Wanneer je een vliegticket naar Australië hebt geboekt, is het tijd voor de volgende stap, het visum aanvragen. Of je nou een jaar gaat werken, twee weken op vakantie gaat, je tante gaat bezoeken of dat je voor je werk naar Australië moet, je hebt altijd een visum nodig om Australië binnen te komen. Al voordat je het vliegtuig instapt wordt je gecontroleerd op een geldig visum. Dit wordt gedaan tijdens het inchecken of tijdens het boarden, afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij. Een visum regelen kan voor sommige landen erg veel gedoe zijn maar gelukkig is dit voor Australië meestal niet het geval. Toch zijn er een aantal dingen die van te voren even moet weten Wij hebben in dit artikel de belangrijkste info en tips voor je op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk en snel een visum kan aanvragen. 

Welk visum moet ik aanvragen?

Omdat iedereen een ander reisdoel heeft, zijn er altijd verschillende soorten visums. In Australië hebben ze 3 verschillende visums waaruit je moet kiezen.

  • Het meest aangevraagde visum is het eVisitor visum wat ook wel het zaken- of toeristenvisum wordt genoemd. Met dit visum mag je maximaal drie maanden in Australië verblijven. Dus ga je op vakantie naar Australië of moet je er zijn voor je werk dan is dit het visum dat je moet aanvragen. Je mag met dit visum vrijwilligerswerk uitvoeren, een korte studie of een training volgen en het visum is één jaar geldig. De kosten voor dit visum zijn €14,95 Let op: met dit visum mag je geen betaald werk verrichten.
  • Je vraagt een ETA Australië aan wanneer je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt. Met dit visum mag je ook maximaal drie maanden in Australië verblijven en het kan ook voor zakelijke en toeristische reizen gebruikt worden. Een ETA voor Australië is alleen net wat duurder dan het eVisitor visum.
  • Wanneer je betaald werk wilt gaan doen in Australië, moet je een Working Holiday Visum aanvragen. Met dit visum mag je één jaar lang  verblijven in Australië en mag je betaald werk verrichten. Bij aankomst in Australië moet je wel kunnen aantonen dat je beschikt over minimaal 5.000 Australische Dollar. Daarnaast mag je maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever werken. De kosten van het Working Holiday Visum liggen helaas een stuk hoger dan de andere visums. Hiervoor betaal je namelijk €277. Dit visum kan je alleen aanvragen wanneer je tussen de 18 en 31 jaar oud bent.

Meer informatie over de kosten voor het visums Australië.

Waar kan ik het visum aanvragen?

Een goede en betrouwbare website om je visum Australië aan te vragen is visumbuitenland.nl. Het kost maar 5 minuutjes om het aanvraagformulier voor het eVisitor visum in te vullen en je kan gemakkelijk betalen met iDEAL. Als alles goed is, ontvang je binnen enkele dagen een email met een bewijs van toekenning van het visum Australië.