Alles over backpacken door Sri Lanka

Backpacken in Sri Lanka is makkelijk, spotgoedkoop en een geweldige ervaring. Het toerisme is sterk in opkomst dus het moment om te gaan is nu. Het is een ideale bestemming om te backpacken omdat je er makkelijk met het openbaar vervoer kan reizen. Je kan er genieten op een van de vele stranden, op safari gaan in de nationale parken of je verdiepen in de cultuur in een van de tempelsteden. In dit artikel lees je alles over de kosten, veiligheid, vervoer, route en nog veel meer.

Kosten voor backpacken door Sri Lanka

Backpacken door Sri Lanka is spotgoedkoop. Wanneer je niet te veel op je geld let, zal je met een budget van zo’n €20 tot €25 heel prima rondkomen in Sri Lanka. Dat kan natuurlijk goedkoper wanneer je veel lokaal eet en de duurste activisten overslaat. Je moet vooraf een ETA aanvragen voor $30. Dit kan je zien als een soort visum aanvraag. Daarbij komen natuurijk ook nog de kosten voor een vliegticket.

Veiligheid in Sri Lanka

Sri Lanka is een veilig land om alleen te reizen al kan het als vrouw alleen wel irritant worden omdat de jongens en mannen je erg interessant vinden. Wij hebben tijdens onze reis nergens last van gehad en volop genoten van al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft. Het is wel een totaal andere cultuur en daar moet je rekening mee houden. Het kan zijn dat mensen je uren lang aanstaren in de trein. Wees niet boos maar lach vriendelijk en als het irritant gaat worden probeer dan gewoon te verplaatsen of even te gaan slapen. Mensen vinden toeristen simpelweg nog erg interessant in Sri Lanka.

Vervoer door Sri Lanka

Tijdens het backpacken door Sri Lanka kun je makkelijk en snel met de bus of trein reizen. Vooral de trein is een erg fijne en mooie manier van reizen. De bus is handig voor korte afstanden en vaak een hele ervaring. Wat je in Sri Lanka ook veel ziet is dat mensen een auto met chauffeur huren. Dit is natuurlijk ook een makkelijke optie al is het idee van het backpacken er dan wel een beetje af. Qua kosten zit je dan ook al snel op een extra €35 per dag. Op elke bestemming rijden tuktuk’s die je voor hele kleine bedragen overal naartoe kunnen brengen. Ben je van plan om veel te ondernemen op een bestemming dan kan het slim zijn om een scooter te huren. Hiervoor betaal je €5 per dag en een volle tank is ongeveer €3. Daarmee kan je een aantal dagen rondrijden.

Accommodatie

Je hebt in Sri Lanka alle keus. Maak het zo duur of goedkoop als je zelf wilt. Vaak hoef je ook niet af te spreken hoe lang je wilt blijven. Mocht je naar de surfplekken gaan in het hoogseizoen dan kan het wel handig zijn van te voren iets te regelen gezien de drukte. Wij hebben dit niet gedaan en moesten echt even zoeken voor een betaalbare kamer. Ben je benieuwd naar welke hotels en guesthouses wij aanraden? Check dan dit artikel over onze favoriete adresjes in Sri Lanka.

Route voor backpacken in Sri Lanka

Benieuwd naar hoe je backpack avontuur door Sri Lanka eruit kan zien? Check dan onze reisroute voor Sri Lanka. Deze hebben we zo samengesteld dat je zoveel mogelijk diverse plekken bezoekt en de reisafstanden steeds minimaal zijn. Hiermee kan je al in 2 weken een groot deel van Sri Lanka zien! Daarbij hebben we over elke bestemming op de reisroute weer een los artikel met tips geschreven zodat je thuis al kan inschatten of deze bestemming iets voor jou is.