Goedkoop vliegtickets Bali boeken? 4 tips!

Wanneer je hebt besloten om naar Bali te gaan, zal je er al snel achterkomen dat de vliegtickets naar dit prachtige eiland niet heel goedkoop zijn. Bali ligt dan ook niet om de hoek en de vliegreis van Amsterdam naar Bali duurt al snel zo’n 16 uur. Wanneer je zo goedkoop mogelijk naar Bali wil vliegen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel lees je wanneer de goedkoopste maanden zijn om te vliegen, hoeveel maanden van te voren je het beste kan boeken en welke vlucht het snelste is. 

Hoeveel maanden van te voren vliegtickets naar Bali boeken?

De prijzen van vliegtickets zijn altijd sterk afhankelijk van wanneer je boekt. Last minute vliegtickets naar Bali boeken is geen aanrader want dan ben je altijd meer geld kwijt. Veel te ver vooruit boeken is ook minder voordelig. Per bestemming wisselt het hoeveel weken van te voren boeken het voordeligst is. Voor vliegtickets naar Bali geldt dat ze vaak het goedkoopst zijn als je ze 3,5 maand (15 weken) van te voren boekt. Vind je net op de dag dat je kijkt even geen goede deals? Wacht dan rustig af want de prijzen wisselen echt iedere dag,

Goedkoopste maanden om te vliegen naar Bali

De goedkoopste maanden om naar Bali te vliegen zijn afhankelijk van de hoogseizoenen. Het hoogseizoen op Bali valt in de zomermaanden. Juli is daarom de duurste maand om te vliegen en november is de goedkoopste maand. Eigenlijk zijn dus alle wintermaanden het goedkoopst om te vliegen en de zomermaanden het duurste. In de wintermaanden kan je ticket wel heel goedkoop zijn, maar misschien wil je niet het risico lopen dat je veel in de regen zit. Wij raden je daarom aan om in het voor- of najaar te gaan. Wij proberen zelf altijd in de maand mei te gaan. Het weer is dan vaak goed, het is geen hoogseizoen en je kan nog een goedkoop vliegticket scoren.

Wat is een goedkoop vliegticket voor Bali?

De goedkoopste vliegtickets van Amsterdam naar Bali beginnen soms vanaf €600. Helaas zijn dit vrijwel altijd de allerslechtste vluchten met 2 tussenstops en je daardoor heel lang onderweg bent. Voor een fatsoenlijke retourvlucht met een korte overstaptijd (±3 uur) moet je rekenen op prijzen tussen de €700 en €800 inclusief bagage. Rechtstreekse vluchten naar Bali zijn er helaas niet. De kortste vlucht Amsterdam – Bali doet er ongeveer 16,5 uur over en dan heb je vaak een overstap in Singapore. Houd er rekening mee dat in het hoogseizoen (de zomervakantie) de prijzen van vliegtickets flink omhoog gaan.

Gebruik een vergelijkingswebsite 

Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen zijn, is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Zo kan je precies zien wat de beste vluchttijden zijn, wie het goedkoopst is en of het een overdag of nachtvlucht is. Wij gebruiken zelf altijd Cheaptickets.nl. Hier zijn de prijzen altijd goed en het is een overzichtelijke website met een goed bereikbare klantenservice voor als er problemen zijn.