Wat kost reizen in Thailand? Dit kan je verwachten

Wanneer je hebt besloten om op reis te gaan naar Thailand dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn en aan wat voor budget je moet denken. Je kunt met alle soorten budget een reis naar Thailand maken. Of je nou op zoek bent naar luxe of het lekker goedkoop wil aanpakken, in Thailand kan het allemaal. In dit artikel beschrijven we de gemiddelde kosten voor ieder type reiziger. In Thailand betaal je met de Thaise Baht maar voor het gemak hebben wij in dit artikel alles omgerekend naar de euro zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Onderaan dit artikel beschrijven we nog een gemiddeld dagbudget voor Thailand. 

Kosten voor eten en drinken in Thailand

In Thailand heb je enorm veel keuze als je het hebt over eten en drinken. Je kan natuurlijk heerlijk Thais eten maar op de populaire bestemmingen zijn er zijn ook veel goede westerse restaurants. Je zal altijd wat meer betalen wanneer je ervoor kiest om westers te gaan eten. Voor een westerse maaltijd betaal je gemiddeld €6. Een Thais gerecht in een restaurant ligt rond de €3,50 en bij een kraampje op straat kan je al een maaltijd scoren voor €1,60. Een lekkere cappuccino bij een hip cafeetje kost gemiddeld €1,80. Koop je een koffie to go bij een 7-eleven dan kost het je ongeveer de helft.

Kosten voor vervoer in Thailand

Reizen tussen bestemmingen in Thailand is erg makkelijk en goed geregeld. Tussen iedere bestemming rijdt wel een bus of trein. Pak je de bus vanuit Bangkok naar Chiang Mai dan kost dit rond de €20. Wil je liever een bed in de nachttrein? Reken dan op ongeveer €23 voor een bed in de 2e klas. Je kan vaak al een vliegticket vinden voor €35 a €50 voor een binnenlandse vlucht. Een scooter huren kost ongeveer tussen de €6 tot €8 per dag exclusief benzine. Daarnaast zijn taxi’s in Bangkok die op meter rijden erg goedkoop. Tuktuk’s zijn duurder.

Kosten voor hostels & hotels in Thailand

Omdat Thailand al jaren lang toerisme kent, is er vrijwel overal in het land een enorm aanbod aan accommodaties in allerlei verschillende prijsklassen. Het ligt dus helemaal aan jezelf hoeveel geld je wilt besteden aan een hostel of hotel. Je kan soms al een bed op een slaapzaal vinden voor €4 per nacht. In populaire hostels liggen de prijzen vaak wat hoger, voor een bed op een slaapzaal ben je €10 tot €12 kwijt en een tweepersoonskamer kost rond de €25. In de populaire hostels heb je vaak wat meer faciliteiten zoals een warme douche, een comfortabel bed, gezelligheid en met wat geluk een lekker ontbijtje. Zoek je meer luxe hotels tijdens je reis door Thailand? Voor een mooie kamer in een goed hotel betaal je gemiddeld €30 tot €50 voor een tweepersoonskamer. Als je jezelf echt in de watten wilt leggen, dan betaal je voor een luxe kamer in een mooi resort rond de €60 tot €100. Wij hebben al onze favoriete hostels en hotels in Thailand op een rijtje gezet.

Hou er ook rekening mee dat in het hoogseizoen alles een stukje duurder is. Dit zijn de maanden december t/m januari & juli t/m augustus.

Gemiddelde kosten per dag voor Thailand

Een echte lowbudget backpacker kan door Thailand reizen voor zo’n €25 per dag. Dan slaap je in goedkope hostels op een slaapzaal, eet je bij streetfood kraampjes en reis je met de bus. Wil je een boel leuke activiteiten doen, in gezellige hostels slapen en bij populaire eettentjes eten? Reken dan op zo’n €35 per dag. Slaap je in een goed middenklasse hotel in een tweepersoonskamer met en-suite badkamer dan moet je rekenen op €50 per persoon. Natuurlijk kan het ook allemaal een stuk duurder zijn wanneer je meer luxe wil.