De mooiste Griekse eilanden volgens Eliza

Op zoek naar onontdekte strandjes. Proeven van lokale gerechten. En ’s avonds met een koel glas wijn genieten van de sterrenhemel. Reisorganisatie Eliza was here weet altijd de meest unieke plekjes in het Middellandse Zeegebied te vinden en deelt die maar al te graag met jou!

“Eliza, als je één Grieks eiland als favoriet moet aanwijzen, welke wordt dat dan?” Mijn goede vriendin Maria kijkt me nieuwsgierig aan. Hoe hard ik ook nadenk, ik kan geen keuze maken. Tijdens mijn ontdekkingstocht door Griekenland veroverden alle eilanden een plekje in mijn hart. Overal waar ik kwam, werd ik met Griekse gastvrijheid ontvangen.

Zakynthos

Op Zakynthos was ik op slag verliefd. De imposante kalkrotsen die loodrecht uit zee rijzen en de authentieke sfeer in Zakynthos-stad, lieten mij als een blok vallen voor dit eiland. Ik logeerde bij Dionissos, de eigenaar van Aresti Villas. Hier had ik een zwembad helemaal voor mij zelf. Elke dag maakte ik een lekkere maaltijd met Griekse kaas of vers gevangen vis en genoot ik in de tuin van de zon.

vil 049

Kefalonia

Ook bijzonder is het mooie Kefalonia, één van Griekenlands best bewaarde geheimen. Iedere dag ontdekte ik er iets nieuws. Stille baaitjes met idyllische stranden, rustige dorpjes en gezellige taverna’s. En ook hier ontdekte ik een fijn plekje om te verblijven. Bij het rode Volidiera Guesthouse van Savvas kom je niets te kort. Zijn gastvrijheid is ongekend. Hier vind je niets dan rust en heb je een oneindig uitzicht over honderden olijfbomen.

HADAVOLE_EXT_REDESIGN (6)

Samos

Over het eiland Samos had ik veel verhalen gehoord. Over de ontelbare wijngaarden, de charmante olijfbomen die over het eiland waken en over de bloeiende natuur op de heuvels. En toen ik aankwam bij Eleonas Votsalakia werden al mijn hoge verwachtingen overtroffen. De eigenaar bouwde dit mooie plekje voor rustzoekers die willen genieten van de schoonheid van het eiland. Precies iets voor mij! Ik genoot elke dag van mijn privézwembad en het adembenemende uitzicht op zee.

VOTSELEZ_EXT_REDESIGN (6)

Kreta

Op Kreta ben ik al ontelbaar vaak geweest, maar dat het hier nooit gaat vervelen ben ik inmiddels wel achter. Het grootste eiland van Griekenland heeft veel verschillende gezichten. En ik heb ze allemaal gezien! Ik genoot van de stranden, wandelde door spectaculaire kloven en bezocht oude dorpjes in de bergen, waar boeren nog op ezels naar hun akkers en wijngaarden rijden. En eigenlijk altijd als ik op Kreta ben, ga ik even langs mijn vrienden Manos en George. Hun villa Elounda Eleon Villas ligt tegen de heuvel, verscholen tussen de olijfbomen. De suites zijn smaakvol ingericht en het privézwembad én de jacuzzi maken dit tot één van mijn favoriete plekjes!

ELOUELOZ_EXT_REDESIGN (20)

Peloponnesos

En dan is daar nog Peloponnesos. Ik bezocht dit Griekse schiereiland nog niet zo lang geleden, nadat ik een uitnodiging had gekregen van mijn goede vriend George. Hij is de eigenaar van Ryalos Villas: vijf prachtige villa’s in het dorpje Verga. En niet alleen de villa’s zelf zijn mooi; ook de omgeving is adembenemend! Normaal gesproken is George een spraakwaterval, maar toen we samen uitkeken over de baai zeiden we allebei niets meer en droomden weg bij het mooie uitzicht. En als ik hier zo over nadenk, weet ik het zeker: alle Griekse eilanden zijn stuk voor stuk pareltjes!

P1020332

Eliza was here

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het aanbieden van bijzondere vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied. Boek je een vliegvakantie op www.elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Zo kun je zelf op zoek naar je vakantieadresje en de omgeving verkennen. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar Spanje, Italië en Kroatië. Eliza was here is aangesloten bij de ANVR, SGR en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op de website www.elizawashere.nl!

Sponsored post