8 Highlights in Tasmanië die je gezien moet hebben

Wanneer je aan ‘down under’ denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de lange uitgestrekte witte stranden van de Australische oostkust en de leegte van de outback. Echter, ten zuiden van het grote vaste land van Australië ligt de eilandstaat Tasmanië dat niet veel groter is dan ons kleine Nederland. De lokale bevolking noemt het ook wel ‘Het best bewaarde geheim van Australië’ en het wordt door veel backpackers ook wel omschreven als ‘Nieuw Zeeland in het klein’ vanwege de mooie berglandschappen. Wij zijn daarom drie weken door Tasmanië gaan reizen en hebben deze highlights voor jou samengesteld.

#1 Wineglass Bay

Aan de oostkust van Tasmanië vind je Wineglass Bay dat door velen als een van de mooiste baaien van Australië bestempeld wordt. Het is een best zware wandeling van de parkeerplaats naar de baai, maar wanneer je er eenmaal bent kun je optimaal genieten van het strand en het heldere blauwe water. Wanneer je de baai van bovenaf wilt zien, kan je ook nog Mount Amos beklimmen. Neem goede wandelschoenen mee, de klim is maar anderhalf uur, maar is super steil!

RJ 20 (1 of 1)RJ 19 (1 of 1)

#2 Mount Wellington

Mount Wellington is de berg die uitkijkt op Hobart; de hoofdstad van Tasmanië. Je kunt hier eenvoudig naar de top rijden vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de stad. Het weer op de berg is onvoorspelbaar dus neem zelfs op een zonnige dag warme kleding mee. Toen wij er in het midden van de zomer waren heeft het er zelfs gesneeuwd!

RJ 6 (1 of 1)RJ 5 (1 of 1)RJ 7 (1 of 1)

#3 Bay of Fires

Beeld je een strand in met het meest witte zand dat je je maar kan voorstellen in combinatie met oranje getinte rotsen en je hebt de Bay of Fires voor ogen. De baai begint bij Binalong Bay, een klein dorpje waar je heerlijk op het strand kunt relaxen. Er zijn overal gratis kampeerplekken aan het strand dus het is de perfecte plek om te overnachten als backpacker. We raden je sterk aan om vroeg op te staan om de zonsopkomst op het strand te bekijken, dat een adembenemende gloed geeft op de uniek oranje gekleurde rotsen.

RJ 23 (1 of 1) RJ 22 (1 of 1) RJ 24 (1 of 1)

#4 Tasman National Park

Een natuurpark met de meest epische kliffen waar zo een film opgenomen zou kunnen worden. In Tasman National park kan de hoogste zeepilaren van Australië aanschouwen die zo’n 300 meter hoog zijn. Wanneer je het natuurpark in het juiste seizoen bezoekt, heb je zelfs kans dat je een groep walvissen spot!

RJ 13 (1 of 1) RJ 15 (1 of 1)RJ 14 (1 of 1)

 #5 Brunny Island

Een klein eiland in het zuiden van Tasmanië waar je met een ferry voor ongeveer €20,- retour met de auto naartoe kunt. Het eiland bestaat uit een noord en zuid eiland dat door een lange nek aan elkaar verbonden is. Daardoor is het een erg fotogenieke locatie. Ook kan je in het zuidelijke gedeelte naar de vuurtoren rijden waar je de meest adembenemende kliffen aantreft!

RJ 10 (1 of 1) RJ 12 (1 of 1) RJ 11 (1 of 1)

#6 South Cape

Het meest zuidelijke puntje van Tasmanië en tevens Australië! Je kunt deze afgelegen plek bereiken vanaf Cockle Creek. Vanaf daar is het slechts twee uur wandelen tot je South Cape bereikt. Dit is ook de eerste stop van de South West Wilderniss track, een zevendaagse hike door het onbewoonde westen van Tasmanië!

RJ 8 (1 of 1)RJ 9 (1 of 1)

#7 Maria Island

Altijd al een wombat in het wild willen zien? Dan is Maria Island de plek voor jou! Het eiland is alleen te voet te bereiken, wat inhoud dat je er niet met de auto heen kunt. Wilde dieren krijgen zo volop de mogelijkheid om overal vrij en veilig rond te lopen. Naast dat je deze schattige beestjes aantreft kun je de bijzondere Painted Cliffs aanschouwen en als je zin hebt in een goeie wandeling de 700 meter hoge Bishop and Clerk beklimmen!

RJ 17 (1 of 1) RJ 18 (1 of 1) RJ 16 (1 of 1)

#8 Cradle Mountain

Tasmanies hoogste en meest indrukwekkende berg die de vorm van een wieg heeft. De berg is te beklimmen met een zeer zware 8 uur durende wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is meer dan de moeite waard. De wandeling brengt je ook langs het unieke Crater Lake; een enorm groot meer dat in een krater tussen de bergen ligt.

RJ 3 (1 of 1) RJ 4 (1 of 1) RJ 2 (1 of 1) 

Reis info Australië

Beste reistijd: November t/m april
Visum: 
Elektronische reistoestemming (ETA) benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieder: 
Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com