Bezienswaardigheden die je niet mag missen in Kandy, Sri Lanka

Kandy is voor Sri Lanka een redelijk grote stad op ongeveer 3 uur rijden van de hoofdstad Colombo. Kandy ligt in een valei en midden in het centrum vind je een groot meer met in het midden een klein eilandje. De stad is heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en is het vertrekpunt voor de beroemde treinreis naar Ella.  De stad telt een paar mooie tempels, een groene omgeving en een fijn klimaat. 

Wat te doen in Kandy?

Kandy bezoek je voor de tempels, een traditionele dansvoorstelling en een gigantische botanische tuin. Wanneer je alles op een rustig tempo wil zien, is het slim om ongeveer 2 volle dagen in Kandy door te brengen. Heb je minder tijd dan kan je het ook prima in één dag doen.

Wandel door de botanische tuin

Het klinkt misschien niet zo spannend maar een bezoekje aan de botanische tuin mag je echt niet overslaan. Dit gigantische park is ontzettend mooi aangelegd met honderden verschillende planten waarvan je er vele waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Kijk ook af en toe eens omhoog want in de bomen hangen hier en daar enorme vleermuizen.

Bezoek de tempels van Kandy

Tempel van de tand
In het Engels de Temple of the Tooth, en in het Sri Lankaans Sri Dalada Maligawa, is een beroemde Boeddhistische tempel omdat hier een tand van Boeddha ligt. De tempel zelf is erg mooi en de hele dag zie je hier monniken die bezig zijn met allerlei rituelen. Het is hier vaak wel erg druk dus je kunt deze tempel het beste zo vroeg mogelijk bezoeken.

Tip: Zorg dat je gepaste kleding draagt wanneer je een tempel gaat bezoeken. Belangrijk is dat je knieën en schouders bedekt zijn.

Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld 
Dit gigantische beeld van Boeddha is zo’n 27 meter hoog en is daarmee het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka. Vanaf hier heb je ook een mooi panoramisch uitzicht over Kandy.

Gadaladeniya Tempel
Deze minder bezochte tempel vind je net buiten het centrum van Kandy. Hier kan je ontsnappen aan de drukte en geniet je van het mooie uitzicht.

Maak een wandeling rond het meer

Net naast de Tempel van de Tand vind je het Kandy Lake, het meer van Kandy. Hier kan je een leuke wandeling maken rond het meer waardoor je een beeld krijgt van het leven in de stad. Je ziet waarschijnlijk schoolkinderen in witte uniformen, een slangenbezweerder, tuktuks en de typische rode bussen van Sri Lanka. Rondom het meer zitten een paar goede bakkerijen en restaurants waar je lekker kan lunchen na de wandeling.

Spring op de trein naar Ella of Nuwara Eliya

De treinreis van Kandy naar Ella via Nuwara Eliya is een van de mooiste treinreizen ter wereld. Zo ver als je kan kijken zie je groene bergen met theeplantages. De rit naar Nuwara Eliya duurt zo’n 4 uur en naar Ella ongeveer 6-7 uur. Deze reis is zeker een aanrader! Hier lees je onze tips voor deze treinreis.

Goede restaurants in Kandy

Wil je lekker eten dan hoef je in Kandy nooit ver te zoeken. Er zijn meer dan genoeg goede restaurants te vinden. Een aantal tips:

Licensed to Grill
Vanaf 17:00 kan je hier lekkere hamburgers eten. Het is een eenvoudig kraampje maar het eten smaakt super goed.

The Kandy Garden Cafe
Goede plek om lekker te lunchen. Bestel bijvoorbeeld de kottu met kip!

Onze favoriete adresjes in Kandy

Mcleod-Inn ligt wat hogerop de berg bij Kandy en daarom heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht. Een heerlijke plek om je dag goed te starten! Er hangt een fijne sfeer en het is een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten.Al deze accommodaties zijn erg populair en vaak volgeboekt daarom kan je het beste vooraf boeken. Zoek je wat meer luxe dan is SWP Eco Lodge een aanrader. Je slaapt hier in een kamer met uitzicht over het meer en de Tempel van de Tand. Een betere locatie gaat haast niet.

Tip: Lees al onze favoriete hotels in Sri Lanka per bestemming.