Top 5 mooiste stranden van Sri Lanka

Sri Lanka, ook wel de parel van de Indische Oceaan genoemd, heeft meer dan 1500 kilomoter exotische stranden. Van schattige baaitjes met goud zand tot kilometers lange stranden met wit poederzand en palmbomen. Zorg dat je wel in het juiste seizoen de juiste stranden bezoekt want anders zijn ze een stukje minder mooi. Het fijne van de seizoenen in Sri lanka is dat het altijd aan één kant van het eiland goed weer is. In de zomer is de moesson aan de Westkant en in de winter aan de Oostkant. Hieronder lees je over een aantal van de mooiste stranden van Sri Lanka. Huur eenmaal daar vooral een brommertje en ga op zoek naar nog niet ontdekte stranden in de buurt!

photo-1467620680782-0ade49e097bf

Tangalle

Een heerlijk knus strandje in het Zuiden van Sri Lanka met veel palmbomen en in de omgeving een paar prachtige goude zandstranden. Dit is een aanrader omdat deze plek door de meeste reizigers wordt overgeslagen en niet wordt aangedaan door de groepsrondreizen. Totaal onterecht overigens! De perfecte plek om lekker een dagje helemaal niets te doen.

Nilaveli (Trincomalee)

Sinds het noordoosten toegankelijk is voor het toerisme zie je dat deze plek steeds vaker bezocht wordt. Echter zul je er niet veel andere reizigers tegenkomen en heb je een heerlijk wit strand helemaal voor jezelf. Accommodatie is hier wat wat duurder dan in de andere strandplaatsen. Vanaf hier kun je een dagexcursie maken naar het prachtige Pigeon Island, een van de beste snorkelspots van Sri Lanka.

Mirissa

Wederom een knus strand maar waar ’s avond wel wat meer te doen is. Er zijn een aantal toffe hotspots en je kan vanaf hier makkelijk de rest van het zuiden verkennen. Met de bus ben je overal in een uurtje wat dit de perfecte uitvalsbasis maakt. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? Lees dan ons artikel over 6 toffe dingen om te doen in Mirissa.

Arugam Bay

Dit vonden wij de meest relaxte strandbestemming van Sri Lanka. Er hangt een echte surfsfeer en er zijn overal leuke tentjes met kussens op het strand en lekkere muziek. In de avond kun je ook nog eens goed feesten of lekker bij het kampvuur zitten. Wel liggen de prijzen hier wat hoger in het hoogseizoen en kan het handig zijn om van te voren een kamer te reserveren omdat je anders kans hebt dat alle betaalbare kamers volzitten. Verken vooral ook de omgeving want je zit hier dicht bij een mooi national park. Zie ook onze tips voor Arugam Bay.

Unawatuna

Dit is een andere populaire strandbestemming in het zuiden. Wij hebben hier zelf niet verbleven maar besloten om Unawatuna een dagje te bezoeken vanuit Mirissa. Dit is goed te combineren met een bezoek aan Galle, de oude Nederlandse vestingstad. Het grote strand van Unawatuna vonden wij erg tegenvallen maar Wijaya Beach is super mooi met zonsondergang.