5 verschillende manieren om te werken in Australië

De Australische economie draait op volle toeren en zo is het land ook deze zomer op zoek naar arbeidskrachten. Jaarlijks vertrekken er duizenden jongeren wereldwijd naar Australië voor een werk- en backpackvakantie. Europeanen zijn erg in trek en vooral de Nederlanders doen het erg goed. Volgens de Aussies zijn de Dutchies harde werkers, loyaal en zijn we lekker down to earth. Dat horen wij maar al te graag natuurlijk. Overweeg jij om naar Australië te gaan voor een werkvakantie? Wacht niet langer, want Australië is voor veel backpackers een walhalla: een geweldig land om te wonen, rond te reizen, heeft een breed aanbod van baantjes met goede verdiensten en het land bij uitstek om jouw Engels een flinke boost te geven. Kortom, het ideale land voor een werk reis vakantie! Voor iedereen die het ziet zitten om Down Under te gaan, een mooi overzicht van werkmogelijkheden in Australië.

verschillende soorten werk australië#1 Werken en reizen combineren

Misschien wel de meest populaire mogelijkheid onder reizigers is het switchen tussen baantjes. Je start bijvoorbeeld in Sydney, geniet van een kijkje in een wereldstad met andere backpackers waarbij Travel Active jouw helpt bij het zoeken van een baan. Al je administratieve rompslomp wordt voor je geregeld, het enige dat jij hoeft te doen is genieten van de laid-back Australian life style! Zonder kopzorgen reizen door heel Australië met werkmogelijkheden waar je maar wilt.

reizen

#2 Werken als Au pair in een real Ozzie family

Ideaal voor iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken en echt in de Australische cultuur getrokken wilt worden. Je werkt minimaal zes maanden bij een Australische familie, verdient een aardig zakcentje en je doet relevante werkervaring op (ideaal voor je cv!). Natuurlijk heb je ook tijd genoeg om met de kids erop uit te trekken of met je nieuwe vrienden de stad of het land te verkennen. Kies je voor Travel Active, dan regelen zij een passende familie voor je en heb je altijd de persoonlijke begeleiding en hulp die je nodig hebt. Lees meer over au pair worden in Australië!

au-pair-australie

#3 Horecawerk door heel Australië

Vind jij werken in de horeca helemaal geweldig? Als je kiest voor werken in de horeca heb je veel mogelijkheden. Zo kun je aan de slag als barman of –vrouw bij een pub ergens in de Outback of aan de slag als kok of in de housekeeping bij een resort. Werken in het toerisme is dynamisch en geen dag zal hetzelfde zijn. Bereid je voor op hard werken, lekker verdienen, veel mensen leren kennen en leuke trips. Lees meer over Horecawerk in Australië!

goedkoop werken

#4 Ontdekt de outback en ga werken op een echte Australische cattle

Australië is een groot, ruig, ongerept land en je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. Er zijn dan ook duizenden boerderijen waar altijd genoeg werk is! Travel Active biedt genoeg mogelijkheden voor boerderijwerk. Zo volg je een vijfdaagse cursus waarna je gegarandeerd een baan zult vinden, waar dan ook in Australië. Kies voor boerderijwerk Australië als je graag met paarden, koeien of schapen werkt!

boerderijwerk-australie

#5 WWOOFing

Een goedkope manier om het Australische leven te leren kennen, is via WWOOFing. Wooffing staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Tegen kost en inwoning help jij veelal mee op het land bij één van de vele aangesloten boeren. Je verdient er geen geld mee, maar kunt wel besparen op kost en inwoning en leert tegelijkertijd veel andere backpackers vinden, waarmee je misschien wel je volgende roadtrip kunt gaan maken.

werken opties