Wat te doen in Sydney? Deze 6 highlights mag je niet missen.

Sydney is een wereldstad die je een keer in je leven bezocht moet hebben. Dagelijks vliegen vele toeristen en backpackers in op deze bestemming om hun Australië ervaring te starten. Of je Sydney nou bezoekt tijdens je Working Holiday, als Opair of nog op je bucket list hebt staan, dit zijn de plekken die je volgens ons in Sydney bezocht moet hebben. 

#1 Sydney Opera House

Een bezoek aan Sydney kan natuurlijk nooit zonder het wereldberoemde Opera house bezocht te hebben. Vergeet voor het beste uitzicht daarom zeker niet om via de botanical gardens naar Ms Maquaries Chair te lopen.

RJ 1 (1 of 1)RJ 2 (1 of 1)

#2 Harbour Bridge

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen als je er in levende lijven voor staat, maar wist je dat de Sydney Harbour bridge de grootste stalen brug van de wereld is? Het is zeker de moeite waard om het uitzicht te bekijken vanaf het nabijgelegen Observatory Hill en voor ongeveer 10 euro kan je zelfs een van de pilaren beklimmen.

RJ 3 (1 of 1)NSW 13 (1 of 1)

#3 North Head (Harbour National Park)

Een halfuur met de ferry van het Opera House kun je vanaf Manly beach naar North Head hiken waarbij je het ultieme panorama uitzicht van Sydney hebt. Tijdens de hike naar North Head kom je ook langs een historisch militaire basis dat gebruikt werd tijdens de eerste wereld oorlog. Ook zijn er genoeg momenten met uitzicht op de ocean, waarbij je zelfs met wat mazzel een walvis kan spotten!

RJ 4 (1 of 1) RJ 5 (1 of 1)

#4 Avalon Beach

Veel Sydney locals zeggen dat de Noordelijke stranden het allermooiste zijn. Neem daarom zeker een bezoek aan Avalon beach. De kliffen en het handjevol professioneel surfers die daar hun golf pakken zullen je zeker niet teleur stellen!

RJ 6 (1 of 1) RJ 8 (1 of 1) #5 Palm beach

Het meest noordelijke en tevens, naar onze mening, mooiste strand van Sydney is Palm Beach, dat zijn naam te danken heeft aan de vorm van het strand. Je kunt dit strand eenvoudig bereiken met de bus vanuit de stad. Aan de kop van het strand bevind zich een vuurtoren wat een makkelijke klim van een kwartier is. Vergeet ook zeker niet vanaf de vuurtoren naar het Oosten te lopen en de rand van de klif te vinden voor het beste uitzicht!

RJ 9 (1 of 1) RJ 10 (1 of 1) #6 Cremorne Point

Cremorne Point kun je met een korte 10 minuten ferry van het Opera House bereiken en is de plek voor een picknick met een van de beste uitzichten van de stad.

RJ 11 (1 of 1) RJ 12 (1 of 1)

Hotel en hostel tips Sydney


Nate's Place Backpackers 16

Nate’s Backpackers

Ligt in het centrum van Sydney en kunt er heerlijk dineren in de openlucht op het dak, waar tevens barbecuefaciliteiten beschikbaar zijn met een panoramisch uitzicht op de Sydney Harbour Bridge. Gratis ontbijt inbegrepen.

Prijs per overnachting: v.a. € 16

Meer informatie


Bounce Sydney 27

Bounce Sydney

Heeft zowel slaapzalen als privé kamers die beide voorzien zijn van airconditioning. Er zijn 3 gemeenschappelijke loungekamers en er is een aparte tv-kamer. Je kan gebruikmaken van een volledig uitgeruste gedeelde keuken.

Prijs per overnachting: v.a. € 27

Meer informatie