Ga White Water raften in Rotorua, Nieuw Zeeland

Dit artikel is geschreven door Danielle van der Heide en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers. 
 

Nieuw-Zeeland is een land met een oogverblindend mooie natuur en leent zich dan ook bij uitstek voor alle geweldige buiten activiteiten. Zo kun je gaan Skydiven en Bungeejumpen, maar ook White Water Raften! Een absolute must-do tijdens je trip door Nieuw Zeeland.

Kosten White water raften

Wet ‘n’ Wild Rafting domineert al meer dan 30 jaar de wateren van Nieuw Zeeland en in het bijzonder de wateren rondom Rotorua. Doordat de organisatie veel verschillende Raft trips aanbiedt, van betaalbaar tot duur, is het een zeer populaire organisatie onder backpackers. Een trip van 45-minuten kost ongeveer € 62,-, en voor een meerdaagse trip begint de prijs bij € 380,-. In de prijs is het vervoer van en naar je hostel, een zwemvest, helm en waterschoenen inbegrepen en krijg je na afloop een lekker koud drankje! In vrijwel alle hostels ligt hun flyer, dus een reservering is zo gemaakt. Met een team vol razend enthousiaste jongens zorgen ze ervoor dat het een ervaring is om nooit te vergeten!

De Kaituna Experience

Safety first! Voordat je de Raft instapt krijg je uitleg over de veiligheid, hoe je de peddels moet gebruiken, op welke wijze je het beste kan samenwerken en wat je moet doen als de Raft omslaat! De Kaituna Experience duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee langs 14 verschillende obstakels, watervallen en stroomversnellingen. Dit zorgt al voor de nodige spanning, maar de adrenaline begint pas echt te pompen wanneer je bovenaan de hoogste commerciële waterval drijft! Het is een vrije val van maar liefst 7 meter… in een 1 woord GEWELDIG! Door deze unieke waterval is de Kaituna Experience een van de meest geboekte trips, dus reserveer op tijd.

Maori Show

Naast het raften staat Rotorua ook bekend om zijn Maori shows. Een avondvullend programma inclusief diner neemt je mee langs de oude tradities, verhalen en gewoonten uit de Maori stammen. De Tamaki Maori Village is de meest bekroonde culture trekpleister van Nieuw Zeeland. Voor ongeveer € 68,-, inclusief vervoer van en naar je hostel, ben je een bijzondere en unieke ervaring rijker. Tipje van de sluier: google de ‘Haka’ en oefen hem alvast!

Reisinfo

Beste reistijd:  Februari, maart, oktober en november
Visum:
 Krijg je bij aankomst
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals:
 
Booking.com