Eilandhoppen in Griekenland: 5x de mooiste eilanden

Eilandhoppen is altijd heerlijk toch? En al helemaal in het eeuwenoude Griekenland waar je een oase aan olijfbomen en parelwitte stranden kan vinden. Jaarlijks reizen er meer dan een half miljoen Nederlanders naar dit prachtige land. Maar met 6.000 eilanden is het lastig om de perfecte bestemming voor jou te vinden. Santorini, Kreta en Mykonos zijn de meest bezochte eilanden, maar over de schoonheid van de rest van de eilanden is nog te weinig bekend. Wil je eilandhoppen in Griekenland, maar weet je niet precies welk eiland het beste bij jou past? Wil je meer zien dan alleen de drukke toeristische trekpleisters en genieten van de natuur? Dan zullen de volgende eilanden jouw nieuwe reisbestemming worden!

griekenlandeilandhoppen

Zakynthos

Een waar paradijs op aarde. Navagio Beach is een van de prachtigste, meest gefotografeerde stranden van de wereld. Spring op de boot om de drukte te ontvluchten, of ga picknicken op de klif. Het strand wordt ook wel Shipwreck Bay genoemd. De turquoise blauwe zee, de bounty kleurige stranden en de bladeren van de palmbomen in de wind omschrijven het beeld van het strand. De Blauwe Grotten zijn een ware must-see op het eiland. De kerk Agia Mayra is te bewonderen in Macherado, de hoofdstad van Griekenland. Zakynthos staat bekend als ‘Zante’. Dit komt doordat het eiland vroeger in bezit was van Venetië. Porto Schiza Sunset is een restaurant bij Kambi waar je heerlijk kan eten. Je moet er wel een flinke rit voor over hebben, maar het is meer dan de moeite waard!

Zakynthos eilandhoppen in griekenland unsplash_5239d6c04342c_1

Peloponnesos

Wordt ook wel het meest zuidelijke en wonderschone gedeelte van Griekenland genoemd. Deze moet op je ‘Eilandhoplist’ staan! Het is een minder bekend eiland van Griekenland en je zal er ook een stuk minder toeristen tegenkomen. Vooral de Grieken vieren hier hun vakanties. Het kleine, romantische, authentieke kustplaatsje Nafplio is een perfecte start voor je reis. Nafplio ligt in het westen van Griekenland en is de beste stad om de historie van Griekenland te ontdekken. De steden Epidaurus, Sparta en Olympia liggen allemaal binnen een paar uur rijden van elkaar af. Peloponnesos staat bekend om de goede visrestaurants. Het eilandhoppen in Griekenland wordt je hier heel makkelijk gemaakt omdat Peloponnesos zo centraal ligt. Via het binnenland reis je door Xirokambi richting het Gythio, een vissersdorpje die stil heeft gestaan in de tijd. Proef hier de versbereide inktvis en eindig in de Idol of de Shiva Club in Naplio voor een avond cocktails en salsa.

photo-1467745484408-7b06bd4c1b88 photo-1464290109611-fe29ef5669c9

Ikaria

Dit eiland is voor de avontuurlijke backpacker een absolute must! Er zijn geen verbindingen met de andere eilanden en de routes die men moet afleggen zijn nog steeds vrij oud. Vandaar dat je maar weinig toeristen tegen zal komen op deze prachtige bestemming. Het bergachtige landschap met prachtige stranden is nog goed voor je ook. De bevolking van het eiland heeft de meeste negentigjarigen er wereld. Er komt bijna geen dementie voor en de kans om een hartziekte te krijgen, ligt hier onwijs laag. Er gaat een mythe rond dat dit is ontstaan door de Therma Lefkados, een warmwaterbron twee kilometer west van Agios Kirikos. Het eiland is vernoemd naar Icaru, de naam van de zoon van Deadalus. Deadalus was een uitvinder die dacht dat hij naar de zon kon vliegen, maar heeft die nooit bereikt en is dichtbij het eiland in het water gestort. De beste en lekkerste manier om over dit eiland te reizen is per scooter aangezien het zo klein is.

photo-1466553556096-7e2c49388e34 photo-1464290294219-540c03b971c6 photo-1467919026732-298bf23ea856

Santorini & Folegandros

Dit vulkanische eiland is onderdeel van een grote eilandgroep, ook wel de Cycladen genoemd. De hoofdstad van dit eiland staat bekend om zijn prachtige uitzichten en de typische Griekse architectuur. Het eiland staat vol witte huisjes en past bij het romantische beeld van Griekenland. Vandaar dat het eiland een gigantische trekpleister is voor toeristen. Mocht je dit liever willen vermijden, dan raden wij jou aan om de boot te pakken naar andere dichtbijgelegen eilanden die bij de Cycladen horen. Het eilandhoppen tussen deze verschillende bestemmingen is supersimpel. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de boot te pakken naar Folegandros. Dit ligt maar drie kwartier zeilen van Santorini vandaan. Op dit eiland heerst de traditie om alles over je spaghetti heen te gooien. Op Santorini kan je goed uitgaan in de Koo Club, of genieten van de Jazz muziek bij Kira Thira, waar je volgens de locals de lekkerste sangria kan vinden. Aangezien het eiland zo klein is, kan je jezelf het makkelijkst vervoeren met een quad.

greece-2 3817c7c9