Sri Lanka, ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd, heeft meer dan 1500 kilomoter exotische stranden. Van schattige baaitjes met goud zand tot kilometers lange stranden met wit poederzand en palmbomen. Zorg dat je wel in het juiste seizoen de juist stranden bezoekt want anders zijn ze een stuk minder mooi. Het fijne van de seizoenen in Sri lanka is dat het altijd aan één kant van het eiland goed weer is. In de zomer is de moesson aan de Westkant en in de winter aan de Oostkant. Hieronder lees je over een aantal van de mooiste stranden van Sri Lanka. Huur eenmaal daar vooral een brommertje en ga opzoek naar nog niet ontdekte stranden in de buurt!

photo-1467620680782-0ade49e097bf

Tangalle

Een heerlijk knus strandje in het Zuiden van Sri Lanka met veel palmbomen en een prachtig goud zand. Dit is een echte aanrader omdat deze plek door de meeste reizigers wordt overgeslagen en niet wordt aangedaan door de groepsrondreizen. Totaal onterecht overigens! De perfecte plek om lekker helemaal niets te doen.

Witte standen in sri lanka aan de westkust

Nilaveli

Sinds het Noordoosten toegankelijk is voor het toerisme zie je dat deze plek steeds vaker bezocht wordt. Echter zul je er niet veel andere reizigers tegenkomen en heb je een heerlijk wit strand helemaal voor jezelf. Accommodatie is hier wat wat duurder dan in de andere strandplaatsen maar je krijgt er wel wat speciaals voor terug. Vanaf hier kun je een dagexcursie maken naar het prachtige Pigeon Island waar we verderop in dit artikel meer over schrijven.

photo-1471663878549-3b81cf6ef51e

Mirissa

Wederom een knus strand maar waar ‘s avond wel wat meer te doen is. Zo is er een reggaebar waar je heerlijk kunt eten en natuurlijk kun genieten van een biertje met Bob Marley op de achtergrond. Je kunt hier surfboarden en bodyboards huren en je zult je zeker niet vervelen. Je kan er ook genoeg goedkope accommodatie te vinden.

photo-1465924655546-6c184df810a9

Arugam Bay

Dit vonden wij het meest relaxte strand van Sri Lanka. Er hangt een echte surfsfeer en er zijn overal leuke tentjes met kussens op het strand en lekkere muziek. In de avond kun je ook nog eens goed feesten of lekker bij het kampvuur zitten. Wel liggen de prijzen hier wat hoger in het hoogseizoen en kan het handig zijn om van te voren een kamer te reserveren omdat je anders kans hebt dat alle betaalbare kamers volzitten. Via Booking.com kan je kamers reserveren die je vaak nog last minute kan annuleren zonder kosten. Ga je in de winter naar Sri Lanka dan is Unawatuna het perfecte alternatief voor Arugam Bay. Deze plekken zijn beide erg geschikt voor backpackers doordat er in de avond genoeg te doen is. Maar geen zorgen, ook voor andere reizigers is het hier hartstikke leuk!

Reizen door het zuiden van Sri LankaArugam bay

Pigeon Island

Dit mini eiland is een Nationaal Park. Vanaf Uppuveli en Nilaveli kun je dit eiland bezoeken. Het is geen lekker strand om op te liggen maar fotogeniek is het zeker. Het strand ligt namelijk bezaaid met kleine witte stukjes koraal waardoor het spier en spier wit is. Pigeon Island is een van de beste snorkel- en duikspots van Sri Lanka. Je hebt een grote kans om hier schildpadden en rifhaaien tegen te komen.

Welk strand je ook bezoekt, Sri Lanka zal je verassen om haar schoonheid. Zowel qua natuur als qua cultuur en de vriendelijke mensen!

Leuke hotel en hostel tips voor Sri Lanka

Wij hebben tijdens onze reizen door Sri Lanka heel wat leuke adresjes gevonden om te slapen. Deze tips hebben we verpakt in één lijst met budget hotel tips voor Sri Lanka. Hier vind je onze aanraders maar ook tips die we hebben gekregen van andere reizigers.

Sri Lanka