Goedkoop vliegtickets Mexico boeken? 4 tips! 

Mexico! Tijd voor Maya-ruïnes, cenotes, koloniale steden en prachtige stranden! Nu je hebt besloten dat Mexico je volgende bestemming wordt, is het tijd om op zoek te gaan naar een goedkoop vliegticket. Dat kan soms een hele opgave zijn. Wanneer kun je het beste boeken om zo goedkoop mogelijk te vliegen? Welke maanden zijn het goedkoopst en naar welke vliegvelden vlieg je het meest voordelig? Wij geven je in dit artikel 4 tips om een goedkoop vliegticket naar Mexico te boeken!

Hoeveel maanden van tevoren vliegtickets naar Mexico boeken?

De prijzen van vliegtickets veranderen constant. Super onhandig, maar gelukkig zijn er toch een paar tips om te volgen om een zo goedkoop mogelijk ticket voor Mexico te kunnen boeken. Ondanks dat de prijs van een vliegticket per dag anders kan zijn, is het wel goed om te weten dat er wordt aangeraden om vliegtickets een bepaalde tijd van te voren te boeken. Heel ver vooruit boeken heeft weinig zin, dan zijn de tickets altijd nog erg duur. Last-minute kan heel soms goedkoop uitvallen, maar meestal niet. Het is dus een risico om te gokken op een goedkoop vliegticket vlak voor aanvang van je reis. Hoe ver van tevoren moet je dan wel je ticket boeken? Voor Mexico geldt dat je het beste je vliegtickets 13 tot 20 weken (ongeveer 4 maanden) van tevoren kunt boeken. 

Goedkoopste maanden om te vliegen naar Mexico

Als het je niet zoveel uitmaakt wanneer je richting Mexico vliegt dan kun je het beste je ticket voor een reis in januari of februari boeken. Deze maanden zijn de goedkoopste maanden om te vliegen naar Mexico. De periode die je eigenlijk moet proberen te vermijden is onze zomer, en dan vooral de maanden juli en augustus. Deze twee maanden zijn over het algemeen het duurst om te vliegen naar Mexico.

Goedkoopste bestemmingen om op te vliegen in Mexico

Mexico is natuurlijk een ontzettend groot land in Midden-Amerika, met een hoop vliegvelden verspreid over allerlei verschillende regio’s. Afhankelijk van welk deel van Mexico je wil zien, kun je beslissen naar welke stad je vliegt. De twee steden waar je in ieder geval het goedkoopst heen kunt vliegen zijn Mexico-Stad en Cancun. De prijzen zijn erg vergelijkbaar dus het is vooral afhankelijk van welke regio je wilt bezoeken. Mexico-Stad en Cancun zijn allebei prima startpunten voor een rondreis door Mexico. 

Wat is een goedkoop vliegticket voor Mexico (Cancun)?

In dit voorbeeld zoeken we vliegtickets naar Cancun, een van de goedkoopste bestemmingen, maar de prijzen naar Mexico Stad zijn dus vergelijkbaar. Als je geluk hebt dan kun je een vliegticket naar Mexico vinden rond de €600,-, maar in het hoogseizoen (juli en augustus) zul je al snel boven de €900,- betalen voor je vliegticket. De prijs van een gemiddeld vliegticket ligt zo rond de €750,- als je vliegt vanaf Amsterdam.

Gebruik een vergelijkingswebsite

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn tegenwoordig zoveel aanbieders voor vliegtickets, met allemaal weer andere prijzen. Wij raden je aan om altijd een vergelijkingswebsite te gebruiken, zodat je overzichtelijk en duidelijk alle tickets voor je bestemming kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld op de website van Cheaptickets.nl je reis op allerlei manieren filteren, zodat je reis zo aangenaam of juist zo goedkoop mogelijk wordt.