Wat kost reizen in Thailand? Dit kan je verwachten

Wanneer je hebt besloten om op reis te gaan naar Thailand dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn en aan wat voor budget je moet denken. Eigenlijk kan je met alle soorten budget op reis gaan naar Thailand. Of je nou op zoek bent naar luxe of het lekker goedkoop wil aanpakken, in Thailand kan het echt allemaal. In dit artikel beschrijven we de gemiddelde kosten voor ieder type reiziger. In Thailand betaal je met de Thaise Bath maar voor het gemak hebben wij in dit artikel alles omgerekend naar de euro zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Onderaan dit artikel beschrijven we nog een gemiddeld dagbudget voor Thailand. 

Kosten voor eten en drinken in Thailand

In Thailand heb je enorm veel keuze als je het hebt over eten en drinken. Je kan natuurlijk heerlijk lokaal eten maar er zijn ook genoeg goede westerse restaurants. Je zal altijd wat meer betalen wanneer je ervoor kiest om westers te gaan eten. Voor een westerse maaltijd betaal je gemiddeld €6. Een Thais gerecht in een restaurant ligt rond de €3,50 en bij een kraampje op straat kan je al een maaltijd scoren voor €1,60. Een lekkere cappuccino bij een hip cafeetje kost gemiddeld €1,80. Bij sommige 7-elevens verkopen ze goede cappuccino’s om mee te nemen voor maar €0,90.

Kosten voor vervoer in Thailand

Jezelf verplaatsen in Thailand is erg makkelijk en goed geregeld. Tussen iedere bestemming rijdt wel een bus of trein. Pak je de bus vanuit Bangkok naar Chiang Mai, kost dit rond de €20. Wil je liever een bed in de nachttrein? Reken dan op ongeveer €30 voor een bed in de 2e klas en rond de €45 voor een bed in de 1e klas. Je kan vaak al een vliegticket vinden voor €35 a €50 als je een uurtje moet vliegen. Wanneer je een scooter huurt in Thailand kost dit gemiddeld €5,20 per dag exclusief benzine. Daarnaast zijn taxi’s die op meter rijden erg goedkoop. Wanneer je in een metertaxi stapt vanaf Khao San Road naar het vliegveld kost dit je rond de €9 en dit duurt ongeveer drie kwartier.

Kosten voor hostels & hotels in Thailand

Omdat Thailand al jaren lang toerisme kent, is er vrijwel overal in het land een enorm aanbod aan accommodaties. Het ligt dus helemaal aan jezelf hoeveel geld je wilt besteden aan een hostel of hotel. Je kan soms al een bed op een slaapzaal vinden voor €2 per nacht. In een hip hostel liggen de prijzen vaak wat hoger, voor een bed op een slaapzaal ben je €7 tot €12 kwijt en een tweepersoonskamer kost rond de €20. Hier heb je vaak wat meer faciliteiten zoals een warme douche, een comfortabel bed, gezelligheid en met wat geluk een lekker ontbijtje. Zoek je iets meer luxe tijdens je Thailand reis? Voor een mooie kamer in een goed hotel betaal je gemiddeld 35 tot 50 euro voor een tweepersoonskamer. Als je jezelf echt in de watten wilt leggen, dan betaal je voor een luxe kamer in een mooi resort rond de €60 tot 100 euro. Duurder kan natuurlijk ook.

Hou er ook rekening mee dat in het hoogseizoen alles een stukje duurder is. Dit zijn de maanden december t/m januari & juli t/m augustus.

Gemiddelde kosten per dag voor Thailand

Een echte lowbudget backpacker kan rondkomen voor zo’n 25 euro per dag. Dan slaap je in de goedkope hostels en moet je wel op je geld letten. Wil je wat meer feesten, leuke excursies doen en in gezellige hostels slapen reken dan op zo’n €35 per dag. Slaap je in een goed hotel en eet je bij de wat betere restaurants dan moet je rekenen op 50 euro per persoon. Natuurlijk kan het ook allemaal een stuk duurder zijn wanneer je meer luxe wil.