Deze 3 activiteiten mag je zeker niet overslaan in Brazilië

Brazilië is het land van samba, carnaval en voetbal. En natuurlijk ook van wereldstad Rio de Janeiro, de groene Amazone en mooie palmstranden. Wie naar Brazilië gaat, wil natuurlijk deze hoogtepunten zien. En dan wel liefst op een originele manier, zonder in een rijtje achter andere toeristen aan te lopen. Klinkt dat interessant? Dan hebben we hier een paar tips voor je!

#1 Ga fietsen door Rio

Rio de Janeiro is misschien wel een van de mooist gelegen steden ter wereld, in concurrentiestrijd verwikkeld met Kaapstad. Er zijn baaien, stranden, boulevards en een gezellige levendige sfeer op straat. De beste manier op de stad te verkennen? Zoals het goede Nederlanders betaamt, pleiten wij hier voor de fiets. Want langs de iconische stranden van Copacabana, Ipanema, en ook de minder bekende stranden van Flamengo en Botafogo ligt een geweldig fietspad. Stop onderweg bij de Suikerbroodberg voor een ritje per kabelbaan naar de top, bekijk de flanerende Carioca’s in piepkleine zwembroekjes en vergeet onderweg niet een verse kokosnoot te scoren om de dorst te lessen. Viva a vida!

brazilie-reis-rio-de-janeiro-view

#2 Per zeiljacht langs palmenstranden

Tussen wereldsteden Rio de Janeiro en São Paulo in ligt de Costa Verde, met kleine vissersdorpen en groene inhammen en baaien. Een onverwacht stukje natuur, zo binnen handbereik. Het koloniale plaatsje Paraty is de perfecte plek om je een paar dagen te vestigen. Dit koloniale dorp vol kinderkopjes en pastelkleurige huizen verraste ons en is een fijne plek om het ritme even een tandje naar beneden te gooien. Verken al wandelend de verschillende stranden in de buurt, of pak het leuker aan: maak een tocht per houten zeiljacht langs verborgen baaien en stranden. Natuurlijk staat er verse vis op het lunchmenu en kun je onderweg zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.

braziie-reis-zeilboot-paraty

#3 Dieren spotten vanaf je fazenda in de Pantanal

De Amazone is natuurlijk beroemd, dit uitgestrekte gebied dat ruim twee keer zo groot is als heel Europa wordt ook wel de ‘longen van de wereld’ genoemd. Absoluut een bezoek waard. Maar wie dieren wil spotten, zit in de Amazone niet goed – in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Dierenliefhebbers doen er beter aan om naar de minder bekende Pantanal te reizen, een moerasgebied richting de grens met Paraguay. Hier spotten wij reuzenmiereneters, kaaimannen, capibara’s (een soort reusachtige cavia’s) en tig soorten vogels. Als je geluk hebt, kun je ook anaconda’s of zelfs een jaguar spotten. Slapen doe je hier op een fazenda, een soort veebedrijf dat ook gastenkamers heeft. Zo draai je dus een paar dagen mee op de boerderij en kun je een safari maken per veetruck of per paard als echte gaucho de wetlands verkennen.

brazilie-pantanal-kaaimannen

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van Brazilië online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zelf het land verkennen? De reisspecialisten van Brazilië online hebben zelf door het hele land gereisd en adviseren je vanuit hun eigen ervaring, zodat je zelf je ideale reis kunt samenstellen.