kan je vanaf hier makkelijk doorreizen naar Java.

Onze accommodatie tips voor Pemuteran

Homestays

Taruna
Pondok Lebih

baliindonesie